Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 25.11.2015. u 16:57
Prikaza: 2725

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Održana 16.sjednica Županijske skupštine
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog  u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Donosimo pregled Aktualnog sata:
Mato Dikanović (HDZ), pitanje:
 1. Po kojoj osnovi je ribnjak u Općini Bebrina, bez natječaja i znanja Općinskog vijeća i načelnika dan na upravljanje Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku?

Danijel Marušić, župan, odgovor:
1.Iako se radi o državnom poljoprivrednom zemljištu,a županija nema službenih saznanja spomenutoj radnji, iznenađeni smo takvim potezom Vlade tim više što je spomenuto zemljište prostornim planovima predviđeno za razvoj ribnjičarstva  a time i cjelokupne poljoprivrede ovoga kraja. Ovo pitanje bit će upućeno i nadležnim institucijama.

Zlatko Bunjevac (HSS), pitanja:
1. Da li se što može učiniti da se smanji intezitet sječe šuma, posebice na području Psunja?
2. Kada će početi s radom liječnička ambulanta u Cerniku?

Davor Vlaović. zamjenik župana, odgovor
1. Iako smo i sami upozoravali da prekomjerna sječa može ugroziti i domaću drvo prerađivačku proizvodnju  i ugrožavati okoliš navedena problematika je u ingerenciji Hrvatskih šuma kojima će biti upućeno vijećničko  pitanje uz traženo objašnjenje.

Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb, odgovor:
2. Poslovi  na izgradnji i opremanju  zgrade liječničke ambulante koje su financirale županija i općina su u potpunosti završeni. Čeka se još samo uporabna dozvola, a kako je njeno izdavanje u ingerenciji Brodsko-posavske  županiije, očekuje se da će službe izaći na teren već idući tjedan, te što skorije izdati navedenu dozvolu, kako bi se mogla zatražiti i suglasnost nadležnog Ministarstva što je slijedeći korak ka početku rada ambulante.

Ruža Vidović (HDZ), pitanja:
1.Koji su projekt iu 2015.  s područja obrazovanja i kulture kandidirani prema otvorenim natječajima?

Anica Vukašinović v.d. pročelnice UO za kulturu,obrazovanje i šport, odgovor:
1.Obrazovanje.
1. Projekt energetske obnove srednje škole "Matija Antun Reljković." koji je kandidiran prema Mnistarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 350.000 kuna za sufinaciranje projekta.
2. Pilot projekt Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost  odgoja i obrazovanja.
2. Za izradu projektne dokumentacije za  energetsku obnovu kandidirano je 5 osnovnih i 2 srednje škole. OŠ "Ivan Meštrović" u Vrpolju, OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" iz Oriovca, OŠ "Matija Antun Reljković" iz Bebrine, OŠ Sikirevci, OŠ Ivan Mažuranić, te Gimnazije Matija Mesić i Nova Gradiška.
Za energetsku obnovu temeljem izrađene projektne dokumentacije kandidirane su: OŠ "Ivan Meštrović" iz Vrpolja,OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" iz Oriovca Područna škola u Baćin Dolu, te Gimnazija "Matija Mesić".
Kultura:
1. U okviru programa zaštite i očuvanja  nepokretnih kulturnih  dobara  kojeg provodi Ministarstvo kulture, sufinacirani su radovi na uređenji izložbenog prostora Spomen galerije "Ivana Meštrovića" u iznosu od 150.00 kn.  U priprmi je i dokumentacija za drugu fazu uređenja unutarnjih prostora, odnosno čeka se objava natječaja od strane Ministrastva kulture. 
2. Temeljem projekta koje provodi Ministarstvo regionalnog razvoja c ciljem obnove kulturnih dobara, pripremljena je sva dokumentacija za prijavu projekta obnove MuzejaBrodskog Posavlja. Također obnova same zgrade Magistrata unutar Muzeja, kandidiran je prama drugim izvorima financiranja odnosno natječajima koje provodi Ministarstvo kulture.

Marko Šimić (HDZ) , pitanje:
1. U kojoj fazi je projekt razminiranja poljoprivrednih površina u Brodsko-posavskoj županiji a koji je financiran iz sredstava EU fondova?

Miroslav Jarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša,  odgovor:
1.Što se tiče ovog projekta ukupne vrijednosti 4, 528.000. kuna radovi su počeli 3.10.,  17. 11.  je održana uvodna konferencija, a do sada je od 850.00 m2 razminirano preko pola milijuna m2. Ovim tempom, županija će do kraja godine biti bez minski sumnjivih područja.

Damir Princip (HDZ), pitanje:
1. S kojim  bankama surađuje Brodsko-posavska županija u sklopu provođenja projekata kreditnih linija za poduzetnike?

Stjepan Bošnjaković, pročelnik UO za gospodarstvo, odgovori:
1. Županija već godinama provodi kreditne programe gdje se poduzetnicima nastoji omogućiti pristup jeftinijem kapitalu za njihove investicije.  Ove godine provode se dva takva projekta:"Kreditom do konkurentnosti" provodi se u suradnji Ministarstva poduzetništva i obrtništa i Brodsko-posavske županije s PBZ-om i  ZABA-om,  putem kojeg se poduzetnicima subvencioniraju proizvodne i uslužne djelatnosti. Lreditini fond je 20 mil kuna.
2. S PBZ-om se provodi i program PBZ- poduzetnik Brodsko-posavske županije namijenjen za manje investicije i za trajna obrtna sredstva. Kreditni fond je 5 milijuna kuna. Kreditne linije su omogućile otvaranje novih radnih mjesta.

Mirko Duspara (GB), pitanja:
1. Pošto je Brodsko-posavska županija već zatražila prijenos osnivačkih prava za OŠ "Blaž Tadijanović" iz Podcrkavlja  od Grada Slavonskog Broda ima li namjeru to učiniti i za  Područnu školu  "Bogoslav Šulek" u Vranovcima i OŠ "Vladimir Nazor" Ruščica, Gornja i Donja Bebrina, te Klakar s obzirom da su te škole izgrađene i u funkciji?
2.U Općini Donja Vrba zbog trenutnog stanja povećan je promet, postoji li mogućnost asfaltirenja dijela ceste u toj općini koji vodi prema Luci Brod i uređenja cijele Radićeve ulice?

Anica Vukašinović v.d. pročelnice UO za kulturu,obrazovanje i šport, odgovor:
1. Takva problematika razrađena je u prijedlogu Mreže škola koji je županija uputila  je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta,  a na koji nikada nije dobila suglasnost. uputilo krajem 2014 godine, je za prijedlog ustrojstva nove mreže škola.

Antun Dukić (ŽUC), odgovor:
2. Spomenuta Radićeva ulica kao i cesta su u ingerenciji Općine Gornja Vrba. Prilikom izgradnje podvožnjaka, Hrvatske ceste i Općina Gornja Vrba potpisali su i Sporazum o održavanju ceste do lipnja 2016. Svi poslovi održavanja su u ingerenciji Hrvatskih cesta.

Josip Marunica, (GB) pitanja:
1. Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu  BPŽ raspisao je natječaj za radno mjesto višeg stručnog suradnika tehničke kulture. Da li je netko primljen na to mjesto i koliki je broj zaposlenih u Zajednici sportskih udruga i saveza BPŽ?
2. Predsjednik Županijskog nogometnog saveza je ujedn o i predsjednik NK "Marsonia" da li se tu radi o sukobu interesa?
3. Zašto se usvajaju  financijski planovi  javnih ustanova  prije donošenja proračuna.

Anica Vukašinović v.d. pročelnice UO za kulturu,obrazovanje i šport, odgovor:
1. Istina je da je navedeni natječaj raspisan, no on je poništen i nitko nije primljen na to radno mjesto. Ukupno je u zajednici zaposleno 5 osoba a u Županijskom nogometnom savezu još 5 osoba.

2. VIJEĆNIKU ĆE BITI PISMENO ODGOVORENO

Danijel Marušić, župan, odgovor:
3. Od ustanova su dobijeni financijski planovi kreirani prema preporukama i uputama Brodsko-posavske županije kako bi se uklopili u planirani Proračun
.
Borislav  Kovačević (SDP), pitanja:
1.Proračunom Brodsko-posavske županije  za 2015  predviđeno je kao subvencija trgovačkim društvima, obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima izvan javnog sektora, 100.000 vrijednih rasplodnih nazimica. U kojoj mjeri je ostvaren ovaj projekt i koliko uzgajivača je iskoristilo ovu subvenciju? 
2.Muzej Brodskog Posavlja obavljao je arheološka istraživanja na području Luke Brod. Ugovorena cijena radova bila je  239.000 kn .Da li su to vlastit  prihodi Muzeja i na koji način su raspoređeni u proračun Muzeja?

NA OBA PITANJA VIJEĆNIK ĆE DOBITI  PISANI  ODGOVOR.

Igor Safundžić (SDP), pitanje:
1. Koji su zaključci Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije po pitanju zimskog prihvatnog centra za izbjeglice u Slavonskom Brodu?

Davor Vlaović. zamjenik župana, odgovor
1. Kako su institucije u sastavu županijskog Stožera poput Zavoda za javno zdravstvo i hitnu medicinu već bili angažirani i u Opatovcu, osjetili smo potrebu sastati se i  razmotriti opcije kako kasnije ne bi donosili "ad hoc" rješenja. Zaključak stožera bio je zatražiti upute od nadležnih institucija što dalje činiti.

Melita Milenković (HNS), pitanje:
1. S obzirom da se iz proračuna godišnje izdvaja 526, 000 kuna za rad Turističke zajednice, da li su   korištenje i promidžba kroz ured u Briselu predviđeni u planu za iduću godinu?

Danijel Marušić, župan, odgovor:
1. Činjenica je da bi se ured za promidžbu trebao koristiti više, no i kada je korišten u takve svrhe, reakcija javnosti bila je negativna.

Miroslav Brblić  (SDP) , pitanja:
1. Hoće li županijska cesta   u Donjoj Vrbi biti proširena ove ili slijedeće godine s obzirom da je Općina Gornja Vrba otkupila zemljište potrebno za njeno proširenje?
2. Kada se namjerava pristupiti radovima na izgradnji rotora na križanju  županijskih cesta u naselju Bukovlje s obzirom da je ishođena sva potrebna dokumentacija?

Antun Dukić, (ŽUC) odgovori:
1. Pošto je od Općinskog državnog odvjetništva tek prije 7 dana rješenje o prijenosu navedenog zemljišta u nadležnost Županijske uprave za ceste,  radovi  će  započeti slijedeće godine.
2. Javni uvid u idejni projekt rotora u Bukovlju  je zakazan za 7. prosinca, no valja istaknuti da provedbu projekta usporava činjenica kako ne postoji Pravilnik sa smjernicama izgradnje.

Berislav Balen (HDZ)
1.Može li se što učiniti po pitanju zaštite pješaka posebice u ulici Eugena Kumičića gdje biciklisti velikom brzinom prometuju po pješačkim stazama?

Danijel Marušić, župan, odgovor
1. Proslijedit ćemo upit nadležnom Ministarstvu unutarnjih poslova uz zamolbu za postupanje po navedenom problemu.

Dubravko Kolunđić (HDSSB)
1.   Kada se može očekivati početak radova na županijskoj cesti D7 u Jarugama?
2. Može li Županija od Hrvatskih cesta zatražiti preispitivanje  tehničkog rješenje kružnog toka u Ulici Ferde Filipovića kao i bolje prometno rješenje kod trgovačkog centra Colloseum gdje teretna vozila stvaraju prometne gužve na putu prema graničnom prijelazu?
3. Ima li kakvih novih vijesti o izgradnji termo elektrane u sklopu Luke Brod?

Antun Dukić, (ŽUC) odgovori:
1. Što se tiče ceste D7 42-10 Crno Selo - Jaruge problem stvaraju neriješeni imovinsko-pravni odnosi čestice koja se nalazi na području dvije katastarske općine, no dovršetak će biti predviđen i u Planu za slijedeću godinu i dan Skupštini na usvajanje.
Danijel Marušić, župan, odgovor
2. Ovdje se radi i državnoj cesti, no uputit ćemo dopis nadležnim institucijama sa zamolbom za rješenje ovog problema.
3.Po saznanjima kako se  koncesija za termoelektranu i dalje plaća Lučkom području, može se zaključiti kako se nije odustalo od spomenutog projekta. No pitanje ćemo uputiti investitorima i nadležnim institucijama kako bi dobili detaljan uvid.

Po završetku Aktualnog sata prešlo se na Kadrovska pitanja

U nastavku sjednice prihvaćeni su:

3.Program rada Županijske skupštine za 2016. godinu

4.Programi rada i financijski planovi za 2016. godinu

    a) Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod

    b) Spomen galerije Ivana Meštrovića Vrpolje

    c) Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije

    d) Hrvatskog instituta za povijest – Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje

    e) Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije

5.Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije za 2016. godinu

6.Prijedlog programa rada sa Financijskim planom za 2016. godinu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije

7.Plan rada CTR Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. za 2016. godinu i Financijski plan za 2016. godinu

Usvojene usvojeni su:


8. Prijedlog odluke o prodaji udjela Brodsko-posavske županije u Društvu Slobodna zona Đuro Đaković – Slavonski Brod d.o.o.

9.Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u prvom tromjesečju 2016.

10. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o rasporedu sredstava za rashode na nefinancijskoj imovini Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u 2015. godini

11.

   a) Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u prvom tromjesečju 2016.

    b) Prijedlog odluke o rasporedu sredstava za rashode na nefinancijskoj imovini Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u prvom tromjesečju 2016. godine

12. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja centara za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije i pomoći za stanovanje korisnicima koji se griju na drva u prvom tromjesečju 2016.

13. Davanje prethodne suglasnosti na:

    a) Odluke o izmjenama i dopunama statuta osnovnih škola kojima je osnivač Brodsko-posavska županija

    b) Odluke o izmjenama i dopunama statuta srednjih škola kojima je osnivač Brodsko-posavska županija

14. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele stipendija iz sredstava Županijskog proračuna

15. Prijedlog odluke o promjeni naziva Područne škole Laze

16.

    a) Prijedlog odluka o produljenju ugovora o zakupu prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2026. godine

      b) Prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju Stručne komisije za izradu prijedloga ustanovljenja zajedničkih lovišta

17. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u prvom tromjesečju 2016. godine na području Brodsko-posavske županije

18. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjeg školstva u prvom tromjesečju 2016. godine na području Brodsko-posavske županije


Sjednica je završena u 14,10. sati. 

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :