Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 14.3.2016. u 16:34
Prikaza: 2574

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

 

Usvajanjem zapisnika o radu prošle sjednice i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, Aktualnim satom, u 9,00 sati započela je s radom 18. sjednica Županijske skupštine.

Vijećnici su tijekom jednog sata predviđenog za ovu točku postavili slijedeća pitanja:

Josip Marunica (GB) pitanja:

1.Tko je, temeljem raspisanog natječaja Upravnog odjela za šport i kulturu BPŽ, zaposlen na neodređeno vrijeme na mjesto višeg stručnog suradnika za šport i kulturu?

2. Na županijskoj cesti Slavonski Brod - Donja Vrba - Zadubravlje, na području između Gornje i Donje Vrbe dovozi se zemlja sa gradilišta podvožnjaka i nasipa uz cestu bez prethodne suglasnosti ŽUC-a i Općine. Što se poduzima po tom pitanju?

3. Kada će se asfaltirati cesta između Zdenaca i Brčina?

Anica Vukašinović, v.d. pročelnice UO za obrazovanje,šport i kulturu BPŽ odgovor:

1. Temeljem natječaja, popunjeno je sistematizirano mjesto višeg stručnog suradnika za šport i kulturu, a uvijete natječaja zadovoljio je kandidat Ivica Kardum.

Antun Dukić, ŽUC, odgovor :

2. O konkretnom slučaju obavijestili smo inspektora cestovnog prometa kao i prometnu policiju koji će poduzeti sukladne radnje.

3. Što se tiče modernizacije spomenute ceste između Zdenaca i Brčina, ove godine u pripremi je izgradnja kanala i nasipanje, a nakon toga će se, u prosincu predložiti i asfaltiranje.

Mario Pejić (GB), pitanja:

1. Pošto je mljekarska proizvodnja u velikim problemima, da li Županijska skupština može, kao pomoć mljekarima s Brodsko-posavske županije, izglasati sufinanciranje proizvodnje mlijeka sa 10 lipa po litri?

2. Do kuda je stigla izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom?

Kako komentirate činjenicu da novi ministar zaštite okoliša ima različita gledišta o upravljanju otpadom u RH, što dovodi u pitanje opravdanost uspostave centara za upravljanje otpadom?

Župan Danijel Marušić, župan,

1.Mljekarska industrija je uistinu u problemima, te smo svjedoci da se broj grla za proizvodnju mlijeka smanjuje iz dana u dan. Uvažavajući aktualno stanje, teško je iznaći izvore dodatnog financiranja ovog sektora, no županija poduzima sve mjere kako bi pronašla odgovarajući model i instrumente za rješavanje ovog pitanja.

Josip Grgić (direktor CGO)

2. i 3. Uz ovu problematiku, sutra je (15.ožujka 2015.) dogovoren sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša na kojemu će nazočiti i župan. Nakon sutrašnjeg sastanka imat ćemo konkretnije informacije o ovom pitanju, a o svemu će vijećnik biti pismeno obaviješten.

Igor Safunđić (SDP) , pitanje:

1. Postoji li projekt izgradnje spojne ceste iz luke Brod prema cesti Ruščica – Klakar?

VIJEĆNIKU ĆE BITI ODGOVORENO PISMENIM PUTEM

Mijo Kladarić (SDP) , pitanja:

1. Slažući se sa sličnim pitanjem vijećnika Marija Pejića vezanog uz mljekarsku proizvodnju, predlaže se samo drugi iznos subvencije, tj. 15 lipa po litri.

2. Koliki je broj vršitelja dužnosti pročelnika odjela i ravnatelja ustanova, od kada su te osobe na tim dužnostima i kada se namjeravaju raspisati natječaji za imenovanje ovih funkcija?

3. S kojih pozicija će se vršiti korekcija županijskog Proračuna sukladno prihvaćenim amandmanima?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Kako je već prije rečeno, nastojimo iznaći model rješavanja problema mljekarske proizvodnje, no najveća dvojba po tom pitanju ostaje otkuda i sa kojeg izvora pronaći sredstva.

2. Na mjestu pročelnika tri su vršitelja dužnosti i ne postoji ograničenje koliko oni mogu to mogu biti.

3. Županijski Proračun je usvojen i objavljen, detalje ne možemo znati napamet, a detaljan odgovor vijećnik će dobiti pisanim putem.

Vlatko Krznarić (HSP AS), pitanja:

1. Nakon provedenih izbora za Vijeće romske nacionalne manjine došlo je do velikih problema. Naime, saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi vrši veliki pritisak na predsjednika vijeća romske manjine. Može li se napraviti sastanak na kojima će se raspraviti o dotičnim problemima i može li župan svojim autoritetom pomoći rješavanju ovog pitanja?

2. Postoji li mogućnost kratkoročne pozajmnice Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu koja je u sustavu Riznice u visini 631.279, 00 kn kako bi škola uspjela izmiriti dugovanja prema jednom europskom projektu.

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Svjesni smo problema i svakako ću razgovarati s predsjednikom Vijeća gospodinom Nikolićem, o isto tako moram skrenuti pozornost da je po ovom pitanju pristigao dopis i od pučke pravobraniteljice u kojem traži sazivanje sjednice u roku od mjesec dana, a kojoj ću i osobno nazočiti.

2. Tolika sredstva nemoguće je iznaći u takvo kratko vrijeme, te to nije problem samo ove škole. Agencija za strukovno osiguranje za pomoćnike u nastavi ne može tri mjeseca iz nekog razloga obračunati plaće pa su nam rekli da se sami snađemo i mi za tri mjeseca moramo iznaći sredstva za nekih 700 tisuća kuna. Na taj način, svi projekti postanu „uteg oko vrata" samoj županiji. Trenutačno ne možemo znati na koji način će taj problem biti riješen.

Dario Pavić (HSP AS)

1. Opetujem pitanje sa prošle sjednice Županijske skupštine vezano uz pješački prijelaz preko pruge u Oriovcu, po kojem do danas nismo dobili odgovor Hrvatskih željeznica?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Nažalost, ni županija do sada nije dobila odgovor Hrvatskih željeznica na navedeno pitanje iako je pitanje aktualno. Opetovat ćemo svoj dopis i nastojati ubrzati odgovor.

Tomislav Vlajnić (HSP AS)

1. Postoji li mogućnost iznalaženja sredstava i prostora u suradnji s ostalim JLS za prezentaciju i plasman proizvoda županijskih OPG-ova?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Sukladno sličnom primjeru Požeško-slavonske župnaije nastojat ćemo na sličan način iznači rješenje i u našoj županiji.

Željko Kočijašević (HSS)

1. Prema novim „pravilima" Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz 2015. godine, ukida se sufinanciranje energetske obnove objekata od strane JLS, čime je najviše pogođena Općina Staro Petrovo Selo koja je po Zakonu o regionalnom razvoju RH svrstana u I. Skupinu potpomognutih područja, te time ostvaruje i određene beneficije po ovom pitanju. Moli se intervencija župana i saborskih zastupnika u izviđanju problematike zašto se ne poštuju propisane zakonske odredbe od strane Fonda?

2. Može li županija posredovati u organizaciji sastanka s ministrom poljoprivrede, s temom propalih ugovorenih i započetih radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava u općinama Staro Petrovo Selo, Kapela i Cernik, jer izvođači unatoč ugovorenim obvezama, ne žele nastaviti posao jer im nije plaćeno?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Sukladno pitanjima vijećnika, upiti će biti proslijeđeni nadležnim institucijama, a o njihovim odgovorima vijećnik će biti pismeno obaviješten.

Zoran Jukić(HSS)

1. Da li je istina da je slavonskobrodska Opća bolnica Dr. Josip Bnčević završila s gubitkom od 102 milijuna kuna, te tko će izvršiti sanaciju gubitka?

2. Hoće li doći do odvajanja bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1 i 2. Točno je da su nastali dugovi prekoračili iznos od 100 mil kuna, dok će se točan iznos znati nakon dodatne financijske provjere. Gubitak je evidentan, no po riječima nadležnog ministra neće se ići u sanaciju nego u uštede sredstava. Ministar je najavioi reformu cjelokupnog zdravstvenog sustava

Ružica Vidaković (HSLS), pitanja:

1. Na koji način će županija iznaći model zadržavanja dosadašnje razine plaćanja prijevoza učenika srednjih škola?

2. U kojoj je fazi inastavak izgradnje Gospodarske zona u Općini Vrpolje za koju je položen kamen temeljac?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Stanje s financijama je teško i sama najava da bi se moglo smanjivati iznosi za prijevoz jasno je što bi značilo. Prema nekim najavama navodno da do toga neće doći, no ukoliko se to dogodi mort ćemo tražiti neke alternative. No u svakom slučaju ipak se nadam i imam neku vjeru da neće doći do smanjena sredstava za te najugroženije kategorije. Pokušat ćemo vidjeti što se može raditi. Ulagač će imati našu potporu no nadam se da ćemo iznaći način i da pomognemo taj projekt.

2. Iako smo imali ministra poljoprivrede iz „našeg kraja" i iako sam i sam bio nazočan polaganju kamena  temeljca za ovu zonu, do njene ralizacije nije došlo. Vjerujem da za to postoje objektivni razlozi, a što su gotovo uvijek financije, no nastojat ćemo apelirati na sadašnju Vladu kako i ovaj projekt ponovno zaživio.

Božidar Bosančić (HDSSB), pitanje:

1.Zašto u ustanovi čiji je osnivač Brodsko-posavska županija na rukovodećoj poziciji radi čovjek od 69 godina koji je uz to još na bolovanju?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. U očekivanju najavljene reforme ovakvih institucija, teško je govoriti kako će biti koncipirane. U svakom slučaju, vijećnik će detaljan odgovor na ovo pitanje dobiti u pismenom obliku.

Dubravko Kolundžić, (HDSSB)

1. Kada se može očekivati adaptacija ceste Slavonski Kobaš – Lužani?

2. Kada se može očekivati najavljena izgradnja malonogometnog igrališta za NK „Slavonac"?

3. Kada će 5 lovačkih društava spominjanih i na prošloj Sjednici Žs dobiti suglasnost?

Antun Dukić, ŽUC, odgovor :

1. Temeljem dosadašnjih postupaka, provedenih natječaja, i rokova, prvo kreće dionica Malino – Slavonski Kobaš

Župan Danijel Marušić odgovori:

2. Iako problematika nije u nadležnosti Županije, kontaktirat ćemo nadležne institucije, kako bi se ubrzalo rješavanje ovog projekta.


Željko Burazović, pročelnik UO za poljoprivredu BPŽ, odgovor:

3. 9. veljače 2016. Ustavni sud donio je Odluku kojom se ukidaju prepreke za dobivanje suglasnosti za 5 spornih lovačkih društava. Župan je, temeljem novonastale situacije i ove Odluke opetovao traženje suglasnosti za navedena lovačka društva nadležnom Ministarstvu poljoprivrede

 

Marko Šimić, (HDZ), pitanje:

 

1. Da li je završen projekt razminiranja poljoprivrednih zemljišta na području BPŽ?

 

1. Miroslav Jarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, odgovor:

Projekt razminiranja poljoprivrednih zemljišta na području BPŽ, vrijedan cca 4 mil kuna je završen, a sva dugovanja županije prema tvrtkama za razminiranje su izmirena.

 

U nastavku sjednice usvojene su i slijedeće točke predviđene Dnevnim redom:

 • Izvješće o radu župana Brodsko-posavske županije za razdoblje srpanj – prosinac 2015.
 • Prijedlog odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2016. godini
 • Prijedlog odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka i članova Županijske skupštine izabranih s liste Grupe birača za 2016. godinu
  1. Izvješće o održavanju i građenju županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
  2. Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2015. godinu
 • Izvješće o realizaciji „Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva (MSPO sektora) Brodsko-posavske županije" za 2015. godinu
  1. Izvješće o izvršenju Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2015. godini na području malog sliva „Brodska posavina"
  2. Plan radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2016. godini na području malog sliva „Brodska posavina"
  1. Izvješće o izvršenju Plana upravljanja vodama u 2015. godini na području malog sliva „Šumetlica - Crnac"
  2. Plan upravljanja lokalnim vodama u 2016. godini na području malog sliva „Šumetlica - Crnac"
 • Izvješće o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
 • Izvješće o stanju kvalitete zraka u Brodsko-posavskoj županiji za 2015. godinu
 • Izvješće o radu i Financijsko izvješće Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije za 2015. godinu
 • Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
  1. Prijedlog rješenja o stavljanju izvan snage Rješenja o imenovanju članova Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje
  2. Prijedlog rješenja o stavljanju izvan snage Rješenja o imenovanju članova Zapovjedništva civilne zaštite
  3. Prijedlog odluke o određivanju operativnih snaga zaštite i spašavanja i pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje za Brodsko-posavsku županiju

   


   

  Ostali članci
  Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  14. svibnja 2018. u 9:53
  Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
  Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

  4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

  7. ožujka 2018. u 12:44
  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
  Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  27. veljače 2018. u 14:54
  Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
  Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

  19. Sjednica Županijske skupštine

  23. svibnja 2016. u 11:09
  Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

  17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

  21. prosinca 2015. u 19:06
  usvojen proračun za 2016.
  Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

  Održana 16.sjednica Županijske skupštine

  25. studenog 2015. u 16:57
  Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
  Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica Županijske skupštine

  14. Sjednica Županijske skupštine

  29. lipnja 2015. u 16:56
  Donosimo pregled Aktualnog sata
  Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

  Završena 12. sjednica Županijske skupštine

  8. travnja 2015. u 14:52
  Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
  Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  26. veljače 2015. u 12:49
  Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
  Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

  Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

  16. prosinca 2014. u 18:50
  Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
  Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  15. srpnja 2014. u 9:47
  Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :