Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 10.10.2016. u 15:54
Prikaza: 2184

Održana 21. sjednica županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Održana 21. sjednica županijske skupštineSa 21. sjednice Županijske skupštine(Foto: www.bpz.hr)

Slavonski Brod, 10. listopada 2016. Usvajanjem zapisnika o radu prošle i usvajanjm Dnevnog reda današnje sjednice, u 9,sati započela j s radom 21. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Dnevni red dopunjen je točkom o Domu zdravlja u Slavonskom Brodu, što je izglasano sa 24 glasa „ZA" i 10 „PROTIV".

Nakon dopune Dnevnog reda i njegovog usvajanja prešlo se na Aktualni sat pod kojim su vijećnici postavili brojna pitanja vezana uz rad lokalne samouprave te s područja gospodarstva poljoprivrede i infrastrukture.


Pitanja, Mario Pejić, (MIRKO DUSPARA -NL)

1. Zašto je došlo do premještanja lokacije odbojkaškog igrališta OŠ „August Šenoa" u Gundincima iako su ostvareni svi preduvjeti?

2. Kada će biti raspisan natječaj za energetsku obnovu čiji je početak već par puta najavljivan?

1. VIJEĆNIK ĆE ODGOVOR DOBITI U PISANOM OBLIKU

Odgovor 2., župan Danijel Marušić :Prošli tjedan održan je sastanak koordinacije župana na kojem je bilo riječi o novoj indeksaciji razvijenosti koja igra ključnu ulogu u ovakvim projektima posebice za financiranje iz EU fondova. Natječaj će sukadno tome biti raspisan do kraja ov godine.

 

Pitanja, Josip Marunica (MIRKO DUSPARA -NL)

1. Prilikom energetske obnove zgrada Županije i Projektbiroa u troškovniku za radove navedena je ugradnja aluminijske stolarije, dok se sada ugrađuje plastična. Zašto je došlo do promjene?

2. Kada će biti obnovljena cesta Stružani - Zoljani?

 

Odgovor 1. , Miroslav Jarić pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša: Prema troškovniku, plastična stolarija se ugrađuje na zgradu Županije, a aluminijska na zgradu Projektbiroa. Svi radovi se vrše sukladno planu i troškovniku , a izgled aluminijske stolarije možda podsjeća na plastičnu jer je prebojana kako bi bila u skladu sa zgradom.

Odgovor 2. , Antun Dukić (ŽUC): navedna cesta je u sklopu koridora VC. Za ovaj potez do Stružana ishođena je građevinska dozvola, a radovi bi trebali krenuti iduće godine.

 

Pitanja, Zrinka Kođoman: (MIRKO DUSPARA - NL)

1.Ima li županija saznanja kada će biti gotova cesta od Ruščice do Luke Brod?

2. Ima li Županija u planu sanaciju ceste Ruščica – Gornja Bebrina?

 

odgovor 1., župan Danijel Marušić: Pošto je izgradnja navedene ceste u nadležnosti Luke Brod, njena izgradnja bit će uvrštena u projekte Lčke uprave za iduću godinu, obzirom da nam u ovom trenutku oni nemogu dati potrebne suglasnosti.

odgovor 2., Antun Dukić (ŽUC): Cesta do Stružana bit će sanirana do početka aktivacije Zimske službe.

 

Pitanja, Ivo Krajinović (MIRKO DUSPARA - NL)

1. Da li se planira postavljanje semafora kod škole u općini Gornja Vrba?

2. Kada će županija ispoštivati svoj dio ugovora o obnovi spomenika Ruščičkim žrtvama?

 

Odgovor 1., Antun Dukić (ŽUC): Prometna signalizacija ove vrste jako puno košta, a nakon provedne inspekcije nismo imali pritužaba na postojeću signalizaciju.

Odgovor 2. župan Danijel Marušić: Dio u iznosu 10 000 kuna za sanaciju spomenika bit će uplaćen od strane Županije nakon potpisivanja takvog Ugovora s načelnikom te Općine.

 

Pitanja, Davorin Slišurić (HDZ)

1.Kada će se započeti s izgradnjom kružnog toka kod Kauflanda u Novoj Gradški?

 

odogovor 1. Antun Dukić (ŽUC) Sva potrebna dokumentacija je ishođena,  a Grad Nova Gradiška riješio je imovinsko-pravne odnose. .Izgradnja će biti u planu programa gradnje za 2017. godine koji vijećnici moraju usvojiti.

 

Pitanje, Damir Klaić, (MIRKO DUSPARA - NL)

1. Kako će novi plan gospodarenja otpadom utjecati na razvoj CGO-a?

Odgovor, Miroslav Jarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša: Predloženi Plan još nije usvojen, a EU se o njemu nije još očitovala, tako da ne možemo prejudicirati njegove učinke.

 

Pitanje, Vinko Kuzmić(SU):

1.Šta županija kani poduzeti da se incidenti tipa onog koji se dogodio u Industrijsko-obrtničkoj školi više ne ponavljaju.

Odgovor 1., župan Danijel Marušić, Nikome nije drago što se to događa no nažalost neke stvari ne možemo predvidjeti. Mi djelujemo preventivno. Naravno da će i pročelnica biti u kontaktu s ravnateljstvom škole i da će pokušati prevenirati u budućnosti sve take stvari.

 

Pitanja, Krunoslav Hoffer (SDP)

1.Što je županija poduzela pri naplati svojih dugovanja fizičkih i pravnih osoba pri realizaciji kreditnih linija?

2. Koji su suradnici i po kojim kriterijima poslani na usavršavanje za medicinskog tehničara?

 

Odgovor 1. Stjepan Bošnjaković, pročelnik UO za gospodarstvo: poduzete su sve pravne mjere što je konstatirala i revizija, a do slijedeće sjednice vijećniku ću dostaviti i popis dužnika.

Na drugo pitanje VIJEĆNIK ĆE ODGOVOR DOBITI U PISANOM OBLIKU

 

Pitanja, Igor Safundžić (SDP)

1.U izvješću se razlikuju cifre u visini kojih je Brodsko-posavska županija financirala Centar za biotehnološki razvoj BPŽ. Na jednom se mjestu navodi brojka od 160 000kn, a na drugom 320 000kn?

2. Što će županija poduzeti po pitanju neredovitog održavanja sjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja?

 

Odgovor 1. Željko Burazović pročelnik UO za poljoprivredu: provjerit ću spomenut navode te se očitovati vijećniku naknadno.

Odgovor 2. Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb: Tvrdnja je netočna, sjednic s održavaju redovito, raspravlja se o odlukama i radi po Zakonu.

 

Pitanja, Borislav Kovačević, (SDP)

1. Koji su najznačajniji pokazatelji i vidljivi rezultati Ureda koji Brodsko-posavska županija sufinancira i dijeli s još nekim županijama?

2.Zašto posao analize plodnosti tla vrijedan 100 000 kuna radi tvrtka iz Osijeka a ne naš biothnološki Centar?

 

Odgovor 1. župan Danijel Marušić: Županijska skupština donijela je odluku o osnivanju i sufinanciranju Ureda u Briselu u iznosu od 60 000kn godišnje. Sve predispozicije i usuglašavanja za njegovo funkcioniranje su napravljene. No ovisi o nama svima kao i gospodarstvenicima u kojoj mjeri ćemo njegove usluge znati iskoristiti.

Odgovor 2. Željko Burazović pročelnik UO za poljoprivredu: Prema prošlogodišnjem naputku Agencije za poljoprivredno zemljište, analiz tla radila je tvrtka iz Osijeka. Ugovor za ovu godinu još nije potpisan, a te bi poslove naravno mogao obavljati Biotehnološki centar kad se adekvatno tehnički opremi.

 

Pitanje, Ružica Vidaković (HSLS):

1.Problem osoba koje se nalaze na stručnom osposobljavanju. Od 1. rujna ova skupina je pozvana da sklopi aneks ugovora bez zasnivanja radnog odnosa. Do 5. u mjesecu trebaju dostaviti potvrdu da su kupili kartu za javni prijevoz. Ova je odluka diskrminirajuća jer na području ove Županije nema adekvatno riješen prijevoz, koji moraju kombinirati. Zakonodoavac je ponovno Hrvatsku gledao iz perspektive Zagreba. To im je ujedno i poruka da su jeftina radna snaga za iskorištavanja. Hoćete li Vi kao član zajednice županija reagirati i pokušati ispraviti ovu nepravdu, kroz aktualizaciju oivoga problema?

 

Odgovor, župan Danijel Marušić: Ovo je realan problem. Mi možemo taj problem aktualizirati na Zajednici županija i kako se slažem s Vama proslijedit ćemo ga nadležnima.

 

Pitanje, Dario Pavić (HSP AS)

1.Prema procjenama u Hrvatskoj ima oko 1000 beskućnika. Da li se zna kojiki je broj beskućnika u Bodsko-posavskoj županiji, postoji li takva evidencija i da li se planira izgradnja skloništa?

 

Odgovor, župan Danijel Marušić: pitanje ćemo proslijediti Centru za socijalnu skrb.

 

Pitanja, Martin Miloloža (HSP AS)

1.Postoji li mogućnost da se asfaltira prilaz i dvorište škole u Ravnom?

2.Koji su kriteriji za plaćanj i korištenje školskih športskih dvorana?

 

Odgovor 1., župan Danijel Marušić: Dvorište će u dogovoru sa ŽUC-om biti nasuto prije kišne sezone.

Odgovor 2., Anica Vukašinović, v.d. pročelnice UO za obrazovanje šport i kulturu: Korištenje dvorana naplaćuje s sukladno takvoj Odluci. Postoje kriteriji za rekreativce kao i za učenike.

 

Pitanja, Dubravko Kolundžić, (HDSSB)

1.Tko sve dobiva zapisnik o radu odbora i komisija i da li pisane ogovore vijećnicima mogu dobiti i ostali vijećnici na uvid?

2. U kojoj je fazi projekt navodnjavanja u Orubici?

3. što je s amandmanom HDSSB-a vezanim uz izgradnju igrališta u Slavonskom Kobašu?

Na prvo pitanje VIJEĆNIK ĆE ODGOVOR DOBITI U PISANOM OBLIKU

Odgovor,2. Željko Burazović pročelnik UO za poljoprivredu: Natječaj je raspisan i čekaju se njegovi rezultati kako bi se krenulo s implementacijom projekta.

Odgovor 3., župan Danijel Marušić: S načelnikom Općine Antunom Pavetićem načelno je dogovoreno izvršenje planirane izgradnje, a velik dio posla već je odradila Općina.

 

Pitanja, Rade Bosanac (SDP)

1.Kada će biti asfaltiran cestovni put između Donjih Bogićevaca i naselja Pivare?

2.U travnju je u Dragaliću načelno dogovorna prenamjena bivše škole u poljanama u Društveni dom. U kojoj fazi je spomenuta prenamjena?

 

Odgovor 1.,  Antun Dukić (ŽUC): Za ceste u naselju Pivare predviđene su dvije dionice. Jedna je u ingerenciji općine Stara Gradiška, a druga općine Dragalić. Kada se dođe do dogovora koja će dionica biti građena, uvrstit će se u Plan sanacije za iduću godinu.

Odgovor 2., Anica Vukašinović, v.d. pročelnice UO za obrazovanje šport i kulturu: Projekt će krenuti kada Školski odbor dostavi Odluku o prenamjeni objekta, koja do sada još nije zaprimljena.

 

Pitanje, Melita Milenković (HNS)

1.Zašto Županija nije raspisala natječaj za stručno usavršavanje u Briselu?

 

Odgovor, župan Danijel Marušić: županija ne sufinacira takve oblike stručnog usavršavanja, no rado će pripomoći onima koji se na to odluče, a oni će morati participirati u troškovima smještaja i putovanja. 

U nastavku današnje sjednice usvojeno je i Izvješće o radu župana sa 26 glasova ZA i 8 SUZDRŽANIH, a većinom glasova i Izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima Proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. godine s Prijedlogom polugodišnjeg obračuna proračuna.

Na vlastiti zahtjev članova, raspušten je Klub vijećnika HSP AS, a vijećnici te stranke više neće biti u tijelima Županijske skupštine.

Do njenog okončanja, na današnjoj sjednici Županijske skupštoine usvojene su i slijedeće točke:

5.Izvješće o obavljenoj reviziji Brodsko-posavske županije za 2015. godinu

6.Potencijal i korištenje obnovljivih izvora energije na području Brodsko-posavske županije – informacija

7.Prijedlog Akcijskog plana energetske učinkovitosti Brodsko-posavske županije 2017. – 2019. godina

8.Prijedlog programa zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama u Brodsko-posavskoj županiji za razdoblje 2016. – 2020. godina

9.Izvješće o prekograničnoj suradnji Brodsko-posavske županije

10.Informacija o provedbi projekta osiguranja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama u školskoj 2015./2016. godini

11.

a.Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Brodsko-posavske županije u 2016. godini

b.Prijedlog odluke o izmjenama Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini srednjih škola Brodsko-posavske županije u 2016. godini

12.Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod – davanje suglasnosti

13.Program rada Savjeta mladih Brodsko-posavske županije za 2017. godinu – davanje suglasnosti


 

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :