Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 3.4.2017. u 19:42
Prikaza: 1796

Održana 24. sjednica Županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Održana 24. sjednica Županijske skupštineSa današnje Sjednice(Foto: www.bpz.hr)

Slavonski Brod 3. travnja 2017. Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i zapisnika o radu prošle sjednice sa radom je započela 27. Sjednica županijske skupštine. Zbog opsežnosti Dnevnog reda, na samom početku odlučeno je kako će se na današnjoj sjednici raspravljati do 18. Točke dok će se o ostatku odlučivati u ponedjeljak 10. Travnja. Na prijedlog kluba vijećnika HSS/HSU da se u dnevni red uvrsti pravno izdvajanje bolnice Nova Gradiška od slavonskobrodske Opće bolnice, većinom glasova vijećnici su ovu točku dnevnog reda uvrstili za rad slijedeće sjednice. Također na današnjoj sjednici odlučeno je kako će se Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije obilježavati 16. A zbog uskršnjih blagdana Dan županije obilježit će se 20. umjesto 15 .travnja.

Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom, na kojem su vijećnici postavljali brojna pitanja iz djelokruga rada župana i lokalne regionalne smouprave:

Mario Pejić (Mirko Duspara, NL)

1.Kako župan komentira manjak u proračunu koji je nastao 2013.?

2.Što Županija čini po pitanju stagnacije gospodarstva i sve većem iseljavanju?

Odgovor Župan Danijel Marušić 

Točno je da je povećanje gubitaka evidentno no oni svoje korijenje vuku još iz 2000. godine kada su potpisivani po Županiju štetni ugovori. Sredstva koja su temeljem tripartitinih ugovora između ministarstava, županija i gospodarstvenika trebala biti odobrena u svrhu poticanja poduzetništva i gospodarstva nikada nisu isplaćena. S druge strane revizija je inzistirala da ta nikad dodijeljena sredstva prikazujemo kao gubitak. Također porezne reforme bivše Vlade dovele su pojedine slavonske županije na rub propasti, a poljoprivredna reforma ministra Jakovine oštetila Brodsko-posavsku županiju na naslovu raspolaganja državnim zemljištem za dodatnih 3 milijuna kuna. Po pitanju gospodarstva putem raznih mjera i aktivnosti nastojali smo ga potaći ali moramo imati u vidu i sve globalne nepovoljne ekonomske trendove.

Josip Marunica (Mirko Duspara, NL)

1.Da li je istinita informacija da se zapovjedniku županijske vatrogasne postrojbe kupuje novo vozilo unatoč činjenici da takvo što nije predviđeno programom rada i financijskim planom Vatrogasne zajednice?

Odgovor Župan Danijel Marušić

1. Ne raspolažem s takvom informacijom, pitanje ću uputiti zapovjedniku županijske Vatrogasne zajednice na očitovanje.

Ivo Krajinović (Mirko Duspara, NL)

1.Kada će sredstva u iznosu 150.000 kuna za koje su potpisani i ugovori biti isplaćena Općini Gornja Vrba?

Odgovor Ivo Lukić pročelnik UO za financije: Sredstva još nisu isplaćena zbog nelikvidnosti županijskog Proračuna. Bit će isplaćena u skoro vrijeme prema obvezama Ugovora.

Josip Marunica (Mirko Duspara, NL):

Pitanje: Kupuje li se novo vozilo za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe?

Odgovor:Župan Danijel Marušić: Iskreno ne znam za koje potrebe i od kojih novaca, ali morat ćemo to pitanje proslijediti zapovjedniku?

Mijo Kladarić (SDP): Što je sa sudbinom Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu? Postoje tri scenarija od kojih je najizgledniji pripajanje službi u Bjelovaru obzirom da oni imaju manje predmeta?

Župan Danijel Marušić: Službeno nisam upoznat s ovim, ali sam i ja čuo. Poduzet ćemo sve što smo i ranije poduzimali kako bismo ovu službu zadržali?

Borislav Kovačević (SDP): Koji su projekti kandidrani i odobreni u sklopu projekta Slavonija.

Župan Danijel Marušić: S područja Brodsso-posavske županije odobrena su 22 projekta ukupne vrijednosti 5,4 milijuna kuna.

Zlatko Bunjevac (HSS): Šta je s povećanjem upisnih kvota za srednje škole za deficitarna zanimanja?

Anica Vukašinović, v.d. pročelnica UO za obrazovanje: Kvote određuje Ministarstvo, a Županija predlaže strukturu upisa i broj učenika po razredima. Ona zanimanja uza koja dvije godine nema interesa se brišu. Trenutno postoji potreba za 120 stolara, koje prošle godine nismo upisivali jer nije bilo interesa. Mi smo pokrenuti aktivnosti za animiranje učenika i roditelja.Poduzet ćemo sve kako bi ih senzibilizirali da upišu ona zanimanja gdje se mogu zapolsiti a u konačnici onda i ostali na ovom području.

Šerif Isaković(HSLS): Radi se o izumu protupotresnog nosača koji bi trebao spriječiti rušenje zgrada za vrijeme potresa. Patent je ispitan na jačinu od devet stupnjeva Merkalijeve skale, a može pomoći i do 11 stupnjeva Richterove ljestvice. Putem županije i Zavod za prostorno uređenje uz pomoć CTR zajednički komercijaliziraju ovaj prijedlogOmera Katavićaputem eufondova.

Župan Danijel Marušić pozvao je inovatora neka se prijavi za posjet kod njega kako bi se detaljnije upoznalo s ovim projektom i njegovim mogućnostima.

Zrinka Kodžoman (Mirko Duspara-NL): Hoće li Županija i kako pomoći ljudima koji su u Bebrini u požaru ostali bez svega?

Nakon Aktualnog sata većinom glasova vijećnika usvojene su i ostale točke:

3. Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka u I. i II. tromjesečju 2017.

4. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnih škola u 2017. na području Brodsko-posavske županije

5. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjih škola u 2017.na području Brodsko-posavske županije

6. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2017. na području Brodsko-posavske županije

7. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja materijalnih rashoda, nefinancijske imovine i hitnih intervencija investicijskog i tekućeg održavanja Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u 2017.

8. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja Centara za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije i financiranje pomoći za troškove stanovanja korisnicima koji se griju na drva u 2017.

9. Prijedlog odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2017. godini

10. Izvješće o radu Župana za razdoblje srpanj-prosinac 2016.

11. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti zdravstvenim ustanovama za predmete nabave čija je pojedinačna vrijednost u nadležnosti osnivača:

a. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod za provođenje postupaka javne nabave za predmete nabave čija pojedinačna vrijednost prelazi 300.000,00 kn

b. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije za provođenje postupka javne nabave za predmet nabave čija je pojedinačna vrijednost u nadležnosti osnivača

12. Prijedlog odluke o dopuni djelatnosti Srednje medicinske škole Slavonski Brod

13. Prijedlog odluke o proglašenju Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije - drugo čitanje

14. Prijedlog odluke o produljenju trajanja Županijske razvojne strategije Brodsko-posavske županije

15. Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ustrojavanju Službeničkog suda Brodsko-posavske županije

16. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o područnoj organiziranosti pregleda umrlih osoba izvan zdravstvene ustanove, utvrđivanju potrebnog broja mrtvozornika na području Brodsko-posavske županije i imenovanju mrtvozornika

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :