Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 11.9.2017. u 18:10
Prikaza: 1500

Održana 3. sjednica Županijske skupštine u sazivu 2017.

Materijali sa sjednica : Održana 3. sjednica Županijske skupštine u sazivu 2017.3. sjednica Županijske skupštine BPŽ 2017.(Foto: www.bpz.hr)

Slavonski Brod, 11. rujna 2017. Prema planiranom Dnevnom redu i ova,3.po redu Sjednica županijske skupštine, započela je Aktualnim satom nakon usvajanja Dnevnog reda današnje i Zapinika o radu prošle Sjednice. Pod predsjedavanjem predsjednika ŽS Pere Ćosića, i u nazočnosti župana Danijela Marušića, njegovog zamjenika Stjepana Bošnjakovića kao i 38 aktualnih vijećnika, u nešto više od sat vremena planiranih za ovu točku, vijećnici su postavljali razna pitanja iz djelokruga lokalne smouprave. Kao i do sada ptanja koja su postavljali vijećnici najviše su se ticala komunalne infrastukture, pa je tako jedno od vijećničkih pitanja bilo kada će i na koji način biti uspostavljen Azil za napuštene životinje za područje Brodsko-posavske županije, kada će se izvršiti snacija ceste Donja Vrba – Zadubravlje u naselju Klis, te kada će na istoj cesti biti izgrađeno predviđeno ugibalište. Kako poboljšati zvučnu izolaciju u blizini autoceste te što je s projektom počistača otpadnih voda u Vrbljanima samo su neka od pitanja s područja infrastrukture koja su tijekom Aktualnog sata postavljali vijećnici županu, njegovim zamjenicima.

Temeljem postavljenih pitanja, tijekom uvodnog dijela današnje Sjednice moglo se saznati kako Brodsko-posavska županija intezivno radi na projektu prekogranične suradnje s ciljem prevencije poplava putem Civilne zaštite kao i na realizaciji projekta Luke Brod kao kapitalnog infrastrukturnog projekta ne samo za razvoj Slavonskog Broda već i županije i njenih općina u cjelini. Osim toga, a putem Upravnog odjela za zaštitu okoliša, radi se i na turističkoj afirmaciji Prašnika kao zadnje prašume u Europi, dok se putem projekta „Pomoćnik u nastavi „i ove godine putem Brodsko-posavske županije osigurava pomoć u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Na neka pitanja župan i njegovi pročelnici odgovorili su vijećnicima tijekom sjednice , dok će na neka, zbog kompleksnosti tematike i opširnosti podataka biti odgovoreno pismenim putem.

 

Cjelokupni Aktualni sat, vijećnička pitanja kao i odgovore objavit ćemo na službenim web stranicama u formi Zapisnika o radu današnje 3. Sjednice Županijske skupštine, a u današnjem prilogu ovog teksta donosimo zvučni zapis.

38

Pod Kadrovskim pitanjima Županijskoj skupštini prisegu su danas dali vijećniciKatica KneževićiIvan Šmit,koji su na te pozicije imenovani nakon što su dosadašnji vijećniciRužica VidakovićiDavor Vlaovićiz osobnih razloga svoje mandate stavili u mirovanje.

Jedna od važnijih točaka današnje sjednice bilo je zvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima Proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. s Prijedlogom polugodišnjeg obračuna Proračuna.

Prilikom obrazlaganja ove točke, pročelnik za financije dr.sc. Ivan Lukić naglasio je kako su u prvih šest mjeseci ove godine prihodi i primici proračuna Brodsko-posavske županije realizirani u ukupnom iznosu od 276.669.893,59 kuna. Uzevši u obzir planiranu svotu proračunskih sredstava za cijelu godinu, a koja iznosi 618.457.189,82 kuna, onda je vidiljivo kako je godišnja planska veličina realizirana u iznosu 44,74 posto.

U nastavku današnje sjednice Županijske skupštine usvojene i ostale točke Dnevnog reda:

1.Analiza poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2016. s dostupnim pokazateljima za 2017. godinu

2.Prijedlog strategije razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016. – 2020.

3.

a.Polugodišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2017.

b.Prve izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2017. i projekcija za 2018. i 2019.

c.Izmjene i dopune Plana izvanrednog održavanja i građenja županijskih ii lokalnih cesta u 2017.

4.

a.Prijedlog odluke o prihvaćanju pristupanja Požeško-slavonske županije i Sisačko-moslavačke županije kao novih članova društva Centar za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije d.o.o.

b.Prijedlog društvenog ugovora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o. – davanje suglasnosti

5.Prijedlog plana zdravstvene zaštite Brodsko-posavske županije

6.Statut Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod – davanje suglasnosti

7.Statut Opće bolnice Nova Gradiška – davanje suglasnosti

8.Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2017. na području Brodsko-posavske županije

9.Izvješće o korištenju obnovljivih izvora energije na području Brodsko-posavske županije

10.Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustanovljenju zajedničkih otvorenih lovišta na području Brodsko-posavske županije

 


Aktualni sat 3 Sjednice ŽS 2017Aktualni sat 3 Sjednice ŽS 2017

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(mp3)

Veličina: 85867 kb

Datum objave: 11.9.2017.

Materijali sa sjednica : Održana 3. sjednica Županijske skupštine u sazivu 2017. : SlikaSlika
Materijali sa sjednica : Održana 3. sjednica Županijske skupštine u sazivu 2017. : Slika 1Slika 1
Materijali sa sjednica : Održana 3. sjednica Županijske skupštine u sazivu 2017. : Slika 2Slika 2
Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :