Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 15.7.2014. u 9:47
Prikaza: 2218

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Održana 8. sjednica Županijske skupštineSa 8 sjednice ŽS(Foto: wwww.bpz.hr)

Jučer,14. srpnja održana je 8. po redu sjednica Županijske skupštine

Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Osnovne škole Mato Lovrak Nova gradiška – davanje prethodne suglasnosti". Nakon ove odluke, dnevni red je usvojen većinom glasova, i to 31 za i 4 protiv. Zapisnik o radu 7. sjednice Županijske skupštine usvojen je jednoglasno.

1. Aktualni sat

Pod ovom prvom točkom sjednice postavljena su pitanja vezano za, redom: Informaciju o štetama u poljoprivredi na području županije, a uzrokovane nedavnim poplavama; Informaciju o ulaganjima u Luku Sl. Brod i izgradnju termoelektrane; stanje u poljoprivredi i županijske mjere poticanja razvoja poljoprivrede; izmiještanje udruge HVIDRA iz sadašnjih prostorija na Plavom polju; pružni prijelaz na području naselja Klis u Gornjoj Vrbi; odricanje župana od vijećničke naknade, a u svrhu pomoći nastradalima u poplavama na području općine Gunja; početak rada osnovne škole u Ruščici; sastanak predstavnika Brodsko-posavske županije sa čelnicima Ministarstva zaštite okoliša i prirode vezano za odabir regionalnog odlagališta otpada; visinu i kriterije određivanja poreza na automobile na području županije; završetak radova osnovne škole u Garčinu; oštećenje kolnika u naselju Cernička Šagovina; uplatu troškova za vodovod u osnovnim školama u Sikirevcima i Jarugama; visinu akontacije za djecu pionirskog uzrasta za sudjelovanje u 1. HNL te osiguranje financijskih sredstava za pohađanje škole nogometa Marsonia za djecu sa županijskog područja; iznos i korisnike sredstava iz županijskog proračuna vezano za troškove promidžbe i informiranja; građevinsku dozvolu za projekt izgradnje dvorane u Sikirevcima; dug BPŽ prema županijskom Lovačkom savezu; uređenje raskrižja u Bukovlju (križanje dvije županijske ceste) odnosno vezano za početak izgranje rotora na raskrižju; nepojavljivanje predstavnika Županije na otvorenju ovogodišnjeg Brodskog kola; broj podnesenih zahtjeva za legalizaciju kuća na području BPŽ; poslovni odnos SBTV-a; rekonstrukciju Ulice Matije Gupca u Sibinju; financiranje NK Slobodnica; postavljanje semafora u naselju Stari Slatinik; pružni prijelaz na potezu ceste Bartolovci-Slobodnica; obilježavanje obljetnice brigada u općini Podcrkavlje; međunarodnu turističku rutu; postojanje studije predizvodivosti vezano za projekt odlagališta otpada Šagulje.

2. Kadrovska pitanja

Dosadašnja predsjednica Službeničkog suda Brodsko-posavske županije Draženka Ilak razriješena je dužnosti većinom glasova nazočnih vijećnika te je imenovana nova predsjednica Suda Terezija Rečić.


3.Prihvaćena je Analiza poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2013. s dostupnim pokazateljima za 2014. godini.

4.Usvojeno je Izvješće o stanju u poljoprivredi na području Brodsko-posavske županije u 2013. (Analiza poljoprivrede Brodsko-posavske županije u 2013., s Analizom poticajnih mjera Vlade RH na području Brodsko-posavske županije u 2013.).

5.UsvojenoIzvješće o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2013. s Prijedlogom Godišnjeg obračuna proračuna.

6.Prihvaćena je Informacija o provedbi Plana gospodarenja otpadom za 2013. Brodsko-posavske županije za razdoblje 2008-2015. godine - Prikaz stanja za 2012. i 2013. godinu.

7.Usvojeno je Izvješće o gospodarenju zajedničkim lovištima na području Brodsko-posavske županije u lovnoj 2013/2014. godini.

8.Donesena je Odluka o izmjeni Statuta Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod – davanje prethodne suglasnosti.

9. Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije.

 


Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :