Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 27.3.2018. u 12:23
Prikaza: 1272

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Održana 7. sjednica Županijske skupštine7. sjednica Županijske skupštine(Foto: www.bpz.hr)

Slavonski Brod 27. ožujka 2018. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, uobičajenim Aktualnim satom, tijekom kojeg su vijećnici postavljali brojna pitanja iz djelokruga rada Brodsko-posavske županije i šire, s radom je započela 7. sjednica Županijske skupštine. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Županijske skupštine BPŽ Pero Ćosić.

S obzirom na aktualno stanje visokog vodostaja rijeke Save, vijećnici su postavljali pitanja vezana uz sanaciju nasipa na području Gornje Bebrine, Klakara i Donje Bebrine (Mario Pejić DM-NL), održavanje detaljne kanalske mrže posebice na zapadnom dijelu Županije i osiguravanje sredstava za tu namjenu, (Pero Jelinić DM-NL), zabranu šljunčarenja u RH koja je na snazi od 2010 godine u kontekstu smanjenja volumena korita rijeke Save, a time i povećanje rizika od poplava (Dragica Vučković), kao i količinu nastale štete uzrokovane poplavom na poljoprivrednim nasadima (Ivan Šmit).

Prema riječima župana Danijela Marušića, njegovog zamjenika Stjepna Bošnjakovića i resornog pročelnika za poljoprivredu Željka Burazovićažupanijski kao i stožeri općina uz rijeku Savu i Grada Slavonskog Broda te sve žurne službe u sastavu Stožera brzo su i pravovremeno reagirali te tako spriječili veće štete. Kako će visoki vodostaj potrajati još par dana, nakon toga bit će obavljena i procjena nastalih šteta. Što se tiče uređenja kanalske mreže Brodsko-posavska županija uputila je zahtjev za žurno rješavanje 2500 metara kanalske mreže koji će opetovati.

Ponovno je bilo aktualno i pitanje vodocrpilišta u Sikirevcima kao i problemi s vodoopskrbom na području Brodsko- posavske županije (Mirko Duspara NL DM, Stribor Valenta SDP, Zlatko Bunjevac HSS, Zoran Marijić NL DM, Ante OrlovićMOST -NL).

Župan Marušić podsjetio je vijećnike da je Regionalni vodovod istočne Slavonije projekt Hrvatskih voda te da je na prošloj sjednici Županijska skupština prihvatila jedan od predloženih modela Hrvatskih voda i primjenu članka 204. Zakona o vodama oodnosno osnivanje poduzeća za zahvaćanje vode na vodocrpilištu u Sikirevcima. Nakon što dobije informacije od nadležnih institucija, o tijeku provedbe izvjestit će vijećnike i pismenim putem.

Iz područja infrastrukture vijećnike je zanimala još i izgradnja pružnih prijelaza i izgradnja zvukobrana na području Slavonskog Broda (Mirko Duspara NL DM, Anto ŽagrićDM-NL) kao i stanje pojedinih prometnica na području Brodsko-posavske županije kao što je ostatak baza na dijelu autoceste između Okučana i Lužana, asfaltiranje ili izrada nove ceste na potezu Stružani – Zoljani.

Po riječima ravntlja ŽUC-a Antuna Dukića, Asfaltiranje spojne ceste između Stružana i Zoljana očekujemo tijekom ljeta ove godine, a ostale podatke vijećnici će dobiti pismenim putem nakon što se kontaktiraju nadležne institucije.

Vijećnike je zanimalo aktualno stanje na području školstva posebice u području energetske obnove, kao i zdravstva.

Zamjenik župana Damir Mirković detaljno je predstavio sve što se čini po pitanju razvoja zdravstva posebno se osvrnuvši na projekt „Kraći put do zdravlja" koji je pokrenut sa željom unapređenja infrastrukture,opremanja brodske bolnice te provođenja edukativnih aktivnosti. Projekt financira Europska unijaputem Europskog fonda za regionalni razvoj a ukupno je vrijedan 39.848.422,66 kuna od čegaje iznos bespovratnih sredstava čak 39.833.422,66 kuna. Rezultat toga su brojne koristi za pacijenta u odnosu na klasičnu hospitalizaciju, kao i veća učinkovitost i racionalnost zdravstvene skrbi. Obzirom na dosadašnji neadekvatan prostor i opremljenost dnevih bolica i kirurgija , ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu i opremanje doprinijet će nacionalnom, regionalnom i lokalnom razvoju..

Projekt „Kraći put do zdravlja je u fazi isporuke najmodernije i najkvalitetnije opreme i uređaja koji će pospješiti kvalitetu zdravstvene usluge ali i skratiti boravak pacijenata na odjelima.

V.d. pročelnice za obrazovanje šport i kulturu Anica Vukašinović izvijestila je vijećnike o tijeku energetske obnove na pojedinim školama, pojasnivši kako je od 10 projekata energetske obnove škola u 2017. u ovom trenutku 8 projekata prošlo postupak nabave, u tijeku je analiza ponuda i nadamo se da će sredinom travnja početi energetska obnova tih objekata. Još su nam otvoreni natječaji za srednju školu "Matija Antun Reljković" i za prekograničnu suradnju Pametne škole za energetsku obnovu OŠ "Ivan Mažuranić" Sibinj. Taj postupak očekujemo da će biti završen do kraja travnja. Do kraja pedagoške godine imat ćemo uvedene radove u svih deset objekata.Dodala je kako je na pilot projekt kurikularne reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja od 11 prijavljenih škola s područja BPŽ odabrano četiri i to dvije osnovne i dvije srednje škole.

U nastavku aktualnog sata raspravljalo se i o tijeku razminiranja područja cijele županije koja se očekuje do svibnja 2018. godine, izgradnji regionalnog odlagališta u Šaguljama te povlačenju sredstava iz Europskih fondova.

Cijeli aktualni sat možete preslušati u privitku ovog teksta.

U nastavku sjednice usvojeno Izvješće o radu Župana Brodsko-posavske županije za razdoblje srpanj-prosinac 2017., a pod točkom 4. Prijedlog odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2018. potvrđeni su ovogodišnji laureati i to:

Zlatni grb Tomislavu Greguriću za sveukupni društveno-politički rad i djelovanje, iznimne doprinose u stvaranju i obrani hrvatske države, osobite zasluge u kulturnom, gospodarskom i društvenom razvoju Općine Vrpolje.

Za Plaketu Brodsko-posavske županije u 2018. godini, a koja se dodjeljuje pravnim osobama, potvrđeni su:

Veleučilište u Slavonskom Brodu, Šokačka glumačka družina"Matini kripoštoli",Đuro Đaković Montaža-Izolakd.o.o.,Klub podvodnih aktivnosti "Marsonia", Hrvatski institut za povijest-Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje te tvrtka MIG d.o.o. za geodetske i poslovne usluge Slavonski Brod.

Kovanicu od zlata ove godine dobit će:

Anka Šakić za postignute uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva, Mario Sosnik- 100% RVI za zalaganje u promicanju i očuvanju vrijednosti Domovinskog rata, Milan Golubić za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije, doprinos u razvoju demokracije i očuvanju kulturnih spomenika,Antun Đurek za istaknutu humanitarnu djelatnost,OPG Ivice Ivaniša za rezultate u ekološkoj proizvodnji OPG Željka Bošnjaka za uspjehe u stočarskoj proizvodnji; obrt Jagodanović za uspješan rad i poslovanje te afirmaciju Brodsko-posavske županije, Mirjana Zubović za osobite rezultate u razvoju ljekarničke djelatnosti, Štefan Paun za izniman doprinos u obrani zemlje, ali i aktivnom radu u braniteljskim i civilnim udrugama te osnutku i ptoicanju rada Športskog saveza invalida i Zvonimir Grško za zapažene rezultate i ostvarenja u djelatnosti tjelesne kulture i športa na području Brodsko-posavske županije.

Zaključno s 12:43 sati, većinom glasova vijećnika usvojena su:

 1. Izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2017. godini:
  1. Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod
  2. Spomen galerije Ivana Meštrovića Vrpolje
  3. Zajednice športskih udruga i saveza BPŽ
  4. Zajednice tehničke kulture Slavonski Brod
  5. Hrvatski institut za povijest-Podružnica za povijest, Slavonije, Srijema i Baranje Slavonski Brod
  1. Izvješće o održavanju i građenju županijskih lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2017.
  2. Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2017.
  3. Odluka o raspodjeli rezultata za 2017.
Nakon stanke vijećnici Županijske skupštine do 14,15 sati  raspravili su i usvojili:

 U nastavku današnje sjednice vijećnici su većinom glasova usvojili i ove točke Dnevnog reda:

Točku 10: Izvješće o radu i financijskom poslovanju:

  1. Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod za razdoblje siječanj – prosinac 2017.
  2. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Opće bolnice Nova Gradiška u razdoblju listopad - prosinac 2017.
  3. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Doma zdravlja Slavonski Brod u 2017.
  4. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Doma zdravlja Dr. Andrija Štampar Nova Gradiška u 2017.
  5. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u 2017.
  6. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije za razdoblje siječanj - prosinac 2017.
  7. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zdravstvene ustanove Ljekarna Slavonski Brod za razdoblje 1.siječnja – 31. prosinca 2017.

 

Audio snimka sjedniceAudio snimka sjednice

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

Veličina: 25030 kb

Datum objave: 27.3.2018.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travnja 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :