Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži
Brodsko-posavska županija 

DOKUMENTI

 

Županijska skupština

 

Materijali sa sjednica

Objavljeno: 8.4.2015. u 14:52
Prikaza: 2732

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Materijali sa sjednica : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne samouprave, a koja se tiču, školstva, komkunalne infrastrukture, cestogradnje, skrbi o okolišu i dr.

Donosimo pregled Aktualnog sata

 

Mato Dikanović (HDZ): Hvala lijepo, pozdravljam sve nazočne i upućujem pitanje županu. Na cesti od Zbjega do Slavonskog Broda ograničenje brzine je 30 km/h. Zbog čega policija često kažnjava vozače i može li se što učiniti da se ograničenje poveća? Hvala.

Odgovorio je Antun Dukić, dipl.ing., ravnatelj ŽUC-a: Poštovane dame i gospodo, uvaženi vijećniče, ŽUC nema ingerencije mijenjati prometnu signalizaciju bez odluka općinskog vijeća i policije.

 

Dr. Zoran Jukić (HSS)Sukladno nekim informacijama kako brodska Opća bolnica generira ogromne gubitke u iznosu od čak 4 milijuna kuna, može li se znati u kojem smjeru ide upravljanje Bolnicom?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić:– Sukladno sadašnjm stanju, Brodsko-posavska županija nema informacija o finacijskom poslovanju Bolnice, a ovo pitanj bit će upućeno sadašnjem sanacijskom upravitelju Tihomiru Biščeviću.

Ruža Vidović (HDZ)Da li se Brodsko-posavska županija i s kojim projektima prijavila na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove nestabemnih zgrada zatvoren koncem ožujka?

Odgovorio je pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Miroslav Jarić:Županija se prijavila na navdeni natjčaj s maksimalnih dva projkta odnosno za enegetsku obnovu obje upravn zgrade Županije.

Mihajla Šunić, (HDZ)Kako teče provedba projekta „Pomoćnik u nastavi"?

Odgovorila je v.d. pročelnice UO za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinović:Projekt pomoćnik u nastavi vrlo uspješno se, već pet mjeseci, provodi u 10 škola na području Brodsko-posavske županije u kojima je angažirano 17 pomoćnika u nastavi, što je doprinjelo kvaliteti odgojno obrazovnog rada s djecom s teškoćama i općenito.

Josip Marunica (GB)1.Do kada Brodsko-posavska županija namjerava kupavati vijećnicima županijsko glasilo „Posavska Hrvatska, kad oni koji to žel mogu to i sami učiniti?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Ista više neće biti kupovana za potrebe vijećnika kada se o tome donese skupštinka odluka.

2. Do koje se faze stiglo u postupku izvlaštenja županijske ceste Donja Vrba - Zadubravlje?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Pošto je vijećnik naveo sv pravn segmnte, župan se obvezao osobno otići na tren zajednos ravnateljem ŽUC-a kako bi utvrdio o čemu se točno radi i pronašao rješenje za građane koji žive na tom području.

Mario Pejić. (GB) Tko je kriv za ndosljednosti u izbornom procesu u Gundincima i tko je predsjednik Izbornog povjrenstva?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Župan kao i Županijska uprava nisu nadležni za provođenje izbora, no upit će proslijediti općinskom Izbornom povjerenstvu.

Zrinka Kodžoman, (GB)Da li je odabran izvođač radova za rekonstukciju škole u Gundincima i ako je o komu se radi?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Radovi na rekonstrukciji ov škole već su u tijeku, a natječajem je odabrana tvrtka „Vukojević gradnja":

Damir Klaić (GB)1. U kojoj su trenutno fazi radovi na rekonstrukciji škole u Gundincima, koliko je dosad utrošno sredstava i kada se radovi trebaju završiti?

2. Što je sa školom u Ruščići i zanima ga „kako to funkcionira" , te je li bilo kakvih „poteza" u osamostaljenju te škole?

3. Kakav j presjek stanja vezano uz radove na školi u Podcrkavlju i da li se radi na njenom osamostaljenju?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Radovi na rekonstrukciji ove škole iz prvog pitanja teku uredno, dok školama iz drugog i trećeg pitanja županija nije osnivač pa to ne može ni znati, no uputit ćemo pitanje nadležnim ravnateljima kao i osnivaču Gradu Slavonskom Brodu.

 

Igor Safundžić (SDP)Kojim županijskim službenicima Županija uplaćuje novčane potpore ili stipendira poslijediplomske studije, s kojom svotom i na kojim fakultetima?

Vijećnik će odgovor dobiti pismenim putem.

Krunoslav Hoffer:Koliko je financijskih sredstava predviđeno za rad lokalnih medija u 2015. godini i koiko je sredstava mimo dotacija u 2013. i 2014. doznačeno medijskim kućama SBTV-u, Radio Slavoniji, Posavskoj Hrvatskoj, Radio Psunju i Radio Bljesku, Radio Brodu i Brodskom vjesniku?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Županija je nedavno raspisala Javni poziv za dodjelu sredstava medijima s točno propisanim kriterijima.

Borislav Kovačević, (SDP) Zašto je došlo do povećanja investicije u školu Augusta Šenoe u Gundincimau iznosu od 20% u odnosu na planirana sredstva u prošloj godini i kada se očekuje završetak radova s obziroma da je plan bio 1. svibnja 2015. godine?

Odgovorila je v.d. pročelnice UO za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinović:

Projekt obnove i rekonstrukcije navedene škole započeo je prošl godine s planiranim iznosima koje je vijećnik spomenuo, no kako se radi o rekonstrukciji i sanaciji, nije uvijek moguće predvidjeti stvarne obime radova. Po preporuci nadzornog inžinjera i statičara, te analizom projekta utvrđeni su i nužni dodatni radovi.

Martin Miloloža (KS)1.Da li je normalno višesatno čekanje pacijenata na hitnom prijemu u brodskoj Bolnici i može li se to pitanje uputiti sanacijskom upravitelju?

2. Da li je ŽUC upoznat sa situacijom pojedinih stanovnika uz cestu u ulici Braće Radića u Sibinju?

Vijećnik će na prvo pitanje odgovor dobiti pismenim putem.

Na drugo pitanje odgovorio je Antun Dukić: Činjanica je da stručno povjerenstvo nije dalo uporabnu dozvolu za cestu u navedenoj ulici po primjedbi Hrvatskih voda. Ponovno će se zatražiti tehnički pregled i nastojati ishoditi uporabna dozvola.

Dubravko Kolundžić, (HDSSB)1.Zašto oštećenicima koji imaju pravo na naknadu štete nastale u poplavama nije dostavljen Zapisnik o izvidu, odnosno zašto im nakon isplate nije dostavljeno Rješenje o isplati?

2.Da li su točni navodi o poreznom dugovanju Elektotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški?

3.Da li ima kakvih novih informacija kada bi mogla biti asfaltirana cesta od Slavonkog Kobaša do Bebrine i da li se to može učiniti putem EU fondova?

Odgovorio je pročelnik UO za poljoprivredu Željko Burazović

1.Cijela procedura iz prvog pitanja je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave i kao takva rađena je po propisanoj metodologiji.

Na drugo pitanje odgovorila je v.d. pročelnice UO za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinović: Inspekcija je doista utvrdila manjak porezne uplate u razdoblju 2011./2012. godine za spomenutu školu. Pošto je navedena problematika u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, županija je trenutno u pregovorima na koji način se može sanirati spomenuto dugovanje.

Vijećnik će na treće pitanje odgovor dobiti pismenim putem.

Božidar Bosančić, zamjenik Bore Grubišića, dr.med (HDSSB)1.U izvješću za 2103 stoji da Slobodna zona Đuro Đaković bilježi minus od 26 milijuna kuna kao i smanjenje poslovnih subjekata. Kakvo je trenutno stanje i kada će se moći dobiti detaljnije izvješće?

2. U Brodsko-posavskoj županiji ima dosta divljih odlagališta smeća no jedno je izrazito vidljivo u kanalu uz prugu na potezu Donja Vrba Gornja Vrba

3. Nakon poplava u Hrvatsk vode su obećale sanaciju svih kritičnih mjesta na nasipima , pa što se po tom pitanju konkretno čini.

Vijećnik će na prvo pitanje odgovor dobiti pismenim putem.

Na drugo pitenje odgovorio je pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Miroslav Jarić : Pitanje će biti upućeno načelniku općine koja je nadležna za spomenuto divlje odlagalište otpada, zbog čga nije rađena njegova sanacija.

Vijećnik će na treće pitanje odgovor dobiti pismenim putem nakon što se uputi dopis Hrvatskim vodama

Melita Milenković (HNS)Koji su koristi osnivanja zajedničkog ureda sa Dubrovačkom i Karlovačkom županijom u Briselu i koji su načini njegova financiranja?

Odgovorio je Župan Danijel Marušić: Stalni djelatnik razvojne agencije Dubrovačke županije u Briselu je na raspolaganju svim trima županijama te na taj način pribavlja pravovremene informacije o gospodarskim programima i projektima. Kako je Brodsko-posavska županija tek nedavno sklopilča ugovor o sufinaciranju takvog ureda, prednosti će se tek vidjeti. Cijena najma takvog ureda je za Brodsko-posavsku županiju je 6000 kuna mjesečno.

Dario Pavić (HSP AS)Kakvo je stanje sa sušionicom u Vrpoljlu nakon četiri godine stečajnog postupka?

2. Da li su na 3. Sajam namještaja Brodsko-posavske županije došli prijatelji Grada Broda i Županije iz Crkvenice i Lošinja sa svojim poslovnim partnerima, tj. hotelijerima?

Odgovorio je zamjenik župan Davor Vlaović:

1.Sušionica je još uvijek u stečaju, a s provođenjem takvog postupka nezadovoljna je i Brodsko-posavska županija, jer je dovo do devastacij Sušionice. Pitanje će biti proslijeđeno stečajnom sucu i upravitelju. 2. Od spoemnuta dva grada na ovogodišnji Sajam nije došao nitko od predstavnika, no u buduće ćemo pokušati uspostaviti kvalitetniju suradnju.

 

Nakon aktualnog sata koji je po običaju trajao više od predviđenog prešlo se na Kadrovska pitanja

U nastavku sjednice:

Usvojeno je Izvješće o radu Policijske uprave Brodsko-posavske u 2014. godinikao i Izvješće o radu Župana za razdoblje srpanj-prosinac 2014.

Donesena je i Odluka o dodjeli županijskih priznanja u 2015.te su tako kao dobitnici ovogodišnjih priznanja potvrđeni:

Za Zlatnu plaketu Brodsko-posavske županije, Mario Mandžukić i Ivica Olić za vrhunske rezultate i postignute uspjehe u nogometu, kako u hrvatskom, tako i europskom.

Za Zlatni grb-Nagradu za životno djelo u 2015., Josip Pintarić- Puco, pjesniku, glazbeniku i slikaru iz Nove Gradiške,

Za Godišnju nagradu koja se dodjeljuje pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe u području gospodarstva i društvenih djelatnosti ostvarenih u prethodnoj godini:

a)Plaketa Brodsko-posavske županije u 2015., dodjeljuje se pravnim osobama, 1. Trgovačko društvo "Decospan Mato Furnir" d.o.o., Oprisavci, Trgovačko društvo Elda d.o.o. Nova Gradiška, Udruga za pomoć osobama s autizmom, Nova Gradiška,. Obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo Ivan Janković, Gundinci, Gradska glazba , Nova Gradiška, Centar za inkluzivnu podršku, Slavonski Brod,

b) b) Kovanica od zlata, dodjeljuje se: Antunu Staklareviću iz Nove Gradiške, Kati Nikolić iz Sikirevaca, Iliji Gariću iz Slavonskog Broda, Željku Buri iz Nove Gradiške, Ivici Ivanu Breziću Gipsu iz Slavonskog Broda.

(opširnije o razlozima odabira ovih dobitnika možete pročitati u projedlogu Odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2015.)

Usvojen je Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Brodsko-posavske županije u 2015., kao i Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini srednjih škola Brodsko-posavske županije u 2015..Također usvojeni su i planovi: rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola Brodsko-posavske županije u 2015. godini i

rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja srednjih škola Brodsko-posavske županije u 2015. godini

 

Prihvaćena je informacija o Brodsko-posavskoj županiji nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2014. godini na području malog sliva "Brodska posavina", te usvojen Plan radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2015.na području malog sliva "Brodska posavina"

 

Također prihvaćeno je i Izvješće o izvršenju Plana upravljanja vodama u 2014. na području malog sliva "Šumetlica-Crnac",te usvojen Plan upravljanja lokalnim vodama u 2015. na području malog sliva "Šumetlica-Crnac"

 

U nastavku sjednice prihvaćena su i slijedeća izvješća:

12.Izvješće o održavanju i građenju županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2014. godini

13.Izvješće o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda na području Brodsko-posavske županije u 2014. godini

14.Izvješće o radu i financijsko izvješće Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije za 2014.

15.Izvješće o ostvarivanju Plana upravljanja i Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode za 2014. godinu

16.Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Brodsko-posavske županije u 2014.

17.Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Brodsko-posavske županije u 2014. godini

18.Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o područnoj organiziranosti pregleda umrlih osoba izvan zdravstvene ustanove, utvrđivanju potrebnog broja mrtvozornika na području Brodsko-posavske županije i imenovanju mrtvozornika

Skupštinari su dali suglasnost i na Statute:

a)osnovnih škola

b)srednjih škola

 

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana  8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibnja 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ

7. ožujka 2018. u 12:44
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održat će sutra 4. sjednicu. Na Dnevnom redu Sjednice bit će rasprava o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istambulsku konvenciju. Izvjestiteljica o ovoj točki bit će pravobraniteljica za ravnopr
Brodsko-posavska županija : Održana  6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljače 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibnja 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinca 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studenog 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica  Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipnja 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljače 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinca 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpnja 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :