Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 16.12.2010. u 0:00
Prikaza: 2989
Autor: admin

Aktualni sat Županijske skupštine

Samouprava : Aktualni sat Županijske skupštine
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom vijećnika ali i informacijom da je VLADA REPUBLIKE HRVATSKE donijela odluku o dodjeli 29,5 milijuna kuna Brodsko- posavskoj županiji za naknadu štete od poplava. U nastavku sjednice redala su se pitanja vijećnika:
Petar Bodrožić Selak (HDZ) :-Zbog čega je došlo do zastoja u gradnji ceste od Srednjeg Lipovca do Požege? ;Antun Dukić ravnatelj ŽUCa odgovorio je da je riječ je o problematici rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u nadležnosti Općine Nova Kapela i bez čega se ne može dobiti građevinska dozvola..
Darko Grivičić (HSS)- U tijeku su natječaji za prodaju ili zakup poljoprivrednog zemljišta.Dio načelnika to uspješno radi dok, na području gdje je nadležan Grad Slavonskoi Brod puno je neobrađenih površina i nitko o njima ne vodi brigu. Zato pitam može li Županija za to područje na sebe preuzeti raspisivanje natječaja. U cijeloj Hrvtaskoj vremenske su prilike nisu bile naklonjene poljoprivrednicima. Vlada i Sabor obećali su pomoći.Kad će novac biti i isplaćen?
- Župan Marušić- je odgovorio da ć- e tražiti oč- itovanje od Grada Broda i nadležnog ministarstva. Što se tič- e drugog pitanja, znam da je donesena odluka o isplati 320 milijuna kuna od kojih ć- e na Brodsko-posavsku županiju doć- i 29,5 milijuna. Upravo je u tijeku isplata novca jedinicama lokalne samouprave, a nakon što one naprave izrač- un,već- sljedeć- i tjedan bi trebala krenuti isplata pojedincima koji su prijavili štetu.
- Saša Šnajder (nezavisni vijećnik) zatražio je pisani odgovor na pitanje na zakon koji regulira rad sportskih kladionica i toč- enje alkohola maloljetnicima. Primjer njegovog nepoštivanja možemo vidjeti u Malom Parizu gdje u tri obližnje škole ide oko 2.500 uč- enika koji svakodnevno odlaze u šest ili sedam kladionica koje se tamo nalaze. Što mogu lokalna i regionalna samouprava poduzeti kako bi se kladionice izmjestile izvan kruga srednjih škola?
Ivan Sudić (HSS) Na Orljavi kod Lužana nalazi se objekt kojem prijeti rušenje što bi moglo prouzročiti poplavu u slučaju bujice. Tko je vlasnik objekta i tko je odgovoran?
Čim utvrdimo vlasništvo nad zemljištem i objektom, zajedno s Općinom riješiti, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić.
Zlatka Čićić (SDP) U projekt vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda ukupne vrjednosti od 29,6 milijuna eura koji se sufinancira iz IPA programa, 2 milijuna će biti osigurana iz gradskog proračuna. U Posavskoj Hrvatskoj smo informirani da je potpisivanjem ugovora počela realizacija projekta, no objavljeno je poništenje natječaja koji se odnosi na pročišćivać. Budući da po EU standardima radovi moraju završiti u roku od tri godine, odnosno do jeseni 2012. godine, inače nećemo dobiti novac, zanima me kada će biti raspisan novi.
Josip Polić (HDZ) Kada će početi izgradnja škole u Ruščici?
Natječaj u vezi spomenute škole prema planu Ministarstva regionalnog razvoja počinje negdje u prvoj polovici sljedeće godine, odgovorio je župan Marušić.
Zvonimir Markotić (HDZ) Kladionice su rak-rana ovog društva, pogotovo djece i mladeži o čemu je kolega Šnajder nešto već govorio. Postoje pravilnici koji reguliraju ovo područje, a kod nas se, barem kad je riječ o Malom Parizu ne poštuju. Tko to kontrolira? Od onih koji bi to trebali činiti tražimda podnesu izvješće.
- Slažem se sa svim vašim konstatacijama i dijelim vašu zabrinutost. Budući da nismo odgovorni za provođenje zakona, obratit ćemo se nadležnim institucijama, kazao je župan Danijel Marušć.
Zvonimir Laslo (HSP AS) Molim župana da on, opet, apelira na načelnike da ispravno održavaju horizontalnu signalizaciju na lokalnim cestama što je veliki problem kad je vrijeme maglovito i kad pada snijeg..
- Učinit ću ovo što me vijećnik zamolio odgovorio je župan.
Vesna Kolić Klikić (HNS) U sudskom registru registrirana je tvrtka San-vet koja je i sada u aktivnom statusu. Registrirana je, između ostalog, i za uklanjanje otpadnih voda, odvoz smeća, sanitarne i slične djelatnosti, a u vlasništvu je Zdravka Sauerborna i Nenada Pletikapića koji su i članovi uprave. S obzirom na to da smo Zdravka Sauerborna imenovali za v.d. direktora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, on se našao u sukobu interesa. Pitam župana je li mu taj podatak bio znan prije prošle sjedinice te hoće li sada obustaviti njegovo imenovanje za stalnog direktora. Isto pitam i predsjednika skupštinskog odbora za izbor i imenovanje. I drugo, na internetskim stranicama Brodsko-posavske županije navedene su samo neke ustanove i to one koje djeluju u Slavonskom Brodu. Nije li tu riječ o marginalizaciji?
- Što se tiče internetskih stanica, u njih smo uložili puno truda da ih moderniziramo, ali one su živa stvar i uvijek se mogu dopuniti što ćemo i učiniti, a čim se registrira tvrtka za gospodarenjem otpadom Zdravko Sauerborn će regulirati svoj status kako ne bi bilo sukoba interesa, odgovorili sum župan Marušić što je potvrdio i predsjednik Skupštine Zdravko Sočković.
Martin Miloloža (HSP AS) Kako je račun općine Sibinj u blokadi, zanima me može li županija novčano intervenirati kako bi se uredio zapadni prilaz sibinjskom groblju koji je u jako lošem stanju. Može li Županija u sljedećoj godini osigurati neka sredstva, od države ili iz fondova, kako bi se pomoglo odvoračkim selima? Može li se dobiti podatak o tome koliko se domaćinstava u onom dijelu općine Sibinj koji je plinificiran, spojilo na mrežu. .
Račun Općine Sibinj nije blokiran,koliko ja znam, a slažem se s vama da treba pomoći odvoračkim selima, odgovorio je župan.
- Projektna dokumentacija za općine Oriovac i Brodski stupnik je izrađena, a za Bebrinu je u tijeku , no grdanji se ne može pristupiti jer grdaonačelnik Slavonskog Broda nije pristao dati suglasnost Brod-plinu da se kreditno zaduži iako bi mu kao koncesionaru trebalo biti važno da ima što više priključaka i tako isplati investiciju. Tražit ćemo sastanak s Brod-plinom kako bismo vidjeli hoće li ispuniti svoje obveze iz ugovora, glasio je, ukratko, odgovor zamjenika župana Davora Vlaovića.
Branka Nikolić (HSP) Je li točno da je Županija svojim zaposlenicima, u vidu naknade, isplatila božićnicu?
- Županija je, u skladu sa zakonskim odredbama, iskoristila svoje pravo i isplatila jednokratnu neoporezivu naknadu, kratko je odgovorio pročelnik Ivan Lukić.
Mario Pejić (HSP) Pruža nam se prilika da dobijemo sportskog prvoligaša, Rukometni klub Brod prvi je u aktualnoj natjecateljskoj sezoni.. Hoće li Županija da RK Brod izdvojiti više novca? Drugo, što će poduzeti Županija, kao produžena ruka države koja država seljacim šalje ovrhe? I treće, kolike su novčane obveze Županije u 2011. godini za školu u Ruščici?
-Povećanja za sport neće biti, a nemam nikakvih saznaja da Županija nekome šalje ovrhe, kratko je kazao župan Marušić.
Damir Japunđžić (HDSSB) Sva dokumentacija potrebna za gradnju odjela hemodijalize u novogradiškoj bolnici je ishođena baš kao i načelan dogovor o javno-privatnom partnerstvu s ulagačem iz Švicarske pa molim da se pokuša pokrenuti inicijativa da se pokrenu radovi. Drugo, do kuda je došla izgradnja bolnice na Šumetlici, odnosno kako je protekao razgovor župana i patera Sinkovića? I treće. Orljava se ponovno izlila iako oborine nisu nisu bile velike. Što je učinjeno da se uredi njezin tok od Lužana prema Savi?
Slažem se s vama kad je riječ o odjelu hemodijalize. Sastao sam se i s paterom Sinkovićem koji me upoznao s problemima s kojima se susreće poput osvjetljenja dijela puta prema bolnici ili s vodotokom potoka koji ide tim dijelom u čemu sam mu obećao pomoći, odgovorio je župan.
Zvjezdana Grčević Ćurković (SDP)- Župane, je li točna informacija da je privatizirana praonica rublja u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu? Je li Upravno vijeće bolnice, kod donošenja ove odluke, bilo u skladu s vašim namjerama? .
- Nije točno da je praonica privatizirana, a postoje smjernice Vlade o tome kako se treba ponašati u slučaju praonice rublja i ostalih popratnih bolničkih sadržaja, kratko je odgovorio župan.
Boro Grubišić (HDSSB) Na sjednici Vlade održane u rujnu 2005. godine u Slavonskom Brodu donesene su odluke o gradnji nove zgrade Policijske uprave u Slavonskom Brodu, južne obilaznice Nove Gradiške i Istočne vezne ceste u Slavonskom Brodu. Što je od toga napravljeno? Drugo, općina Sikirevci imala je čast da se njezinom području nađu velike količine kvalitetne pitke vode, ali od toga je dobila samo uništene ceste, presušene bunare i zbog vodozaštićenog pojasa velika ograničenja u poljoprivrednoj proizvodnji. Tom će se vodom snabdijevati bazeni u Vinkovcima, a u istom gradu će se graditi i punionica ove naše vode. Nije li to moglo biti na području naše županije? Brodsko-posavska županija po ekonomskim pokazateljima je već godinama na zadnjem mjestu pa me zanima zašto se ne koristi takvo rudno bogatstvo kao što je kalcit u Podcrkavlju iako je prošao natječaj za njegovu eksploataciju kojeg je dobila Nexe grupa.
- Par puta sam bio kod ministra Karamarka i još uvijek nije isključeno da će se nešto slično graditi, a od premještanja PU barem za sada nema ni govora, rekao je župan.
- I bazeni u Slavonskom Brodu, koje je obećao gradonačelnik, mogu se puniti vodom iz Sikirevaca. Što se tiče punionice, svaka privatna inicijativa je dobrodošla i s Hrvatskim vodama se sigurno možemo dogovoriti da se nešto slično dogodi i kod nas, kazao je zamjenik župana Davor Vlaović.


Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

8. rujna 2020. u 12:18
Slavonski Brod 8. rujna 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je na časnu dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu prisegnulo 11 sudaca porotnika imenovanih na 20. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije,. Prije stupanja na
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

16. srpnja 2020. u 14:25
Zagreb/Slavonski Brod 16. srpnja 2020. Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Spomenu
Brodsko-posavska županija : Održana tematska sjednica ŽS:  Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

17. lipnja 2020. u 12:02
Slavonski Brod, 17. lipnja 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održana je tematska sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Održana 23. sjednica Županijske uprave

Održana 23. sjednica Županijske uprave

28. svibnja 2020. u 15:45
Slavonski Brod, 28. svibnja 2020. Poštujući protuepidemijske mjere i fizičko distanciranje, održana je 23. sjednica Županijske skupštine koja se nakon elektroničkog oblika ponovno održala u Velikoj vijećnici. Sjednicom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja skraćenog Zapisni
Brodsko-posavska županija : Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

24. travnja 2020. u 10:10
Slavonski Brod, 24. travnja 2020. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji vezano uz pandemiju koronavirusom (COVID-19), a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je, medu ostalim, određena zabrana okuplja
Brodsko-posavska županija : Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

9. ožujka 2020. u 13:12
Slavonski Brod, 9. ožujka 2020. U tijeku je 20. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je započela usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice. Utvrđeno je da sjednici nazoči 38 od 42 vijećnika što je dostatno za usvajanje točaka. Sje
Brodsko-posavska županija : Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

16. prosinca 2019. u 18:54
Koprivnica, 16. prosinca 2019. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara u posjetu je Koprivničko-križevačkoj županiji.Uz sastanke s lokalnim čelnicima, upoznao se i dao potporu brojnim projektima - izgradnji nove željezničke infrastrukture, poduzetničkog inkubatora
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

13. prosinca 2019. u 10:19
Slavonski Brod, 13. veljače 2019. Na 19. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije s 25 glasova 'za', deset protiv i bez suzdržanih, usvojen Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu. Ono što je bitno naglasit
Brodsko-posavska županija : Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

12. prosinca 2019. u 14:58
Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice pod predsjedanjem Pere Ćosića s radom je započela 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da od 42 vijećnika sjednici nazočni njih 35 što je dov
Brodsko-posavska županija : Održana 18. sjednica Županijske skupštine

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

28. studenog 2019. u 11:18
Slavonski Brod, 28, studenog 2019. Održana je 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije na kojoj će vijećnici raspravljati o ukupno 14 točaka Dnevnog reda. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić započela je usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda za d
Brodsko-posavska županija : Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

5. studenog 2019. u 12:07
Slavonski Brod, 5. studenog 2019. Na jučer održanoj 17. sjednici Županijske skupštine na Dnevni red uvrštena je točka "informacija o stanju i poduzetim radnjama u tvrtki "Đuro Đaković" o kojoj je provedena i rasprava. Sukladno zaključku Županijske skupštine od 4. studenog 2019. g
Brodsko-posavska županija : Održana 17 sjednica Županijske skupštine

Održana 17 sjednica Županijske skupštine

4. studenog 2019. u 10:33
Slavonski Brod, 4. studenog 2019. U tijeku je 17. sjednica Županijske skupštine kojom predsjedava Pero Ćosić, a koja je s radom započela u 9 sati. Na sjednici nazoči 35 od 42 vijećnika što je dovoljan broj za funkcioniranje Skupštine. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, Dnev
Brodsko-posavska županija : Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Održana 12. sjednica Županijske skupštine

11. ožujka 2019. u 9:28
Slavonski Brod, 11. ožujka 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje, 12. sjednice Županijske skupštine. Sjednicom predsjedava predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Pred skupštinskim vijećnicima je danas čak 25 točaka Dnevnog reda u sklopu kojih je
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

18. prosinca 2018. u 9:23
Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. U tijeku je Aktualni sat, a valja istaći kako je na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županij
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

2. listopada 2018. u 13:19
Slavonski Brod 2. listopada 2018. U tijeku je 10. sjednica Županijske skupštine na kojoj županijski vijećnici raspravljaju o 16 točaka Dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik ŽS Pero Ćosić, a nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda ove sjednice, prešlo se na
Brodsko-posavska županija : Održana 9. sjednica Županijske skupštine

Održana 9. sjednica Županijske skupštine

9. srpnja 2018. u 9:36
Slavonski Brod 9. srpnja 2018. Usvajanjem Dnevnog reda kao i Zapisnika o radu prošle, započelo je zasjedanje 9. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicom predsjedava Pero Ćosić, a u tijeku je Aktualni sat na kojem vijećnici postavljaju pitanja iz djelokru
Brodsko-posavska županija : Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

4. srpnja 2018. u 8:29
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održalo je jučer (3. lipnja 2018. godine) u Maloj vijećnici županijske uprave sjednicu kojom je predsjedavala Zdenka Bošnjak, a na kojoj je predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“.
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti  spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljače 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječnja 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studenog 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : O izgradnji  zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopada 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipnja 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipnja 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinca 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinca 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipnja 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travnja 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljače 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljače 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski  proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinca 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopada 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopada 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujna 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoza 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinca 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujka 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinca 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studenog 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinca 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :