Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 9.3.2020. u 13:12
Prikaza: 781

Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

Samouprava : Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

Slavonski Brod, 9. ožujka 2020. Održana je 20. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je započela usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice. Utvrđeno je da sjednici nazoči 38 od 42 vijećnika što je dostatno za usvajanje točaka. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić, započela je uobičajenim Aktualnim satom tijekom kojeg su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga Brodsko-posavske županije.

Zoran Marijić: Koliko će od iznosa od 988 tisuća kuna iz projekta za koji ste potpisali ugovor u Vukovaru  biti proslijeđen Gradu Slavonskom Brodu za pomoć djeci koja su u opasnosti od siromaštva'

Župan Danijel Marušić: Vijećnik će na pitanje odgovor dobiti pšismenim putem.

Josip Marunica

 1. Ogroman posao za Janaf za izgradnju spremnika dobila je tvrtka King ministra Krstičevića umjesto domaćeg  Đure Đakovića. Projekt je kasnije poskupio u odnosu na ponudu Đure Đakovića za 10 milijuna kuna. Posao vrijedan 240 milijuna kuna umjesto Đure Đakovića dobiva informatička tvrtka King posao za informatičku tvrtku King odradila je firma iz nama susjedne zemlje koja je 90 izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku i okupirao dvije trećine teritorija Republike Hrvatske. Da li tvrtke kojem Vlada dodjeljuje poslove tvrtkama koje su  su dale doprinos  samostalnosti RH  ili tvrtkama iz nama susjedne države koja je izvršila agresiju na teritorij Republike Hrvatske?
 2. Je li strateški projekt „Slavonija" uništenje Đure Đakovića i želite li vi i saborski zastupnici utjecati na donošenje političkih odluka u sudbini Đure Đakovića?
 3. Župan Danijel Marušić: što se tiče spomenutih detalja o  kojim razgovarate niti su meni poznati niti bilo tko od nas provodi natječaj,  niti imamo takve spoznaje. Podnijet ću, prema Vašem pitanju pismenu zamolbu nadležnima za provođenje natječaja, odnosno vidjet ćemo kakve su reference, odnosno što će biti njihov odgovor.

Milan Mateša

 1. Po kojem se to Zakonu i zakonskom članku moralo uređivati nazive o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Brodsko posavske županije te druga pitanja značajna za njihov rad?
 2. Zašto je baš ovakav prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Brodsko posavske županije zakonit, a ne recimo u županijama Sisačko moslavačkoj i Dubrovačko neretvanskoj ili nekoj drugoj županiji koja ima ispostave upravnih odjela van sjedišta županije?

Vijećnik će odgovor dobiti u pismenom obliku

Anto Žagrić: 

 1. Nakon nešto više od godinu dana otkako je Inspektorat zaštite okoliša izdao rješenje o pretrpaanosti  odlagališta otpada u Davoru, te vezano uz pitanje o sanaciji na koje mi je odgovoreno da se ide u proširenje, odnosno izgradnju još jedne kazete, zanima me dokle se stiglo s tim poslom?
 2. Zanima me što je posljedica toga da smo županija koja na jednog umirovljenika ima jednog radnika ili obratno, da li je to smanjenje broja radnih mjesta ili povećanje broja umirovljenika?
 3. Koliko  u našoj županiji  imamo domova za starije i nemoćne i kakvo je stanje u njima?

Vijećnik će odgovor dobiti u pismenom obliku

Dragica Vučković: 

 1. Ovih dana je ministrica Divjak izjavila da ako se situacija s koronavirusom pogorša ići će se u online nastavu i u školama i na fakultetima. Pitam jesmo li mi spremni za to i koliko naših područnih škola ima internet ili laptope za pratiti nastavu?
 2. Koje mjere predostrožnosti poduzima naša županija da se bolest koronavirusa ne bi rasplamsala i širila i d li  su razmatrane moguće lokacije na kojima bi u slučaju potrebe mogli otvoriti karantene za izolaciju te kako je Stožer predvidio vlastitu  prevenciju vezano za ulazak i izlazak ljudi u Bosnu i Hercegovinu zbog virusa?
 3. S obzirom da se već godinama na natječaj za zapošljavanje ginekologa na puno radno vrijeme nije javio niti jedan kandidat, a brodski ginekološki timovi imaju po šest tisuća pacijenata pitam imaju li pacijentice adekvatnu zdravstvenu zaštitu i što se planira po tom pitanju učiniti ?

Privremena pročelnica Anica Vukašinović: Za opremanje  informatičkom opremom zacijelo znate da su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u zadnjih par godina opremile škole, u okviru projekta e-škole u razdoblju od dvije godine. Rečeno nam je da u suradnji sa Ministarstvoem sve škole biti opremljene informatičkom opremom. Dakako, Brodsko posavska županija i u okviru svojih planiranih decentraliziranih sredstava ima određena sredstva kojom pratimo opremanje naših učionica informatičkom opremom gdje ona nisu planirana putem Ministarstva.

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković: Odgovorit ću na pitanja vezana uz koronavirus, a  tema je i problematika i globalna i nacionalna i županijska. Mi kao županijski Stožer civilne zaštite smo poduzeli i organizirali sve mjere predostrožnosti i slijedimo preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je donijelo preko Državnog stožera Civilne zaštite te se sve preporuke prosljeđuju i završavaju kod svih onih na koje se odnose i bilo da se radi o odgojno obrazovnim ustanovama vrtićima osnovnim i srednjim školama fakultetima bilo da se radi o ustanovama socijalne skrbi poput domova zdravlja. Proveli smo i realizirali niz preventivnih mjera izvršena i dezinfekcija sva tri granična prijelaza na području Brodsko posavske županije dakle ovih zatvorenih objekata i samih djelatnika misli se na djelatnike granične policije carine i sanitarne inspekcije. Isto tako provodi se i edukacija djelatnika granične policije njih oko 350 Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Prošli tjedan je provedena edukacija samo zaštitnog djelovanja za ravnatelje osnovnih i srednjih škola. Danas jse provodi isto takva edukacija za autoprijevoznike koji su u međunarodnom prijevozu također izloženi. Nabavili smo na tim graničnim prijelazima i kante za infektivni otpad, riješili način za zbrinjavanje infektivnog otpada. Jedno vozilo Zavoda za hitnu medicinu izdvojeno samo za prijevoz potencijalno sumnjivih osoba ili potencijalno zaraženih osoba u izdvojene jedinice naše brodske Bolnice. Slijedimo sve te upute i naputke Stožera civilne zaštite. Uredno održavamo sjednice županijskog Stožera dnevne briefing. Sutra ćemo imati novu sjednicu stožera obzirom na razvoj situacije u sjevernoj Italiji i to je to u najkraćim crtama ono što što realiziramo i provodimo.

Zamjenik župana Damir Mirković: Brodsko posavska županija nije izuzeta iz cijele Republike Hrvatske koja ima problem s liječnicima ne samo sa ginekolozima, nego i s više specijalizacija. Ono što Brodsko posavska županija i njezine institucije čine u suradnji s domom zdravlja je da pokrivaju taj nedostatak na tržištu ginekologa s vanjskim liječnicima koji su pokriveni ugovorima koji rade za domove zdravlja,  a ono što mi u ovom trenutku smo pokrenuli kao nekakvu srednjoročnu mjeru je i stipendiranje studenata medicine koje na taj način pokušavamo zadržati na području Brodsko posavske županije.

Ružica Vukovac: 

 1. Moje prvo pitanje se odnosi na provedbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je donesen u veljači 2018. Prije svega bi htjeli čuti svojevrsno izvješće o provedenom natječaju u općini Garčin, do kud se stiglo?
 2. Kada bi se trebala održati zajednička sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine na zahtjev udruge Eko integral a vezano uz onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu?

Privremeni pročelnik Željko Burazović. Natječaj su u Garčinu su raspisali no potom  shvatili da su pogriješili u izračunu početne cijene i poništili natječaj. U međuvremenu održan je i jedan stručni skup na temu izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Župan Danijel Marušić: Na zadnjoj sjednici Predsjedništva županijske Skupštine odlučeno da neće biti zajedničke sjednice, ali da će se na sljedećoj sjednici krajem napraviti točka u kojoj će  sudjelovati svi bitni u cijelom tom procesu;  od predstavnika Ministarstva, predstavnika Zavoda za javno zdravstvo HZJZ a i tako dalje naravno uz uz predstavnike udruga.

Mario Pejić: 

 1. Prvo pitanje se odnosi na problem imovinsko pravnih odnosa za trafostanicu u Luci Brod nad kojom ingerenciju ima Lučka uprava a koja je preduvjet spajanja dijelova Ruščice  i Gornje Vrbe na kanalizacijsku mrežu?
 2. Drugo pitanje se odnosi na raspodjelu vatrogasnih vozila u sklopu projekta Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske a koja su dodijeljena Brodsko posavskoj županiji i koje je Vatrogasna zajednica Brodsko posavske županije trebala dodijeliti krajnjim korisnicima odnosno DVD ima i javnim vatrogasnim postrojbama. Koji su bili kriteriji za dodjelu? Upitno je da li su ovi DVD ovi predloženi za dodjelu vatrogasnih vozila upoznati s financijskim obvezama glede održavanja vozila registracija kasko osiguranje godišnji servis podvozja godišnji servis nadogradnje i godišnji servis pumpe te su za to u svojem godišnjem proračunima planirali sredstva kao i da raspolažu s adekvatnim prostorima za smještaj takvih vozila?
 3. Treće pitanje vezano je uz ukidanje noćnog dežurstva u hrvatskoj elektroprivredi Elektra Slavonski Brod. Naime ukinuto je  dežurstvo od 22 do 6 ujutro tako da u hitnim slučajevima zovete Centralu.

 

Župan Danijel Marušić: vezano uz prvo pitanje, točno je da je to problem i da je sastanak bio kod mene gdje su dogovoreni koraci u rješavanju tog problema. Ja sam doista mislio da je to takoreći riješeno, no bio sam s gospodinom Vuletom u subotu prije dva dana i upravo smo se dogovorili da kad prođe Skupština još  ćemo se jednom svi  zajedno naći,  jer prema informaciji koju mi je dao gospodin Vuleta navodno da su ugovori koji su tada potpisani između nekoliko dionika još na provjeri u Ministarstvu financija.

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković: Prije nešto više od godinu dana u veljači 2019. godine sve županijske Vatrogasne zajednice stigao je upit odnosno traženje prijedloga da se dostave prijedlozi za četiri vatrogasna društva dakle DVD ili Javne vatrogasne postrojbe, a radi se o projektu koji se zove modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske koji se preko Ministarstva unutarnjih poslova financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija dakle sredstvima Europske unije u stopostotnom iznosu. Svih 20 hrvatskih županija trebala su dobiti  četiri vatrogasna vozila malo i veliko šumsko i auto cisternu i slijedom toga je otišao prijedlog prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Negdje su sva četiri promijenjena.  Slijedom toga zatražen je podataka kako je do promijene došlo, službenim putem prema Ministarstvu unutarnjih poslova i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Željko Norac: 

 1. Naime 2015. godine grad Slavonski Brod i naša županija bili su odnosno tu je bio sagrađen kamp za prihvat izbjeglica a i tadašnje migrante. Danas smo svjedoci jednog novog puno većeg migracijskog vala pa me zanima imamo kakvih spoznaja da se nešto može desiti u Slavonskom Brodu i  na koji načinsmo pripremljeni  za moguće scenarije?

 

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković: ova situacija s koronavirusom nam je u fokusu pažnje aktivnosti i pozornosti,  ali krajičkom oka  promatramo i što se događa u Turskoj odnosno na turskoj granici. Globalno se naravno radi o odnosima Turske i Europske unije da sad ne ulazim u te detalje te Stožer civilne zaštite polako razmatra i te opcije. Mi sada na mikro razini odnosno na županijskoj razini tu nemamo nikakvih aktivnosti kao što ste rekli 2015.

Zlatko Bunjevac: 

 1. Zašto je ukinut županijski upravni odjel za poljoprivredu u jednoj poljoprivrednoj županiji?
 2. Kakve veze ima veliko reciklažno dvorište otvoreno nedavno u Sisku s našim RCGO „Šagulje?
 3. Imali  novih saznanja o Specijalnim vozilima grupacije Đuro Đaković?

 

Župan Danijel Marušić: Odjel za poljoprivredu ne samo da je smanjen nego je u ljudstvu i pojačan te im pridodan i dio djelatnika iz Ureda državne uprave. Tako da je to stvar ustroja koji je donesen te taj objedinjeni upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu ima dva odsjeka koji funkcioniraju.

Što se tiče Đure Đakovića odnosno Specijalnih vozila oni sada imaju novu  upravu i oni provode svoje aktivnosti sukladno svim onim ranijim dogovorima zajedno sa svima nama i s Vladom u smislu prelaska problema koje su imali. Ja nemam neke nove informacije da se nešto događa dramatično osim da oni provode one programe koje su mi predstavili kao da je bio problem u vezi vozila.

Direktor RCGO „Šagulje Josip Grgić: Što se tiče reciklažnog dvorišta imamo Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i Planom gospodarenja otpadom definirane obveze aktivnosti jedinica lokalne samouprave. Znači to su aktivnosti reciklažnih dvorišta i skupljanje otpada za što su zaduženi gradovi i općine, a temeljem Zakona su definirane naše obveze kao jedinica regionalne samouprave. Izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom će se zbrinjavati dio miješanog komunalnog otpada i ostatni dijelovi izdvojenog komunalnog otpada dok su jedinice lokalne samouprave -  komunalci prije svega zaduženi za skupljanje i dalje zbrinjavanje komunalnog otpada.

Berislav Balen: 

 1. Da li je točna informacija do koje sam došao da je Grad Slavonski Brod ovršio Veleučilište Slavonski Brod za  komunalni doprinos u iznosu od 3 milijuna 219 tisuća 178 kuna i 19 lipa od čega na glavnicu otpada dva milijuna 337 tisuća 93 jednu kunu i 39 lipa te zatezne kamate u iznosu od 880 jednu tisuću 46 kuna i 80 lipa i troškove? 

Zamjenik župana Damir Mirković: Prema informacijama i dokumentaciji koja je dostavljena Županiji od strane dekana Krunoslava Milosavljevića grad Slavonski  Brod je izdao ovršno rješenje Veleučilištu u Slavonskom Brodu u tom iznosu koji ste napomenuli. Radi se o građevinskoj dozvoli koja je izdana 2015. godine nakon čega je grad Brod izdao rješenje o komunalnom doprinosu sukladno tom izdanom rješenju. Tadašnji dekan Veleučilišta je pisao zamolbu Gradu brodu i gradonačelniku za oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa pošto se radi o ustanovi i objektu koji je od interesa grada Slavonskog Broda i šire zajednice, no  Grad Slavonski Brod je tu zamolbu odbio. Grad Brod, dakako, da ima zakonsku mogućnost naplatiti komunalni doprinos, ali isto tako ima i mogućnost osloboditi komunalnog doprinosa, dakle plaćanja komunalnog doprinosa, ukoliko se radi o objektu koji je od iznimnog značaja za grad Brod. U ovom slučaju ne možemo ništa drugo reći osim da možemo se upitati zašto je nakon pet godina se ponovo aktualizirano ovo pitanje? Ono o čemu isto promišljamo je i upitnost izgradnje tog objekta čija izgradnja košta preko 140 milijuna kuna nalazi se na zemljištu u blizini naselja Andrije Hebranga u gradu Slavonskom Brodu. Brojna su pitanja koja smo si svi postavili, ali najistaknutije je upravo zašto je Grad Brod pokrenuo ovaj proces nakon pet godina i da li je to doprinos Grada Broda u stvaranju budućeg, novog Sveučilišta u Slavonskom Brodu čije je Veleučilište jedna od sastavnica?

Ante Orlović

 1. Koje instrumente koristite za praćenje kvalitete rada pošto su prustrojem preuzeti poslovi ureda državne uprave, pa tako i novi djalatnici, postoji li sustav nagrađivanja i kažnjavanja te ocjenjivanja službenika i ide li se u digitalizaciju poslova?
 2. Može li Proračun BPŽ pratiti aktualno stanje na gospodarskoj razini vezano uz pojavu koronavirusa?
 3. Koliko ste zadovoljni s potezima i planovima nove Uprave Đure Đakovića?

Župan Danijel Marušić: Ja ću odgovoriti na prvoj treće pitanje. Dakle postoje određeni pravilnici koji uokviruju određena pitanjavezana uz  sustav nagrađivanja radnika, stimulacije nagrada radnika naravno i kažnjavanja u određenom smislu a ako se to tako može reći.Sigurno da taj pravilnik treba koristiti, a  između ostalog svi službenici se ocjenjuju po pitanju ocjena samog službenika koji rade pročelnici, a ne rade dužnosnici. Na temelju toga se može mogu poduzimati neki koraci i u stimulativno i svakom drugom smislu. Postoje neki pravilnici koji se trebaju donijeti  po uzoru na neke državne institucije na primjer za alkoholizirano stanje na radnom mjestu i zabrani pušenja.

Od postavljanja uprave koja je ako već moram reći dobrim dijelom područja Brodsko posavske županije od predsjednika Uprave do ljudi koji vode Specijalna vozila no slažem se apsolutno s tim da možemo tražiti uvid u kojoj fazi je rješavanje problema i daljnji tržišni plasman.

Pročelnik ivan Lukić: Naši prihodi najvećim dijelom ovise o Zakonu o porezu na dohodak  tako da se s obzirom na pojavu koronavirusa neće mijenjati, a 98 posto naših prihoda ide s aspekta prihoda poslovanja. Stoga nema veću zabrinutost za realizaciju prihoda Brodsko posavske županije u 2020. godini a ukoliko bude bilo kakvih ugroza, pa s tog aspekta i eventualnih posljedica,  rebalansom proračuna ćemo tu situaciju uzeti u obzir.

Pod točkom mandatna pitanja odlučeno je kako će svoje vijećničke mandate u mirovanje staviti vijećnici Jasmina  Horvatović, Mirko Tomac i Marina Opačak Bilić, dok će vijećničke odluke umjesto njih donositi Mihaela Šimić, Marin Degmečić i Davor Petrik

Do 13,22 sati usvojene su slijedeće točke:

4.Izvješće o obavljenoj Financijskoj reviziji Brodsko-posavske županije za 2018. godinu

5.Prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Brodsko-posavske županije

6.Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka za 2020. godinu

7.Prijedlog Odluke o naknadama predsjedniku, podpredsjednicima, članovima Županijske skupštine Brodsko-posavske županije i njezinih radnih tijela.

8.Prijedlog Odluke o dodjeli županijskih javnih priznanja u 2020. godini

9.Prijedlog statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Brodsko-posavske županije

10.Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima, te načinu financiranja centara za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije i financiranje pomoći za troškove stanovanja

Do 13, 46 sati usvojene su i slijedeće točke:

11. Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima, te načinu financiranja materijalnih rashoda, nefinancijske imovine i hitnih intervencija investicijskog i tekućeg održavanja Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u 2020. godini

12. Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2020. godini na području Brodsko-posavske županije

13. Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u  osnovnom obrazovanju na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini

14. Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima za financiranje decentraliziranih funkcija srednjih škola Brodsko-posavske županije u 2020. godini

Usvajanjem slijedećih točaka:

15. Prijedlog Akcijskog plana energetske učinkovitosti Brodsko-posavske županije za razdoblje 2020.-2022. godine

16. Godišnje izvješće Županijskog savjeta mladih Brodsko-posavske županije za 2019. godinu

17. Prijedlog Odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Brodsko-posavske županije

18.  Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstava za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Doma za starije i nemoćne Slavonski Brod za kapitalni projekt „Energetska obnova zgrade – Dom za starije i nemoćne Slavonski Brod, Ulica kraljice Jelene 26, Slavonski Brod, KK.04.2.1.04.0812"

19. Prijedlog Izmjene i dopune Odluke o prihvaćanju kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Dom za starije i nemoćne Slavonski Brod, Ulica Kraljice Jelene 26, Slavonski Brod"

20. Prijedlog Odluke o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Dom za starije i nemoćne Slavonski Brod, Ulica kraljice Jelene 26, Slavonski Brod, KK.04.2.1.04.0812"

21. Prijedlozi Odluka o izmjenama Odluka:

  1. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Nova bolnica Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 15b Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0759
  2. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Stara bolnica Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 13, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0758
  3. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Transfuzija Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 13a, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0370
  4. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Upravna zgrada Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 17a", Nova Gradiška, KK.04.2.1.04.0369
  5. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Kuhinja Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 13d, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0367
  6. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Ginekologija, pedijatrija, ambulante, odjel kirurgije i interne medicine Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 15a, 15b, 15c, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0484
  7. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Zgrada kirurgije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0732
  8. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Zgrada infektologije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0755
  9. Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade – Zgrada neurologije i psihijatrije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrija Štampara 42, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0744
Današnja 20. sjednica Županijske skupštine završila je s radom u 14,10 sati.
Audio snimka sjedniceAudio snimka sjednice

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

Veličina: 21266 kb

Datum objave: 9.3.2020.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

8. rujna 2020. u 12:18
Slavonski Brod 8. rujna 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je na časnu dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu prisegnulo 11 sudaca porotnika imenovanih na 20. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije,. Prije stupanja na
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

16. srpnja 2020. u 14:25
Zagreb/Slavonski Brod 16. srpnja 2020. Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Spomenu
Brodsko-posavska županija : Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

17. lipnja 2020. u 12:02
Slavonski Brod, 17. lipnja 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održana je tematska sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Održana 23. sjednica Županijske uprave

Održana 23. sjednica Županijske uprave

28. svibnja 2020. u 15:45
Slavonski Brod, 28. svibnja 2020. Poštujući protuepidemijske mjere i fizičko distanciranje, održana je 23. sjednica Županijske skupštine koja se nakon elektroničkog oblika ponovno održala u Velikoj vijećnici. Sjednicom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja skraćenog Zapisni
Brodsko-posavska županija : Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

24. travnja 2020. u 10:10
Slavonski Brod, 24. travnja 2020. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji vezano uz pandemiju koronavirusom (COVID-19), a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je, medu ostalim, određena zabrana okuplja
Brodsko-posavska županija : Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

16. prosinca 2019. u 18:54
Koprivnica, 16. prosinca 2019. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara u posjetu je Koprivničko-križevačkoj županiji.Uz sastanke s lokalnim čelnicima, upoznao se i dao potporu brojnim projektima - izgradnji nove željezničke infrastrukture, poduzetničkog inkubatora
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

13. prosinca 2019. u 10:19
Slavonski Brod, 13. veljače 2019. Na 19. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije s 25 glasova 'za', deset protiv i bez suzdržanih, usvojen Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu. Ono što je bitno naglasit
Brodsko-posavska županija : Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

12. prosinca 2019. u 14:58
Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice pod predsjedanjem Pere Ćosića s radom je započela 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da od 42 vijećnika sjednici nazočni njih 35 što je dov
Brodsko-posavska županija : Održana 18. sjednica Županijske skupštine

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

28. studenog 2019. u 11:18
Slavonski Brod, 28, studenog 2019. Održana je 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije na kojoj će vijećnici raspravljati o ukupno 14 točaka Dnevnog reda. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić započela je usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda za d
Brodsko-posavska županija : Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

5. studenog 2019. u 12:07
Slavonski Brod, 5. studenog 2019. Na jučer održanoj 17. sjednici Županijske skupštine na Dnevni red uvrštena je točka "informacija o stanju i poduzetim radnjama u tvrtki "Đuro Đaković" o kojoj je provedena i rasprava. Sukladno zaključku Županijske skupštine od 4. studenog 2019. g
Brodsko-posavska županija : Održana 17 sjednica Županijske skupštine

Održana 17 sjednica Županijske skupštine

4. studenog 2019. u 10:33
Slavonski Brod, 4. studenog 2019. U tijeku je 17. sjednica Županijske skupštine kojom predsjedava Pero Ćosić, a koja je s radom započela u 9 sati. Na sjednici nazoči 35 od 42 vijećnika što je dovoljan broj za funkcioniranje Skupštine. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, Dnev
Brodsko-posavska županija : Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Održana 12. sjednica Županijske skupštine

11. ožujka 2019. u 9:28
Slavonski Brod, 11. ožujka 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje, 12. sjednice Županijske skupštine. Sjednicom predsjedava predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Pred skupštinskim vijećnicima je danas čak 25 točaka Dnevnog reda u sklopu kojih je
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

18. prosinca 2018. u 9:23
Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. U tijeku je Aktualni sat, a valja istaći kako je na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županij
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

2. listopada 2018. u 13:19
Slavonski Brod 2. listopada 2018. U tijeku je 10. sjednica Županijske skupštine na kojoj županijski vijećnici raspravljaju o 16 točaka Dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik ŽS Pero Ćosić, a nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda ove sjednice, prešlo se na
Brodsko-posavska županija : Održana 9. sjednica Županijske skupštine

Održana 9. sjednica Županijske skupštine

9. srpnja 2018. u 9:36
Slavonski Brod 9. srpnja 2018. Usvajanjem Dnevnog reda kao i Zapisnika o radu prošle, započelo je zasjedanje 9. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicom predsjedava Pero Ćosić, a u tijeku je Aktualni sat na kojem vijećnici postavljaju pitanja iz djelokru
Brodsko-posavska županija : Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

4. srpnja 2018. u 8:29
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održalo je jučer (3. lipnja 2018. godine) u Maloj vijećnici županijske uprave sjednicu kojom je predsjedavala Zdenka Bošnjak, a na kojoj je predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“.
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljače 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječnja 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studenog 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopada 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipnja 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipnja 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinca 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinca 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipnja 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travnja 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljače 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljače 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinca 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopada 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopada 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujna 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoza 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinca 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujka 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinca 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinca 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studenog 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinca 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :