Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 2.10.2018. u 13:19
Prikaza: 1367

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Samouprava : Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Slavonski Brod 2. listopada 2018. U tijeku je 10. sjednica Županijske skupštine na kojoj županijski vijećnici raspravljaju o 16 točaka Dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik ŽS Pero Ćosić, a nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda ove sjednice, prešlo se na prvu točku – Aktualni sat tijekom kojega su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga Brodsko-posavske županije županu i njegovim suradnicima.

Martin Miloloža: U kojoj fazi je provedba projekta izgradnje kanalizacijske mreže „Brod2", da li je županija u njega uključena i može li je aktuivnije uključiti u njegovu provedbu?

Miroslav Jarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša : Brodsko-posavska županija nema službenih informacija o ovom projektu, ali će podatke zatražiti od investitora – Vodovoda Slavonski Brod.

Ružica Vukovac: 1. Radi povećanja unosa mlijeka mliječnih proizvoda i voća Republika Hrvatska provodi program „Školska shema voća i povrća". Da li se županija kao osnivač škola prijavila na ovaj natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljenom 25. kolovoza i trajanjem do 25 rujna i kada se očekuje provedba programa u školama? 2. Što Županija čini po pitanju zaštite životinja i odredbi Zakona o njihovoj zaštiti?

Anica Vukašinović, pročelnica UO za obrazovanje, šport i kulturu: 1. Brodsko-posavska županija prijavila se na spomenuti natječaj, no u tehičkoj provedbi je to nešto drugačije. Za razliku od dosadašnjih godina, škole su ovaj puta izrazile svoje potrebe, a Brodsko-posavska županija ih je proslijeđivala na natječaj.  Sa zadovoljstvom mogu reći kako su u program uključene sve škole kojima je Županija osnivač osim dvije srednje, a u provdbu ove sheme uključeni su lokalni OPG-ovi.

Željko Burzović: 2. Upravo je osnovana županijska koordinacijska skupina u namjeri da djeluje kao koordinator između izvora problema na tenu  a to su naše općine i gradovi i Ministarstva poljoprivred, odnosno Uprave za veterinarstvo kao krajnjeg tijela.  Do 30. lipnja imali smo rok u kojem je trebalo izvršiti postupak mikročipiranja pasa nepoznatih vlasnika obzirom da su upravo oni najvći generator problema. 70% općina izjasnilo se pozitivno o ovom obliku kontrole. Tkođer, općinama je upućen upit da se izjasne hoće li iz svojih proračunskih sredstava pomoći financiranje izgradnje Azila za životinje.

Ante Orlović (MOST -NL): Ima li županija informaciju  u kojoj je fazi realizacija Sveučilišta u Slavonskom Brodu s obzirom na odrebe usvojnog Zakona o sveučilištima? 2. Planira li Županija digitalizirati rad županijske skupštine? (potpuna digitalna distribucija materijala, bez tiskanih primjeraka)

Danijel Marušić, župan : 1. Senat je nedavno donio Odluku o osnivanju Svučilišta u Slavonskom Brodu s tima da u toj odluci traže svojevrsno obeštećenje zbog studija koji ostaju u Slavonskom Brodu. O ovoj temi razgovaralo se i na nedavnoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, gdje sam, zajedno sa saborskim zastupnicima od premijera i resornih ministara  još jednom zatražio potporu za organizaciju Sveučilišta. U tijeku su pregovori s Ministarstvom i osobno mislim da će se iznaći pozitivno rješenje za Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju.

Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana: 2. U određenoj mjeri smo već pokrenuli radnje za digitalizaciju rada Županijske skupštine, a nedavno je jedna tvrtka održala i prezentaciju na ovu temu i dobili smo ponudu koju razmatramo. U konačnici bi vijećnici trebali dobiti prijenosna računala, a sva kompletna procedura oko sazivanja Skupštine i distribucij materijala vršila bi se putem digitalnog kanala (e-maila i sl.).

Josip Marunica (NL Duspara Mirko): 1.Što je s rekonstrukcijom dijela Županijske ceste 4212 od Slavonskog Broda do naselja Klis? 2.. Kada će se proširiti krivina na dijelu Županijske ceste 4212 u Donjoj Vrbi gdje je povećan kamionski promet? 3. Zašto je timu Hitne medicinske pomoći Slavonski Brod trebalo 38 minuta da dođe na intervenciju na mjesto prometne nesreće udaljenog tri kilometra?

Antun Dukić (ŽUC): 1. i 2.  Županijska cesta 4212 na ulazu u Donju Vrbu je sanirana, dok će dio u naselju Klis biti saniran tijkom listopada zbog prolaska kanalizacijske cijevi na tom dijelu, a slijeganje tla traje i do 5 godina.

Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb: 1. Mreža Hitne pomoći u potpunosti je opremljena timovima 1 i 2. Postoji problem s brojem liječnika koji rade honorarno na ugovor o djelu kako bi hitna medicinska pomoć bila dostupna svim građanima u svakom trenutku.  Što se tiče ovog slučaja, to je u vremenu u kojemu Hitna ima mogućnost doći, moramo znati gdje je sjedište Hitne, mislim da su došli u propisanom vremenu i nisu napravili nikakav propust. U Domu zdravlja Slavonski Brod imamo 19 timova obiteljske medicine.

Anto Žagrić (DM-NL): 1. Da li je točna informacija da je inspektorat Ministarstva zaštite okoliša izdao nalog za zatvaranje odlagališta otpada u Davoru? Da li je Brodsko-posavska županija sa HŽ Putničkim prometom potpisala Ugovor o besplatnom prijevozu studenata?

Danijel Marušić, župan: 1. Nemam takvu informaciju, ali ću se obratiti spomenutom inspektoratu s ovim pitanjem, o čijem odgovoru će vijećnik biti obaviješten pisanim putem.

Anica Vukašinović, pročelnica UO za obrazovanje, šport i kulturu: 2. vijećnik će odgovor dobiti u pismenom obliku.

Mario Pejić (DM-NL): 1. Stariji žitelji mjesnog odbora Mali Pariz u Slavonskom Brodu pitaju da li će u svom mjesnom odboru dobiti liječnika obiteljske medicine?

Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb: 1. Liječnici obiteljeke medicine, odnosno njih 10,  su  u 19 timova Hitne medicinsk pomoći. Ukoliko postoji liječnik koji je izvan sustava i koji bi želio raditi u ovom mjesnom odboru, bilo bi dobro doći do te informacije, jer na prošlim natječajima nije bilo prijavljenih.

Zoran Marijić (DM-NL) 1. Zašto mi je uskraćen dokument, odnosno prilog građevinske dozvole „geo istraživanja" za vodocrpilište u Sikirevcima, koji sam zatražio od ureda za graditeljstvo.?  2. Koje su osobe zadužile informatičku opremu iz projekta JENTRAP i koja je ukupna vrijednost opreme koju je Brodsko-posavska županija dobila za potrebe Stožera CZ? 3. ima li županija informaciju da su Hrvatske vode ponovno formirale Povjerenstvo za donošenje nacrta odluka u zonama sanitarne zaštite?

Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana: oprema nabavljena iz projekta JENTRAP vrijedna je 2.154.000 kuna . informatička oprema dodijeljena je na korištenje projektnom timu koji je radio na pripremi i provedbi projekta na rok od 5 godina. 3. Hrvatske vode su krajem rujna sukladno Prvilniku koji to regulira  a s obzirom na nastale okolnosti odnosno aktivaciju 3 zdenca na vodocrpilištu Sikirevci  potrzatražila su imenovanje predstavnika Povjerenstva iz 4 upravna odjela Brodsko-posavske županije, a prijedlozi su dostavljeni.

 Marija Jugović (HDZ): 1. U kojoj je fazi projekt razvoja širokopojasnog interneta u Brodso-posavskoj županiji?

Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana: Projekt „PRŠI"  je u fazi čekanja natječaja a indikativni rok 31. 10 2018. Od konca prošle godine smo imali smo intezivnu fazu pripreme i sustigli smo određene zaostatke. Sa 16 općina istočno i zapadno od Slavonskog Brod potpisali smo sporazume kojima nas se ovlašćuje d budemo nositelj projekta. Pripremili smo tehničku dokumentaciju odnosno studije izvodljivosti i nacrte planova i za njih smo dobili prethodnu suglasnost HAKOM-a te smo provli javnu raspravu. Sugestije nekih operatera uvažili smo i pripremamo konačni tekst „PRŠI"-a kad dobijemo suglasnost HAKOM-a, slijedi prijava na natječaj.

Zdravko Mitrović (HDZ): U kojoj je fazi realizacija projekta navodnjavanja „Orubica"?

Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana: projekt je u fazi provedbe. Potpisani su ugovori s Hrvatskim vodama o komisionom poslu, odnosno s izvođačima radova i projektantskim nadzorom.  Izvođači su kolovozu uvedeni u posao, a završetak radova vrijednih 24.811.038,35 kn s PDV-om očekuje se u srpnju 2021. godine, odnosno za 36 mjeseci od potpisa, kako je definirano ugovorom o građenju s odabranim izvođačima.

 Dubravko Kolundžić (HDSSB): 1. Da li je Brodsko-posavska županija, prilikom natječaja za izbor ravnatelja osnovnih i srednjih škola poštivala uredbu Zakona o braniteljima?

Anica Vukašinović, pročelnica UO za obrazovanje: Sve osnovne i srednje škole vode računa o pravno formalnoj proceduri za izbor ravnatelja, tako da nije bilo ponovljenih natječaja zbog nepoštivanja uredb koju je vijćnik spomenuo.

Vinko Kuzmić (SU):  1.Je li u planu kakav projekt za izgradnju ili proširenje Doma za starije i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu i eventualno kada bi se to moglo realizirati?

Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb: 1. Što se tiče Doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu kao i doma u Novoj Kapeli, postoji projektna dokumentacija, sve je spremno, čeka se raspisivanje natječaja da bi se došlo do izvora financiranja, jer Županija nema dovoljno sredstava za cijeli projekt, pa računamo na EU fondove. 

 

Željko Norac (HDZ) Na koji način Županija financira medije? Hoće li prilikom najavljenog posjeta Predsjednice RH Slavonskom Brodu idući tjedan biti razgovora i o problemu zagađenog zraka u Slavonskom Brodu i plinofikacije prekosavske Rafinerije?

Anica Vukašinović, pročelnica UO za obrazovanje: 2. Raspodjela financijskih sredstava za medije ide isključivo prema javnom pozivu. Događanja i  aktivnosti koje su od posebnog interesa za Brodsko posavsku županiju, podržavamo isključivo na ovaj način. 

Danijel Marušić, župan : 2. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitaorivć 9. i 10 listopada izmješta svoj Ured u Slavonskom Brodu, u sjedištu Brodsko posavske županije. Dogovoreno je, iako se još službeno potvrđuje, niz posjeta po općinama, gospodarskim subjektima, školama, sastanaka s nizom udruga, a jedna o d tema sigurno će biti zagađeni zrak, jer smo svjedoci da je Predsjednica i prije bila uključena u tu temu.

Dragica Vučković: 1.  Da li će župan nazočiti 19. izboru najuzornije seoske žene u Zagrebu te tako dati podršku kandidatkinji s područja BPŽ. 2.Koliko je OPG-ova čiji su nositelji žene u našoj županiji?

 Danijel Marušić, župan: Svakako da tim ženama treba dati podršku i ukoliko budem slobodan rado ću nazočiti spomenutom izboru.

Željko Burazović, pročelnik UO za poljoprivredu: Žene su nažalost nositelji OPG-ova u samo 3%. Gospodarstava odnosno u 200-tinjak OPG-ova.

Zlatko Bunjevac (HSS) 1. Što županija može učiniti po pitanju linijskog prijevoza u Goricama, Poljanama i Gornjim Bogićevcima? 2. Hoće li i može li Županija pomoći izgradnju školske športske dvorane u Gimnaziji Nova Gradiška.

Anica Vukašinović, pročelnica UO za obrazovanje: 1. Problem prijevoza učenika počeli smo rješavati krajem prošle godine zajedno s načelnikom općine, a županija će za sve učenike osigurati adekvatan prijevoz.

Stribor Valenta (SDP): 1. Posjetio sam jučer Dom za starije i nemoćne te svjedočio kako je smještaj korisnicima Doma poskupio dvadeset posto. Radi se o povećanju od tristo do četiristo kuna. 2. Imate li saznanje, s obzirom na skori posjet predsjednice, da li nam do kraja godine donosi rješenje pitanja zagađenog zraka u Slavonskom Brodu.

Klara Šćuka, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb:  Cijene su, istina, rasle, ali nakon što su petnaest godina bile jednake. Nitko ne živi od zraka, nego od plaća, a one su rasle šest posto svima pa tako i zdravstvenom osoblju koje pruža skrb starijima i nemoćnima. Rasle su i cijene namirnica te svih potrepština. Stoga je povećanje cijene smještaja bilo nužno. 

Danijel Marušić, župan: 2. Svi smo svjedoci da je predsjednica sudjelovala u rješavanju problema zagađenog zraka od samog počektka i na međunarodnoj razini. Tijekom predstojećeg posjeta, razgovora o ovom problemu će zacijelo biti.

Matija Jošić (MOST -NL): 1. može li županija sufinacirti nabavku računala za članove udruge „Most 352" koja se bavi STEM područjem? 2. Kada će biti označen pješački prijelaz preko pruge u Oriovcu?

Damir Mirković, zamjenik župana: Neka se članovi jave u Upravni odjel za obrazovanje, i pokušat ćemo im izaći u  susret. Brodsko-posavska županija prošle godine započela inicijalni projekt s predstavnicima Croatian makers lige u onim školama u kojima je Županija osniva, i nastoji pratiti nove trenedove i nova znanja.

Milan Mateša (SDP): Kada će biti uređena cesta od Svačičeve prema Kovačevcu? (cesta prema Okučanima)? Da li je moguće postaviti semafore na križanju Svačićeve i ulice Alojzija Stepinca?

Antun Dukić (ŽUC):1. Grad Nova Gradiška pismeno se opredijelio za opciju postavljanja semafora kod tvornice „Tang", jer ŽUC nema utjcja na regulaiju prometa. „. Ne radi se o sanaciji već o rekonstrukciji, stoga je projekt naručen.

Pod kadrovskim pitanjima  Antoneta Gudelj (MOST) stavila je svoj mandat vijećnice Županijske skupštine u mirovanje iz osobnih razloga. Za zamjenika vijećnice Antonege Gudelj politička stranka MOST nezavisnih listia odredila je vijećnika Pavu Ančića. Mandatno povjerenstvo predložilo je Skupštini verifikaciju kako je navedeno u obrazloženju. Županijska skupština verificirala je mandat vijećniku Pavi Ančiču koji je u nastavku položio i svečanu prisegu. 

U nastavku sjednice, zaključno s 13:20 vijećnici su usvojili:

2. Izvješće o radu Župana Brodsko-posavske županije za razdoblje 1. siječanj do 30. lipnja 2018.

3. Izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima Proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. s Prijedlogom polugodišnjeg obračuna proračuna

4. Analiza poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2017. s dostupnim pokazateljima za 2018.

5. Prijedlog odluke o donošenju Županijske razvojne strategije Brodsko-posavske županije do 2020. godine

 Nakon pauze  vijećnici su usvojili i:

6. Informacija o aktivnostima i provedbi projekata u djelatnosti obrazovanja i kulture
7. Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Centra za razvoj Brodsko-posavske županije
8. Plan rada Centra za razvoj Brodsko-posavske županije za razdoblje lipanj – prosinac 2018. i Financijski plan za 2018.
9.Davanje suglasnosti na dodatke ugovora i sporazuma Upravnog vijeća Centra za razvoj Brodsko-posavske županije:
 1. Odluka o sklapanju dodatka Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava Suradnja za uspjeh 3 Kodni broj: UP.OI.3.1.O.I.0085
 2. Odluka o sklapanju dodatka Sporazumu o suradnji na izradi „Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine" i provedbi Programa pripreme lokalnih i razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova Broj: BPŽ – 2017 – S2
 3. Odluka o sklapanju dodatka Ugovoru Interreg IPA Cross – border Cooperation Programme Croatia – Bosna and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020 Subsidy Contract Number: 2017HR – BA – ME191
 4. Odluka o sklapanju dodatka Ugovoru Interreg IPA Cross – border Cooperation Programme Croatia – Serbia 201 4 – 2020 Subsidy Contract Number: 2017HR – RS75
 5. Odluka o sklapanju dodatka Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. KK.10.1.3.01.0018 „Jačanjem kapaciteta Brodsko – posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova"
10. Program rada i financijski plan Savjeta mladih Brodsko – posavske županije  za 2019. godinu – davanje suglasnosti
 11.
 1. Prijedlog odluke o osnivanju Županijskog vijeća za prevenciju kriminaliteta na području  Brodsko – posavske županije
 2. Prijedlog rješenja o imenovanju članova Županijskog vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Brodsko – posavske županije
12. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod za nabavu mamografskog uređaja za Odjel kliničke radiologije
13. Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti Domu zdravlja Slavonski Brod za dogradnju objekta pedijatrije i nabavu opreme
14. Odluka o kreditnom zaduženju za financiranje projekata energetske obnove zgrada javne namjene u zdravstvu i socijalnoj skrbi u Brodsko – posavskoj županiji
15. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod
16. Statut Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod – davanja prethodne suglasnosti
Sjednica je završila u 14: 25 sati.
Audio snimka 10. sjednice Županijske skupštineAudio snimka 10. sjednice Županijske skupštine

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

Veličina: 21763 kb

Datum objave: 2.10.2018.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

8. rujna 2020. u 12:18
Slavonski Brod 8. rujna 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je na časnu dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu prisegnulo 11 sudaca porotnika imenovanih na 20. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije,. Prije stupanja na
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

16. srpnja 2020. u 14:25
Zagreb/Slavonski Brod 16. srpnja 2020. Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Spomenu
Brodsko-posavska županija : Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

17. lipnja 2020. u 12:02
Slavonski Brod, 17. lipnja 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održana je tematska sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Održana 23. sjednica Županijske uprave

Održana 23. sjednica Županijske uprave

28. svibnja 2020. u 15:45
Slavonski Brod, 28. svibnja 2020. Poštujući protuepidemijske mjere i fizičko distanciranje, održana je 23. sjednica Županijske skupštine koja se nakon elektroničkog oblika ponovno održala u Velikoj vijećnici. Sjednicom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja skraćenog Zapisni
Brodsko-posavska županija : Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

24. travnja 2020. u 10:10
Slavonski Brod, 24. travnja 2020. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji vezano uz pandemiju koronavirusom (COVID-19), a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je, medu ostalim, određena zabrana okuplja
Brodsko-posavska županija : Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

9. ožujka 2020. u 13:12
Slavonski Brod, 9. ožujka 2020. U tijeku je 20. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je započela usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice. Utvrđeno je da sjednici nazoči 38 od 42 vijećnika što je dostatno za usvajanje točaka. Sje
Brodsko-posavska županija : Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

16. prosinca 2019. u 18:54
Koprivnica, 16. prosinca 2019. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara u posjetu je Koprivničko-križevačkoj županiji.Uz sastanke s lokalnim čelnicima, upoznao se i dao potporu brojnim projektima - izgradnji nove željezničke infrastrukture, poduzetničkog inkubatora
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

13. prosinca 2019. u 10:19
Slavonski Brod, 13. veljače 2019. Na 19. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije s 25 glasova 'za', deset protiv i bez suzdržanih, usvojen Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu. Ono što je bitno naglasit
Brodsko-posavska županija : Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

12. prosinca 2019. u 14:58
Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice pod predsjedanjem Pere Ćosića s radom je započela 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da od 42 vijećnika sjednici nazočni njih 35 što je dov
Brodsko-posavska županija : Održana 18. sjednica Županijske skupštine

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

28. studenog 2019. u 11:18
Slavonski Brod, 28, studenog 2019. Održana je 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije na kojoj će vijećnici raspravljati o ukupno 14 točaka Dnevnog reda. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić započela je usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda za d
Brodsko-posavska županija : Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

5. studenog 2019. u 12:07
Slavonski Brod, 5. studenog 2019. Na jučer održanoj 17. sjednici Županijske skupštine na Dnevni red uvrštena je točka "informacija o stanju i poduzetim radnjama u tvrtki "Đuro Đaković" o kojoj je provedena i rasprava. Sukladno zaključku Županijske skupštine od 4. studenog 2019. g
Brodsko-posavska županija : Održana 17 sjednica Županijske skupštine

Održana 17 sjednica Županijske skupštine

4. studenog 2019. u 10:33
Slavonski Brod, 4. studenog 2019. U tijeku je 17. sjednica Županijske skupštine kojom predsjedava Pero Ćosić, a koja je s radom započela u 9 sati. Na sjednici nazoči 35 od 42 vijećnika što je dovoljan broj za funkcioniranje Skupštine. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, Dnev
Brodsko-posavska županija : Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Održana 12. sjednica Županijske skupštine

11. ožujka 2019. u 9:28
Slavonski Brod, 11. ožujka 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje, 12. sjednice Županijske skupštine. Sjednicom predsjedava predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Pred skupštinskim vijećnicima je danas čak 25 točaka Dnevnog reda u sklopu kojih je
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

18. prosinca 2018. u 9:23
Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. U tijeku je Aktualni sat, a valja istaći kako je na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županij
Brodsko-posavska županija : Održana 9. sjednica Županijske skupštine

Održana 9. sjednica Županijske skupštine

9. srpnja 2018. u 9:36
Slavonski Brod 9. srpnja 2018. Usvajanjem Dnevnog reda kao i Zapisnika o radu prošle, započelo je zasjedanje 9. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicom predsjedava Pero Ćosić, a u tijeku je Aktualni sat na kojem vijećnici postavljaju pitanja iz djelokru
Brodsko-posavska županija : Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

4. srpnja 2018. u 8:29
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održalo je jučer (3. lipnja 2018. godine) u Maloj vijećnici županijske uprave sjednicu kojom je predsjedavala Zdenka Bošnjak, a na kojoj je predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“.
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljače 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječnja 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studenog 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopada 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipnja 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipnja 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinca 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinca 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipnja 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travnja 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljače 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljače 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinca 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopada 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopada 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujna 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoza 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinca 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujka 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinca 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinca 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studenog 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinca 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :