Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 18.12.2018. u 9:23
Prikaza: 1001

Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Samouprava : Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. U tijeku je Aktualni sat, a valja istaći kako je na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. i projekcije za 2020. i 2021.

Kao što je i dosadašnja praksa, vijećnici tijekom Aktualnog sata postavljaju pitanja iz djelokruga rada Brodsko-posavske županije.

 

Pitanje: Lana Šanić (HDZ): Šta je sa skloništem za napuštene životinje?

Odgovor: Željko Burazović, pročelnik UO za poljoprivredu: Skupina zadužena za ovaj problem, uz redovite aktivnosti tijekom godine, odlučila je projekt 40 posto izgrađenog Azila za životinje grada Slavonskog Broda zajednički kandidarti prema Ministarstvu poljoprivrede kako bi smo projekt doveli do završetka i ispunili zakonsku obvezu.

Pitanje: Josip Marunica (NL DM): Je li točno da su pumpe velikog protoka, nabavljene kroz projekt Jentrap završile u Hrvatskim vodama, odnosno Brodskoj posavini?

Odgovor: župan Danijel Marušić, Pumpe smo dobili i točno je kako su u Hrvatskim vodama. Ne u Brodskoj Posavini nego u Hrvatskim vodama jer je riječ o sustavu kojim trebaju upravljati i održavati ih stručnjaci, a ne da ih 'parkiramo' bilo gdje. Dakle, u Hrvatskim vodama su na trenutnom upravljanju.

Pitanj: Pero Jelinić (NL DM) podsjetivši na događanja sa zagađenjem tla i situacijom s vodom, od Uskrsa ove godine, upitao je "Ima li javnost pravo znati što se događalo s tlom na mjestu velikog akcidenta na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, u Slobodnici?"

Odgovor: zamjenik župana Stjepan Bošnjaković,  Vi ste zapravo dali svojevrsnu konstataciju i slažem se javnost ima pravo znati. 

Mirko Duspara (NL DM): Zahvaljujući amandmanu Ljubice Maksimčuk, uz koju se sada 'dodaju' i ostali zastupnici, dobili smo Sveučilište. Kada će ono biti i formirano?

župan Danijel Marušić:  Riječ je o obimnom i opsežnom poslu koji će, vjerujem, biti realiziran tijekom iduće godine.


11,00 U tijeku je rasprava o  Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018.godinu o čemu izvješće podnosi pročelnik UO za financije Ivan Lukić.

Klub vijećnika HDZ prihvatio je prijedlog rebalansa županijskog proračuna jer on, kako su istaknuli, predstavlja usklađenje proračuna sa stvarnim stanjem koje nije moglo biti uvršteno u trenutku izrade samog proračuna za ovu godinu.

U prilogu donosimo cijeli audio snimak Aktualnog sata

Na današnjoj sjednici zaključno s 14 sati usvojen je:

U sklopu 11. Sjednice usvojene su i slijedeće točke:
 • Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018.
 • Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2018.
 • Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2018.
 • Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2018.
 • Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2018. na području Brodsko-posavske županije
 • Prijedlog Programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba i potrebnih sredstava u područjima zdravstva i socijalne skrbi za koje se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018.
 • Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2018. na području Brodsko-posavske županije
  1. Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. i projekcije za 2020. i 2021.
  2. Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019.
  3. Prijedlog Plana korištenja sredstava ostvarenih od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta i zakupa za ribnjake na području Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog Programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog Programa javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog Programa javnih potreba i potrebnih sredstava u područjima zdravstva i socijalne skrbi za koja se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog plana rada i financijskog plana za 2019.:
  1. Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod
  2. Spomen galerije Ivana Meštrovića, Vrpolje
  3. Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije
  4. Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije
  5. Hrvatskog instituta za povijest-Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje
 • Prijedlog Plana rada i Financijskog plana Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije za 2019.
 • Prijedlog plana rada i financijskog plana za 2019.:
  1. Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije
  2. Turističke zajednice Brodsko-posavske županije
  3. Javne ustanove Centar za razvoj Brodsko-posavske županije
 • Program rada i Financijski plan za 2019. i projekcija plana za 2020. i 2021. Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o.
  1. Plan održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2019.
  2. Financijski plan za 2019. i projekcije za 2020. i 2021. Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije
 • Prijedlog Poslovnika Županijske skupštine
 • Prijedlog Programa rada Županijske skupštine za 2019.
 • Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije
 • Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna (5.izmjene i dopune) Prostornog plana Brodsko-posavske županije
 • Davanje suglasnosti na Odluku Školskog odbora Elektrotehničke i Ekonomske škole Nova Gradiška za stjecanje prava vlasništva na nekretnini od strane grada Nova Gradiška
 • Davanje suglasnosti na Odluku Školskog odbora Osnovne škole „Matija Antun Relković" Davor
 • Davanje suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Slavonski Brod o darovanju nekretnine zdravstvene ustanove Ljekarna Slav.Brod
 • Davanje suglasnosti na odluke o zamjeni djela nekretnine između Doma zdravlja Slavonski Brod i zdravstvene ustanove Ljekarna Slav.Brod
  1. Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o proširenju djelatnosti Doma zdravlja Dr. Andrija Štampar Nova Gradiška
  2. Prijedlog Odluke o proširenju djelatnosti Doma zdravlja Dr. Andrija Štampar Nova Gradiška
  1. Izvješće o stanju sustava Civilne zaštite Brodsko-posavske županija u 2018.
  2. Prijedlog Godišnjeg plana razvoja sustava Civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje 2019.-2021.  Audio snimka sjedniceAudio snimka sjednice

  Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

  Veličina: 29154 kb

  Datum objave: 18.12.2018.

  Ostali članci
  Brodsko-posavska županija : Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

  Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

  8. rujna 2020. u 12:18
  Slavonski Brod 8. rujna 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je na časnu dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu prisegnulo 11 sudaca porotnika imenovanih na 20. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije,. Prije stupanja na
  Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

  Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

  16. srpnja 2020. u 14:25
  Zagreb/Slavonski Brod 16. srpnja 2020. Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Spomenu
  Brodsko-posavska županija : Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

  Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

  17. lipnja 2020. u 12:02
  Slavonski Brod, 17. lipnja 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održana je tematska sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o dvije točke dnevnog reda:
  Brodsko-posavska županija : Održana 23. sjednica Županijske uprave

  Održana 23. sjednica Županijske uprave

  28. svibnja 2020. u 15:45
  Slavonski Brod, 28. svibnja 2020. Poštujući protuepidemijske mjere i fizičko distanciranje, održana je 23. sjednica Županijske skupštine koja se nakon elektroničkog oblika ponovno održala u Velikoj vijećnici. Sjednicom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja skraćenog Zapisni
  Brodsko-posavska županija : Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

  Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

  24. travnja 2020. u 10:10
  Slavonski Brod, 24. travnja 2020. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji vezano uz pandemiju koronavirusom (COVID-19), a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je, medu ostalim, određena zabrana okuplja
  Brodsko-posavska županija : Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

  Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

  9. ožujka 2020. u 13:12
  Slavonski Brod, 9. ožujka 2020. U tijeku je 20. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je započela usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice. Utvrđeno je da sjednici nazoči 38 od 42 vijećnika što je dostatno za usvajanje točaka. Sje
  Brodsko-posavska županija : Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

  Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

  16. prosinca 2019. u 18:54
  Koprivnica, 16. prosinca 2019. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara u posjetu je Koprivničko-križevačkoj županiji.Uz sastanke s lokalnim čelnicima, upoznao se i dao potporu brojnim projektima - izgradnji nove željezničke infrastrukture, poduzetničkog inkubatora
  Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

  Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

  13. prosinca 2019. u 10:19
  Slavonski Brod, 13. veljače 2019. Na 19. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije s 25 glasova 'za', deset protiv i bez suzdržanih, usvojen Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu. Ono što je bitno naglasit
  Brodsko-posavska županija : Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

  Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

  12. prosinca 2019. u 14:58
  Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice pod predsjedanjem Pere Ćosića s radom je započela 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da od 42 vijećnika sjednici nazočni njih 35 što je dov
  Brodsko-posavska županija : Održana 18. sjednica Županijske skupštine

  Održana 18. sjednica Županijske skupštine

  28. studenog 2019. u 11:18
  Slavonski Brod, 28, studenog 2019. Održana je 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije na kojoj će vijećnici raspravljati o ukupno 14 točaka Dnevnog reda. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić započela je usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda za d
  Brodsko-posavska županija : Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

  Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

  5. studenog 2019. u 12:07
  Slavonski Brod, 5. studenog 2019. Na jučer održanoj 17. sjednici Županijske skupštine na Dnevni red uvrštena je točka "informacija o stanju i poduzetim radnjama u tvrtki "Đuro Đaković" o kojoj je provedena i rasprava. Sukladno zaključku Županijske skupštine od 4. studenog 2019. g
  Brodsko-posavska županija : Održana 17 sjednica Županijske skupštine

  Održana 17 sjednica Županijske skupštine

  4. studenog 2019. u 10:33
  Slavonski Brod, 4. studenog 2019. U tijeku je 17. sjednica Županijske skupštine kojom predsjedava Pero Ćosić, a koja je s radom započela u 9 sati. Na sjednici nazoči 35 od 42 vijećnika što je dovoljan broj za funkcioniranje Skupštine. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, Dnev
  Brodsko-posavska županija : Održana 12. sjednica Županijske skupštine

  Održana 12. sjednica Županijske skupštine

  11. ožujka 2019. u 9:28
  Slavonski Brod, 11. ožujka 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje, 12. sjednice Županijske skupštine. Sjednicom predsjedava predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Pred skupštinskim vijećnicima je danas čak 25 točaka Dnevnog reda u sklopu kojih je
  Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine

  Održana 10. sjednica Županijske skupštine

  2. listopada 2018. u 13:19
  Slavonski Brod 2. listopada 2018. U tijeku je 10. sjednica Županijske skupštine na kojoj županijski vijećnici raspravljaju o 16 točaka Dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik ŽS Pero Ćosić, a nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda ove sjednice, prešlo se na
  Brodsko-posavska županija : Održana 9. sjednica Županijske skupštine

  Održana 9. sjednica Županijske skupštine

  9. srpnja 2018. u 9:36
  Slavonski Brod 9. srpnja 2018. Usvajanjem Dnevnog reda kao i Zapisnika o radu prošle, započelo je zasjedanje 9. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicom predsjedava Pero Ćosić, a u tijeku je Aktualni sat na kojem vijećnici postavljaju pitanja iz djelokru
  Brodsko-posavska županija : Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

  Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

  4. srpnja 2018. u 8:29
  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održalo je jučer (3. lipnja 2018. godine) u Maloj vijećnici županijske uprave sjednicu kojom je predsjedavala Zdenka Bošnjak, a na kojoj je predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“.
  Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

  14. veljače 2018. u 11:59
  Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
  Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

  Izabrani suci porotnici za mladež

  24. siječnja 2018. u 11:50
  Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
  Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

  Imenovani suci porotnici

  7. studenog 2016. u 13:15
  Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

  O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

  14. listopada 2015. u 11:47
  Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
  Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

  Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

  18. lipnja 2015. u 10:08
  Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
  Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

  Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

  17. lipnja 2015. u 13:19
  Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
  Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

  10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

  16. prosinca 2014. u 17:34
  Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

  Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

  15. prosinca 2014. u 13:46
  U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
  Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

  Održana 7. sjednica Županijske skupštine

  10. lipnja 2014. u 16:15
  7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
  Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  9. travnja 2014. u 14:57
  Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
  Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

  Tematska skupština Brodsko-posavske županije

  17. veljače 2014. u 13:37
  Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
  Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

  Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

  4. veljače 2014. u 0:00
  Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
  Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
  Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

  4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

  18. prosinca 2013. u 11:30
  U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
  Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

  ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

  30. listopada 2013. u 11:49
  Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
  Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

  Održana 3. sjednica Županijske skupštine

  29. listopada 2013. u 15:58
  Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
  Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

  Održana 2. Sjednica županijske skupštine

  12. rujna 2013. u 14:15
  Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
  Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
  Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

  Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

  25. kolovoza 2012. u 0:00
  U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
  U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
  Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

  Usvojen proračun za 2012.

  21. prosinca 2011. u 0:00
  Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
  Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
  Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

  Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

  9. ožujka 2011. u 0:00
  Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
  Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
  Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

  Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

  16. prosinca 2010. u 0:00
  Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
  Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
  Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

  Aktualni sat Županijske skupštine

  16. prosinca 2010. u 0:00
  Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
  Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
  Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  24. studenog 2010. u 0:00
  U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
  U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
  Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

  Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

  12. prosinca 2009. u 0:00
  Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
  Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :