Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 14.3.2016. u 16:34
Prikaza: 1878

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

 

Usvajanjem zapisnika o radu prošle sjednice i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, Aktualnim satom, u 9,00 sati započela je s radom 18. sjednica Županijske skupštine.

Vijećnici su tijekom jednog sata predviđenog za ovu točku postavili slijedeća pitanja:

Josip Marunica (GB) pitanja:

1.Tko je, temeljem raspisanog natječaja Upravnog odjela za šport i kulturu BPŽ, zaposlen na neodređeno vrijeme na mjesto višeg stručnog suradnika za šport i kulturu?

2. Na županijskoj cesti Slavonski Brod - Donja Vrba - Zadubravlje, na području između Gornje i Donje Vrbe dovozi se zemlja sa gradilišta podvožnjaka i nasipa uz cestu bez prethodne suglasnosti ŽUC-a i Općine. Što se poduzima po tom pitanju?

3. Kada će se asfaltirati cesta između Zdenaca i Brčina?

Anica Vukašinović, v.d. pročelnice UO za obrazovanje,šport i kulturu BPŽ odgovor:

1. Temeljem natječaja, popunjeno je sistematizirano mjesto višeg stručnog suradnika za šport i kulturu, a uvijete natječaja zadovoljio je kandidat Ivica Kardum.

Antun Dukić, ŽUC, odgovor :

2. O konkretnom slučaju obavijestili smo inspektora cestovnog prometa kao i prometnu policiju koji će poduzeti sukladne radnje.

3. Što se tiče modernizacije spomenute ceste između Zdenaca i Brčina, ove godine u pripremi je izgradnja kanala i nasipanje, a nakon toga će se, u prosincu predložiti i asfaltiranje.

Mario Pejić (GB), pitanja:

1. Pošto je mljekarska proizvodnja u velikim problemima, da li Županijska skupština može, kao pomoć mljekarima s Brodsko-posavske županije, izglasati sufinanciranje proizvodnje mlijeka sa 10 lipa po litri?

2. Do kuda je stigla izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom?

Kako komentirate činjenicu da novi ministar zaštite okoliša ima različita gledišta o upravljanju otpadom u RH, što dovodi u pitanje opravdanost uspostave centara za upravljanje otpadom?

Župan Danijel Marušić, župan,

1.Mljekarska industrija je uistinu u problemima, te smo svjedoci da se broj grla za proizvodnju mlijeka smanjuje iz dana u dan. Uvažavajući aktualno stanje, teško je iznaći izvore dodatnog financiranja ovog sektora, no županija poduzima sve mjere kako bi pronašla odgovarajući model i instrumente za rješavanje ovog pitanja.

Josip Grgić (direktor CGO)

2. i 3. Uz ovu problematiku, sutra je (15.ožujka 2015.) dogovoren sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša na kojemu će nazočiti i župan. Nakon sutrašnjeg sastanka imat ćemo konkretnije informacije o ovom pitanju, a o svemu će vijećnik biti pismeno obaviješten.

Igor Safunđić (SDP) , pitanje:

1. Postoji li projekt izgradnje spojne ceste iz luke Brod prema cesti Ruščica – Klakar?

VIJEĆNIKU ĆE BITI ODGOVORENO PISMENIM PUTEM

Mijo Kladarić (SDP) , pitanja:

1. Slažući se sa sličnim pitanjem vijećnika Marija Pejića vezanog uz mljekarsku proizvodnju, predlaže se samo drugi iznos subvencije, tj. 15 lipa po litri.

2. Koliki je broj vršitelja dužnosti pročelnika odjela i ravnatelja ustanova, od kada su te osobe na tim dužnostima i kada se namjeravaju raspisati natječaji za imenovanje ovih funkcija?

3. S kojih pozicija će se vršiti korekcija županijskog Proračuna sukladno prihvaćenim amandmanima?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Kako je već prije rečeno, nastojimo iznaći model rješavanja problema mljekarske proizvodnje, no najveća dvojba po tom pitanju ostaje otkuda i sa kojeg izvora pronaći sredstva.

2. Na mjestu pročelnika tri su vršitelja dužnosti i ne postoji ograničenje koliko oni mogu to mogu biti.

3. Županijski Proračun je usvojen i objavljen, detalje ne možemo znati napamet, a detaljan odgovor vijećnik će dobiti pisanim putem.

Vlatko Krznarić (HSP AS), pitanja:

1. Nakon provedenih izbora za Vijeće romske nacionalne manjine došlo je do velikih problema. Naime, saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi vrši veliki pritisak na predsjednika vijeća romske manjine. Može li se napraviti sastanak na kojima će se raspraviti o dotičnim problemima i može li župan svojim autoritetom pomoći rješavanju ovog pitanja?

2. Postoji li mogućnost kratkoročne pozajmnice Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu koja je u sustavu Riznice u visini 631.279, 00 kn kako bi škola uspjela izmiriti dugovanja prema jednom europskom projektu.

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Svjesni smo problema i svakako ću razgovarati s predsjednikom Vijeća gospodinom Nikolićem, o isto tako moram skrenuti pozornost da je po ovom pitanju pristigao dopis i od pučke pravobraniteljice u kojem traži sazivanje sjednice u roku od mjesec dana, a kojoj ću i osobno nazočiti.

2. Tolika sredstva nemoguće je iznaći u takvo kratko vrijeme, te to nije problem samo ove škole. Agencija za strukovno osiguranje za pomoćnike u nastavi ne može tri mjeseca iz nekog razloga obračunati plaće pa su nam rekli da se sami snađemo i mi za tri mjeseca moramo iznaći sredstva za nekih 700 tisuća kuna. Na taj način, svi projekti postanu „uteg oko vrata" samoj županiji. Trenutačno ne možemo znati na koji način će taj problem biti riješen.

Dario Pavić (HSP AS)

1. Opetujem pitanje sa prošle sjednice Županijske skupštine vezano uz pješački prijelaz preko pruge u Oriovcu, po kojem do danas nismo dobili odgovor Hrvatskih željeznica?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Nažalost, ni županija do sada nije dobila odgovor Hrvatskih željeznica na navedeno pitanje iako je pitanje aktualno. Opetovat ćemo svoj dopis i nastojati ubrzati odgovor.

Tomislav Vlajnić (HSP AS)

1. Postoji li mogućnost iznalaženja sredstava i prostora u suradnji s ostalim JLS za prezentaciju i plasman proizvoda županijskih OPG-ova?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Sukladno sličnom primjeru Požeško-slavonske župnaije nastojat ćemo na sličan način iznači rješenje i u našoj županiji.

Željko Kočijašević (HSS)

1. Prema novim „pravilima" Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz 2015. godine, ukida se sufinanciranje energetske obnove objekata od strane JLS, čime je najviše pogođena Općina Staro Petrovo Selo koja je po Zakonu o regionalnom razvoju RH svrstana u I. Skupinu potpomognutih područja, te time ostvaruje i određene beneficije po ovom pitanju. Moli se intervencija župana i saborskih zastupnika u izviđanju problematike zašto se ne poštuju propisane zakonske odredbe od strane Fonda?

2. Može li županija posredovati u organizaciji sastanka s ministrom poljoprivrede, s temom propalih ugovorenih i započetih radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava u općinama Staro Petrovo Selo, Kapela i Cernik, jer izvođači unatoč ugovorenim obvezama, ne žele nastaviti posao jer im nije plaćeno?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Sukladno pitanjima vijećnika, upiti će biti proslijeđeni nadležnim institucijama, a o njihovim odgovorima vijećnik će biti pismeno obaviješten.

Zoran Jukić(HSS)

1. Da li je istina da je slavonskobrodska Opća bolnica Dr. Josip Bnčević završila s gubitkom od 102 milijuna kuna, te tko će izvršiti sanaciju gubitka?

2. Hoće li doći do odvajanja bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1 i 2. Točno je da su nastali dugovi prekoračili iznos od 100 mil kuna, dok će se točan iznos znati nakon dodatne financijske provjere. Gubitak je evidentan, no po riječima nadležnog ministra neće se ići u sanaciju nego u uštede sredstava. Ministar je najavioi reformu cjelokupnog zdravstvenog sustava

Ružica Vidaković (HSLS), pitanja:

1. Na koji način će županija iznaći model zadržavanja dosadašnje razine plaćanja prijevoza učenika srednjih škola?

2. U kojoj je fazi inastavak izgradnje Gospodarske zona u Općini Vrpolje za koju je položen kamen temeljac?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. Stanje s financijama je teško i sama najava da bi se moglo smanjivati iznosi za prijevoz jasno je što bi značilo. Prema nekim najavama navodno da do toga neće doći, no ukoliko se to dogodi mort ćemo tražiti neke alternative. No u svakom slučaju ipak se nadam i imam neku vjeru da neće doći do smanjena sredstava za te najugroženije kategorije. Pokušat ćemo vidjeti što se može raditi. Ulagač će imati našu potporu no nadam se da ćemo iznaći način i da pomognemo taj projekt.

2. Iako smo imali ministra poljoprivrede iz „našeg kraja" i iako sam i sam bio nazočan polaganju kamena  temeljca za ovu zonu, do njene ralizacije nije došlo. Vjerujem da za to postoje objektivni razlozi, a što su gotovo uvijek financije, no nastojat ćemo apelirati na sadašnju Vladu kako i ovaj projekt ponovno zaživio.

Božidar Bosančić (HDSSB), pitanje:

1.Zašto u ustanovi čiji je osnivač Brodsko-posavska županija na rukovodećoj poziciji radi čovjek od 69 godina koji je uz to još na bolovanju?

Župan Danijel Marušić odgovori:

1. U očekivanju najavljene reforme ovakvih institucija, teško je govoriti kako će biti koncipirane. U svakom slučaju, vijećnik će detaljan odgovor na ovo pitanje dobiti u pismenom obliku.

Dubravko Kolundžić, (HDSSB)

1. Kada se može očekivati adaptacija ceste Slavonski Kobaš – Lužani?

2. Kada se može očekivati najavljena izgradnja malonogometnog igrališta za NK „Slavonac"?

3. Kada će 5 lovačkih društava spominjanih i na prošloj Sjednici Žs dobiti suglasnost?

Antun Dukić, ŽUC, odgovor :

1. Temeljem dosadašnjih postupaka, provedenih natječaja, i rokova, prvo kreće dionica Malino – Slavonski Kobaš

Župan Danijel Marušić odgovori:

2. Iako problematika nije u nadležnosti Županije, kontaktirat ćemo nadležne institucije, kako bi se ubrzalo rješavanje ovog projekta.


Željko Burazović, pročelnik UO za poljoprivredu BPŽ, odgovor:

3. 9. veljače 2016. Ustavni sud donio je Odluku kojom se ukidaju prepreke za dobivanje suglasnosti za 5 spornih lovačkih društava. Župan je, temeljem novonastale situacije i ove Odluke opetovao traženje suglasnosti za navedena lovačka društva nadležnom Ministarstvu poljoprivrede

 

Marko Šimić, (HDZ), pitanje:

 

1. Da li je završen projekt razminiranja poljoprivrednih zemljišta na području BPŽ?

 

1. Miroslav Jarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, odgovor:

Projekt razminiranja poljoprivrednih zemljišta na području BPŽ, vrijedan cca 4 mil kuna je završen, a sva dugovanja županije prema tvrtkama za razminiranje su izmirena.

 

U nastavku sjednice usvojene su i slijedeće točke predviđene Dnevnim redom:

 • Izvješće o radu župana Brodsko-posavske županije za razdoblje srpanj – prosinac 2015.
 • Prijedlog odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2016. godini
 • Prijedlog odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka i članova Županijske skupštine izabranih s liste Grupe birača za 2016. godinu
  1. Izvješće o održavanju i građenju županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
  2. Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2015. godinu
 • Izvješće o realizaciji „Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva (MSPO sektora) Brodsko-posavske županije" za 2015. godinu
  1. Izvješće o izvršenju Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2015. godini na području malog sliva „Brodska posavina"
  2. Plan radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2016. godini na području malog sliva „Brodska posavina"
  1. Izvješće o izvršenju Plana upravljanja vodama u 2015. godini na području malog sliva „Šumetlica - Crnac"
  2. Plan upravljanja lokalnim vodama u 2016. godini na području malog sliva „Šumetlica - Crnac"
 • Izvješće o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
 • Izvješće o stanju kvalitete zraka u Brodsko-posavskoj županiji za 2015. godinu
 • Izvješće o radu i Financijsko izvješće Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije za 2015. godinu
 • Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini
  1. Prijedlog rješenja o stavljanju izvan snage Rješenja o imenovanju članova Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje
  2. Prijedlog rješenja o stavljanju izvan snage Rješenja o imenovanju članova Zapovjedništva civilne zaštite
  3. Prijedlog odluke o određivanju operativnih snaga zaštite i spašavanja i pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje za Brodsko-posavsku županiju

   


   

  Ostali članci
  Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  14. svibanj 2018. u 9:53
  Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
  Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  27. veljača 2018. u 14:54
  Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
  Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

  14. veljača 2018. u 11:59
  Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
  Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

  Izabrani suci porotnici za mladež

  24. siječanj 2018. u 11:50
  Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
  Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

  Imenovani suci porotnici

  7. studeni 2016. u 13:15
  Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

  19. Sjednica Županijske skupštine

  23. svibanj 2016. u 11:09
  Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

  17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

  21. prosinac 2015. u 19:06
  usvojen proračun za 2016.
  Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

  Održana 16.sjednica Županijske skupštine

  25. studeni 2015. u 16:57
  Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
  Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

  O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

  14. listopad 2015. u 11:47
  Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
  Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica Županijske skupštine

  14. Sjednica Županijske skupštine

  29. lipanj 2015. u 16:56
  Donosimo pregled Aktualnog sata
  Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

  Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

  18. lipanj 2015. u 10:08
  Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
  Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

  Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

  17. lipanj 2015. u 13:19
  Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
  Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

  Završena 12. sjednica Županijske skupštine

  8. travanj 2015. u 14:52
  Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
  Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  26. veljača 2015. u 12:49
  Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
  Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

  Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

  16. prosinac 2014. u 18:50
  Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
  Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

  10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

  16. prosinac 2014. u 17:34
  Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

  Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

  15. prosinac 2014. u 13:46
  U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
  Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  15. srpanj 2014. u 9:47
  Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
  Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

  Održana 7. sjednica Županijske skupštine

  10. lipanj 2014. u 16:15
  7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
  Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  9. travanj 2014. u 14:57
  Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
  Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

  Tematska skupština Brodsko-posavske županije

  17. veljača 2014. u 13:37
  Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
  Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

  Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

  4. veljača 2014. u 0:00
  Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
  Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
  Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

  4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

  18. prosinac 2013. u 11:30
  U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
  Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

  ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

  30. listopad 2013. u 11:49
  Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
  Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

  Održana 3. sjednica Županijske skupštine

  29. listopad 2013. u 15:58
  Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
  Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

  Održana 2. Sjednica županijske skupštine

  12. rujan 2013. u 14:15
  Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
  Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
  Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

  Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

  25. kolovoz 2012. u 0:00
  U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
  U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
  Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

  Usvojen proračun za 2012.

  21. prosinac 2011. u 0:00
  Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
  Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
  Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

  Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

  9. ožujak 2011. u 0:00
  Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
  Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
  Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

  Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

  16. prosinac 2010. u 0:00
  Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
  Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
  Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

  Aktualni sat Županijske skupštine

  16. prosinac 2010. u 0:00
  Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
  Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
  Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  Održana 11. sjednica Županijske skupštine

  24. studeni 2010. u 0:00
  U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
  U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
  Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

  Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

  12. prosinac 2009. u 0:00
  Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
  Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :
  Brodsko-posavska županija :