Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 28.11.2019. u 11:18
Prikaza: 753

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

Samouprava : Održana 18. sjednica Županijske skupštine
Slavonski Brod, 28, studenog 2019. Održana je 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije na kojoj će vijećnici raspravljati o ukupno 14 točaka Dnevnog reda. Sjednica, kojom predsjedava Pero Ćosić započela je usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda za današnju sjednicu. Vijećnici SDP-a predložili su uvrštavanje točke o stanju u trvornici "Đuro Đaković" na današnji Dnevni red, što je većinom glasova odbijeno te su oporbeni vijećnici u znak protesta napustili sjednicu nakon točke Aktualni sat. U sklopu Aktualnog sata vijećnici su postavljali brojna pitanja vezana uz djelokrug Brodsko-posavske županije u području, zdravstva, obrazovanja, gospodarstva i infrastrukture o čemu ćemo javnost pravovremeno  izvjestiti. Trenutno vijećnici raspravljaju o 2. točki Dnevnog reda - Prijedlog Programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba i potrebnih sredstava u području zdravstva i socijalne skrbi za koja se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. godinu.

ZORAN MARIJIĆ, pitanja:
1. Što je Županija poduzela po pitanju ponovnog vraćanja mogućnosti korištenja 2 mjesta za rehabilitaciju u lipičkim toplicama za građane?
2. Tko smije, osim ovog predstavničkog tijela, usvajati izmjene i dopune (Statuta) ustanova kojima je osnivač Brodsko-posavska županija?
3. Tko smije koristiti informatički sustav predstavničkog tijela Brodsko-posavske županije, za sazivanje stranačkih klubova?
VIJEĆNIK ĆE NA PITANJA ODGOVORE DOBITI U PISANOM OBLIKU

ANTO ŽAGRIĆ, pitanja: 
1. Što je Županija poduzela po pitanju  sufinaciranja prijevoza studentima koji studiraju van područja Brodsko-posavske županije?
2. Zašto na otvorenju Katarinskog sajma nije bilo službenih predstavnika Brodsko-posavske županije?

DANIJEL MARUŠIĆ, župan, odgovor: Podržavamo održavanje Katarinskog sajma te pomažemo i  u organizaciji, ali može se dogoditi da zbog poslovnih obveza nitko na otvorenju nije nazočio.

ANICA VUKAŠINOVIĆ, pročelnica UO za obrazovanje, šport i kulturu, odgovor
2. Po pitanju sufinaciranja studentskih karata, na području Brodsko-posavske županije imamo 370 studenata koji će, temeljem Ugovora s HŽ-om, od 1. 12. 2019. godine biti sufinacirani na način da će HŽ financirati 50% troškova, a Brodsko-posavska županija preostalih 50%.

MARIO PEJIĆ, pitanja:
1. Što je sa zaključkom o grupaciji "Đuro Đaković", koji je dobar i sveobuhvatan i u koji su ugrađeni svi prijedlozi, da li je poslan na sve adrese koje se u zaključku spominju?
2. Ima li povratnih informacija te ešto ste, po stranačkoj i po vertikali vlasti, učinili za rješavanje problema u grupaciji ĐĐ?
STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ, zamjenik župana: Zaključci su poslani svima za koje se navelo da će im biti poslani. Glede drugog pitanja bio sam sredinom studenog na sastanku u ministarstvu gospodarstva, a gdje su bili nazočni predstavnici još tri ministarstva, predstavnici Uprave, najveći dioničar Nenad Bakić, i tu je ministar Horvat istaknuo da sve što poduzimaju ide u smislu revitalizacije Đure Đakovića. Iz Ministarstva obrane je naglašena mogućnost suradnje s američkim ministarstvom na poslu Bradlya, posao vrijedan 25 milijuna američkih dolara.Posljednjih dana smo imali intenzivne kontakte s ministrom Horvatom ističući da je situacija prilično kritična i na najavljeni štrajk koji je evo danas započeo.Iako je prvotno ministar Horvat trebao doći u srijedu on je najavio da će u Brodu biti već u ponedjeljak u 14 sati kada bi radnicima trebao predstaviti plan spašavanja ĐĐ.

IVAN ŠMIT, pitanje:
1. Što je sa nabavkom nova 3 vozila za potrebe DVD-a?

STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ, zamjenik župana: Javnu nabavu provodi Ministarstvo unuitarnjih poslova te na to nemamo utjecaja tako da ne možemo govoriti o nekom konkretnom datumu. Kada dobijemo povratnu informaciju, DVD-i će biti obaviješteni i bit će organizirano preuzimanje vozila od strane Županijske vatrogasne zajednice.

ZLATKO BUNJEVAC, pitanje: Ako se sjećate ja sam prije nekih godinu dana imao informaciju i rekao što se može dogoditi u Đuri Đakoviću i evo, nažalost, bio sam u pravu. Tu na prosvjedu Đurinih radnika vidio sam 30 posto svojih suboraca, koji nisu imali tu nesreću da budu ranjeni. Oko mi je zasuzilo. Specijalna  vozila za mnoge od nas su spomenik Domovinskom ratu Republike Hrvatske. Da toga nije bilo ne bi mi neki dan mogli ići u Vukovar, sa stopostonom odgovornošću to tvrdim. Molim predstavnike županije da se učini sve da se taj spomenik spasi, jer da nije bilo njih ne bi bilo Hrvatske.

STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ, zamjenik župana: Zadnjih mjeseci živimo s tim problemom svaki dan. Svakodnevno smo u kontaktu i pokušavamo riješiti taj problem iako mi nemamo izravne mehanizme da možemo utjecati na rješavanje problema.Stavili smo se na raspolaganje i involvirali se u rješavanje problema maksimalno koliko možemo i vjerujemo da će se kompanija spasiti i imati značajniju participaciju ne samo u vojnom programu.
STRIBOR VALENTA, pitanja:
1.Da li je  revitalizacija grupacije Đuro Đaković kada Vlada skida Đuru Đakovića s popisa strateških tvrtki i kada ministar radnicima najavljuje dolazak tek za tjedan dana?
2. Molio bih župana da mi odgovori zašto učenici ne idu na nastavu više od mjesec dana?
3. Da li je istinita informacija da  zbog organizacije posla mladi specijalizanti odlaze iz brodske Bolnica?

STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ, zamjenik župana: izrazili smo svoje nezadovoljstvo čim je takva odluka donešena, no pregovarali smo s ministrom Horvatom o vraćanju Đure Đakovića na popis strateških tvrtki posebno s pozicije vojnog programa.
DAMIR MIRKOVIĆ, zamjenik župana: Pratimo stanje, problem kojeg ističu prosvjetari, dakle promjena koeficijenata nije u domeni regionalne razine. Danas smo imali sastanak s ravnateljima gdje smo razgovarali o ovom problemu kojeg produbljuju činjenice kako će morati biti riješeni i pitanje prijevoza učenika kao i model po kojemu će se nastava nadoknađivati.
KLARA ŠĆUKA, pročelnica UO za zdravstvo i soc skrb. Pojedini specijalizanti odlaze jer teže određenim specijalizacijama pa prelaze u druge županijske bolnice koje nude takve specijalizacije. Isto tako, specijalizanti iz drugih županija, dolaze u brodsku Bolnicu.
Nakon aktualnog sata usvojene su i ostale točke Dnevnog reda:
 1. Aktualni sat
 2. Prijedlog Programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba i potrebnih sredstava u području zdravstva i socijalne skrbi za koja se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. godinu
 3. Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2019. godinu
 4. Prijedlog Programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2019. godinu
 5. Prijedlog Programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2019. godinu
 6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2019. godinu za Centar za razvoj Brodsko-posavske županije
 7. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. godinu
 8. Prijedlog Odluke o izmjeni i  dopuni Odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje  bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2019. godini
 9. Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjeg školstva u 2019. godini
 10. Informacija o  aktivnostima i provedbi projekata  u djelatnosti obrazovanja i kulture u 2019. godini
 11. Prijedlog programa rada Županijske skupštine za 2020. godinu
 12. Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage odluka o davanju jamstva ustanovama u zdravstvu i socijalnoj skrbi za zaduživanje za kapitalne projekte energetske obnove:
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice  Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Nova bolnica Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 15b Nova Gradiška,  KK.04.2.1.04.0759"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Domu za starije i nemoćne Slavonski Brod za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Dom za starije i nemoćne Slavonski Brod,  Ul. kraljice Jelene 26, Slavonski Brod, KK.04.2.1.04.0812"
 • Odluka s stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice  Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Upravna zgrada Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 17a, Nova Gradiška  K.04.2.1.04.0369"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Transfuzija Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J.J. Strossmayera 13A Nova Gradiška, KK.04.2.1.04.0370"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice  „Dr.  Josip Benčević" Slavonski Brod za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Zgrada kirurgije Opće bolnice  Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod, KK.04.2.1.04.0732"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice  Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Ginekologija, pedijatrija, ambulante, odjel kirurgije i interne medicine Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 15a, 15b,15c Nova Gradiška, KK.04.2.1.04.0484"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Stara bolnica Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 13, Nova Gradiška, KK.04.2.1.04.0758"
 • Odluka o stavljanju izvan snage  Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice „Dr.  Josip Benčević" Slavonski Brod za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Zgrada neurologije i psihijatrije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod KK.04.2.1.04.0744"
 • Odluka stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze  iz kreditnog zaduženja Opće bolnice „Dr.  Josip Benčević" Slavonski Brod  za kapitalni projekt -„Energetska obnova zgrade - Zgrada infektologije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod, KK.04.2.1.04.0755"
 • Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju jamstva za ispunjenje obveze iz kreditnog zaduženja Opće bolnice  Nova Gradiška za kapitalni projekt - „Energetska obnova zgrade - Kuhinja Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 13d, Nova Gradiška, KK.04.2.1.04.0367"
13. Prijedlog Odluke o zaduživanju Brodsko-posavske županije za kapitalne projekte energetske obnove:
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Dom za starije i nemoćne Slavonski Brod, Ul. kraljice Jelene 26, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0812
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Ginekologija, pedijatrija, ambulante, odjel kirurgije i interne medicine Opće bolnice Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 15a, 15b,15c Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0484
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Zgrada kirurgije Opće bolnice Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0732
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Kuhinja Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 13d, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0367
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Zgrada neurologije i psihijatrije Opće bolnice  Slavonski Brod, Andrije Štampara 42, Slavonski Brod", KK.04.2.1.04.0744
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Nova bolnica Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 15b Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0759
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade - Stara bolnica Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 13, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0758
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova zgrade -Transfuzija Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 13a Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0370
 • Odluka o zaduživanju Brodsko-posavske županije za financiranje kapitalnog projekta „Energetska obnova - Upravna zgrada Opće bolnice Nova Gradiška, na adresi J. J. Strossmayera 17a, Nova Gradiška", KK.04.2.1.04.0369
14. Procjena rizika od velikih nesreća za područje Brodsko-posavske županije
Sjednica je završila oko 12:30 sati

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

Svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu

8. rujna 2020. u 12:18
Slavonski Brod 8. rujna 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave danas je na časnu dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu prisegnulo 11 sudaca porotnika imenovanih na 20. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije,. Prije stupanja na
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

Brodsko-posavska županija maksimalno transparentna i ove godine

16. srpnja 2020. u 14:25
Zagreb/Slavonski Brod 16. srpnja 2020. Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Spomenu
Brodsko-posavska županija : Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

Održana tematska sjednica ŽS: Županija izdvaja više od 5 milijuna kuna za mjere pomoći gospodarstvu i poljoprivredi

17. lipnja 2020. u 12:02
Slavonski Brod, 17. lipnja 2020. U Velikoj vijećnici županijske uprave, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održana je tematska sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Održana 23. sjednica Županijske uprave

Održana 23. sjednica Županijske uprave

28. svibnja 2020. u 15:45
Slavonski Brod, 28. svibnja 2020. Poštujući protuepidemijske mjere i fizičko distanciranje, održana je 23. sjednica Županijske skupštine koja se nakon elektroničkog oblika ponovno održala u Velikoj vijećnici. Sjednicom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja skraćenog Zapisni
Brodsko-posavska županija : Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

Izvješće o rezultatima glasovanja na 21. sjednici županijske skupštine

24. travnja 2020. u 10:10
Slavonski Brod, 24. travnja 2020. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji vezano uz pandemiju koronavirusom (COVID-19), a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je, medu ostalim, određena zabrana okuplja
Brodsko-posavska županija : Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

Na aktualnom satu 20. sjednice ŽS: "Grad Slavonski Brod ovršuje Veleučilište?"

9. ožujka 2020. u 13:12
Slavonski Brod, 9. ožujka 2020. U tijeku je 20. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je započela usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice. Utvrđeno je da sjednici nazoči 38 od 42 vijećnika što je dostatno za usvajanje točaka. Sje
Brodsko-posavska županija : Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

Sporazumi o preuzimanju poslova državne uprave potpisani u Koprivnici

16. prosinca 2019. u 18:54
Koprivnica, 16. prosinca 2019. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara u posjetu je Koprivničko-križevačkoj županiji.Uz sastanke s lokalnim čelnicima, upoznao se i dao potporu brojnim projektima - izgradnji nove željezničke infrastrukture, poduzetničkog inkubatora
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

Usvojen županijski proračun za 2020. u visini od milijardu 165 milijuna i 459 tisuća kuna

13. prosinca 2019. u 10:19
Slavonski Brod, 13. veljače 2019. Na 19. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije s 25 glasova 'za', deset protiv i bez suzdržanih, usvojen Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu. Ono što je bitno naglasit
Brodsko-posavska županija : Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

Održana je 19. sjednica Županijske skupštine

12. prosinca 2019. u 14:58
Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice pod predsjedanjem Pere Ćosića s radom je započela 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da od 42 vijećnika sjednici nazočni njih 35 što je dov
Brodsko-posavska županija : Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

Zaključci Predsjedništva ŽS vezani uz problematiku Đure Đakovića

5. studenog 2019. u 12:07
Slavonski Brod, 5. studenog 2019. Na jučer održanoj 17. sjednici Županijske skupštine na Dnevni red uvrštena je točka "informacija o stanju i poduzetim radnjama u tvrtki "Đuro Đaković" o kojoj je provedena i rasprava. Sukladno zaključku Županijske skupštine od 4. studenog 2019. g
Brodsko-posavska županija : Održana 17 sjednica Županijske skupštine

Održana 17 sjednica Županijske skupštine

4. studenog 2019. u 10:33
Slavonski Brod, 4. studenog 2019. U tijeku je 17. sjednica Županijske skupštine kojom predsjedava Pero Ćosić, a koja je s radom započela u 9 sati. Na sjednici nazoči 35 od 42 vijećnika što je dovoljan broj za funkcioniranje Skupštine. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, Dnev
Brodsko-posavska županija : Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Održana 12. sjednica Županijske skupštine

11. ožujka 2019. u 9:28
Slavonski Brod, 11. ožujka 2019. Usvajanjem Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje, 12. sjednice Županijske skupštine. Sjednicom predsjedava predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Pred skupštinskim vijećnicima je danas čak 25 točaka Dnevnog reda u sklopu kojih je
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

Održana 11. sjednica Županijske skupštine BPŽ -usvojen proračun za 2019.

18. prosinca 2018. u 9:23
Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. U tijeku je Aktualni sat, a valja istaći kako je na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županij
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

2. listopada 2018. u 13:19
Slavonski Brod 2. listopada 2018. U tijeku je 10. sjednica Županijske skupštine na kojoj županijski vijećnici raspravljaju o 16 točaka Dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik ŽS Pero Ćosić, a nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda ove sjednice, prešlo se na
Brodsko-posavska županija : Održana 9. sjednica Županijske skupštine

Održana 9. sjednica Županijske skupštine

9. srpnja 2018. u 9:36
Slavonski Brod 9. srpnja 2018. Usvajanjem Dnevnog reda kao i Zapisnika o radu prošle, započelo je zasjedanje 9. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicom predsjedava Pero Ćosić, a u tijeku je Aktualni sat na kojem vijećnici postavljaju pitanja iz djelokru
Brodsko-posavska županija : Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

Predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“

4. srpnja 2018. u 8:29
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održalo je jučer (3. lipnja 2018. godine) u Maloj vijećnici županijske uprave sjednicu kojom je predsjedavala Zdenka Bošnjak, a na kojoj je predstavljeno „Izvješće vezano uz nasilje u obitelji u 2017. godini“.
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljače 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječnja 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studenog 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopada 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipnja 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipnja 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinca 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinca 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipnja 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travnja 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljače 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljače 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinca 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopada 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopada 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujna 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoza 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinca 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujka 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinca 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinca 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studenog 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinca 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :