Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 27.2.2018. u 14:54
Prikaza: 657

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Samouprava : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa radom je danas u 9 sati započela 6. Sjednica županijske skupštine.Dnevni red usvojen je sa 22 glasa „ZA" i 17 „PROTV". Sjednicom predsjedava predsjednik ŽS Pero Ćosić

Kako je prva točka današnje Sjednice Regionalni vodoopskrbni sustav istočna Slavonija – izgradnja sustava i upravljanje sustavom, Sjednici nazoči i zamjenik gneralnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. Nakon prezentacije Hrvatskih voda vijećnici su o ovom pitanju raspravljali u ime klubova vijećnika i pojedinačno. 

Prenosimo što su o ovoj temi obrazlagali i raspravljali vijećnici Županijske skupštine:

 

Ivan Kolovrat,voditelj sektora korištenja i gospodara vodama Hravtskih voda:
"Do sada je u regionalni vodovod istočne Slavonije uloženo 676 milijuna kuna.Nemamo dovoljne količine pitke vode, imamo i velike gubitke ali i nisku razinu priključenosti i pokrivenosti (...) - najveći su problemi ovog sustava. Jedino sikirevačko vodocrpilište može opsrkbljivati pitkom vodom bez prerade i to je jedno od najkalitetnijih izvorišta vode u Hrvatskoj.Što još treba napraviti na tom sustavu? Još je potrebno 460 milijuna kuna uložiti, novce koje hrvatska država nema, i očekuje se iz EU fondova preko EU projekta.Već lani smo upozoravali i brodski i vinkovački Vodovod da ove godine moće doći do značajnih problema u vodoopsrkbi, posebnice u ljetnim mjesecima. I to zbog neodržavanja sustava, kapaicitet Jelasa značajno pada, a povećani su i gubici. Trenutačno na području Slavonskog Broda gubici u vodovodnom sustavu su 52 posto, a na područlu Vinkovaca 45 posto i s trendom povećanja. Hrvatske vode su spremne pomoći da se odradi sve na vodocrpilištu Jelas, potreban je još jedan bunar, te spoj još 200 metara od Sikirevaca do Slavonskog Broda. To su značajna ulaganja. Na istočnome dijelu Brodsko posavske županije priključenost na sustav je vrlo mala"

Siniša Širac iz Hrvatskih voda:
U BPŽ ovim planiranim EU projektom 30 tisuća stanovnika će dobiti priključak na sustav javne vodoopskrbe.Smanjen je kapacitet uređaja za kondicioniranje pitke vode i problem je revitalizacije filtera na području Slavonskog Broda. Na tom distribucijom području 26 tisuča stanovnika nema osihguranu vodopopsrkbiu ili je sustav nedovoljno izgrađen, a tu su i ogromni gubici i sustavu. To znači da bi tebalo proširiti sustav u samom gradu Slavonskom Brodu. Što obuhvaća priprema EU projekta, vrijednog 585 milijuna kuna, odnosno 460 milijuna opravdanih troškova? Treba izraditi studiju izvodljivosti i procjenu svega što je bitno. Slijedi definiranje odnosa među korisinicima. Sredstva EU na razini su 72 posto, a ostalo bi osigurale Hrvatske vode i proračun RH i jedinice lokalne samouprave. Sporazum o načinu provedbe, odluka o načinu rješavanje spornih pitanja, i prijava samog projekta sa svim dokumentima - koraci su koji bi uslijedili. Jedan od četiri prijedloga u provedbi projekta bi bio i da dvije županije Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska) osnuju zajedničku tvrtku, s partnerima na projektu Vodovod Vinkovci i Vodovod Slavonski Brod.Ovaj projekt sadrži EU sredstva, pa bismo svi trebali uložiti zajednički napor da se isti i realizira u interesu svih građana. Donesite mudre i pametne odluke".

 

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda:
"Koji je cilj našeg dolaska u Slavonski Brod? Uz razjašnjenje svih mogučih opcija koje su moji kolege objasnili, važno je reći da smo ovdje jer se susrećemo nevjerojatnim istupima u medijima. Hrvatske vode ne preferiraju ni jedno od ponuđena četiri rješanja niti nameču ni jedono od njih. Zašto su stavovi drugačiji, zaista mi nije jasno.Pozivam na dijalog i razum, mi ne želimo intervenirati u donošenju bilo kakve odluke. Isto tako ćemo tražiti i od Vukovarsko srijemske županije, kao i od predstvnika i jednog i drugog Vodovoda i gradonačelnika Grada Slavonskog Broda i gradonačelnika Grada Vinkovaca. Vrata Hrvatskih voda su svima otvorena, stručne službe su svima na dispoziciji, da zajedno - i Brodsko-posavska županija i Grad Slavonski Brod, i Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovaca i Vodovodi oba grada - sa svima iznađemo kao parnetri najbolje rješenje za Slavoniju".

 

Slijedi rasprava vijećnika:

Stribor Valenta (SDP):Pitam se zašto se stanovnici Brodsko posavske županije moraju odreći suverenitieta nad blagom koji imamo na području svoje županije - a to je voda i pokloniti ju nekome drugom? To je ono što predstavnici Hrvatskih voda danas ovdje traže od nas. Pravna regulativa je vrlo jasna. A i Zakon o financiranju vodnih građevina (čl 89.) koji regulira ovo pitanje. Nema potrebe pričati ni o kakvom zajedničkom poduzeću. Na vodocrpilištu Sikirevci zaposleno je 27 ljudi iz vinkovačkog Vodovoda. Pitam se na kojim poslovima i tko ih financira? Građani Brodsko-posavske županije. Dobro pitkih voda pokušavate pokloniti nekom drugom. Građani vam ovo neće dopustiti. Vodovod Slavonski Brod na to neće nikad pristati.Sva pravna regulativa govori u prilog tome da prijenos upravljačkih prava pripada Vodovodu Slavonski Brod. Ni na što drugo nećemo pristati. Ostvarit ćemo upravljačka prava na sikirevački Vodovod makar i građanskim neposluhom pa ako teba i braniteljskim šatorima!

 

Zoran Marijić (NL Duspara Mirko): Klub vijećnika NL Duspara Mirko izražava nezadovoljstvo ovakvim načinom rada Županijske skupštine i ponašanjem stručnih službi koje je neozbiljno. Nemamo ništa protiv da se voda iz sikrievačkog vodocrpilišta šalje u distribuciju u durgu županiju, ali imamo protiv da netko drugi upravlja vodocprilištem koje pripada Vodovodu Slavonski Brod, odnosno na teritoriju je Brodsko posavske županije.O Istočnom regionalnom vodovodu priča se od 1995. godine, a 2005. godine započeli su prvi radovi. U tri godine izgrađen je cjevovod do Vinkovaca koji je sikirevačko vodocrpilište tada i spojeno, a Slavonski Brod još nije. Radi se o preostalih 150 metara do spoja za koje Vodovod Vinkovaca prijeti da spajanje nije moguće zbog havarije koja bi uslijedila.Nema potrebe osnivanja zajedničke tvrtke, zapošljavanja novih direktora, rasipanja novaca.Vodocprilište Sikirevci je naše prirodno bogatstvo i njime možemo upravljati samo mi.
Prelažemo da Hrvatske vode prepišu vodne građevine na vodocrpilištu Sikirevci trgovačkom društvu Vodovod sukladno Zakonu te da isprave ponuđeni tekst Ugovora o suradnji na projektu Regionalni vodovodni sustav istočne Slavonije, gdje će u članku 3 stavak 1 umjesto vinkovački Vodovod i kanalizacija d.o.o. pisati TD Vodovod Slavonski Brod. Tako jednostavno, a rješava problem.

 

Berislav Balen (HDZ):Podržavamo nastojanja Hrvatskih voda na rješavanju projekta, te predlažemo, kao prvo - žurno spajanje 150 metara preostalog cjevovoda, drugo: da se se filteri na vodocorpilištiu Jelas žurno zamjene kako bi Brođani imali kvalitetnu vodu u dostupnoj količni, te treće - osnivanje novog trgovačkog društvo koje bi vodilo novo vodocrpililšte u Sikirevcima. Pravo vlasništva na vodu ne postoji. Na vodu imaju pravo svi građani Republike Hrvatske na cijelom njezinom teritoriju. Što se tiče osnvanja novog trgovačkog društva, zakon je tu jasan. Županije imaju pravo osnovati trgovačko društvo. Naša je intencija da većinski udjel u njemu ima Brodsko-posavska županija, ali ne želimo da to samo tako netko preuzme tko ne zna upravljati vodovodnim sustavom, a koji je u sramotno lošem stanju.

Ante Orlović (MOST): Slažemo se s argumentima oporbe koji su na strani Zakona i interesa građana Brodsko posavske županije. U svakoj varijatni koje predlažu Hrvatske vode i HDZ mi vidimo samo skuplju vodu za građane. Prezentacija Hrvatskih voda bilo je bacanje prašine u oči. Tko je sada u ime Županije vodeća osoba koja zastupa naše interese? Tko će preuzeti odgovornost? Drugo: kada će se bušiti novi bunari u Sikirevcima kako bi se povećao kapacitet? Ili pak oni koji su izgrađeni, kada će se staviti u funkciju? Voda s crpilišta Jelas uvijek će građanima biti skuplja od one koja je proizvedena u Sikirevcima!

 

U tijeku je pojedinačna rasprava vijećnika

O ovoj temi vijećnicima se obratio i župan Danijel Marušić:
"Projekt se zove Regionalni vodovod istočne Slavonije! To je projekt Hrvatskih voda, a ne Brodsko-posavske niti Vukovarsko srijemske županije. Obje županije kao regionalne institucije u odnosu na veličinu projekta u manjem dijelu priključile jer svojim stanovnicima žele što lakše dobivanje pitke vode a cijeneći fikslane kapacitete općina koji su mali. Iz toga proizlaze i svi ugovori koji su do sad apotpisani. Dva si problema: u svibnju ne samo stanovnici Slavonskig Broda nego i okolnih općina će vrlo vjerojatno ostati bez dovoljnih količlina pitke vode. Molim Hrvatske vode da pomognu da se u svrhu dobivanja pitke vode da se vodocprilište Jelas obnovi te da se hitno priključi Slavonski Brod na vodovod istočne Slavonije odnosno vodocprilište Sikirevci. Mi moramo povući EU sredstva za projekt koji je započet 2005. godine, nude nam s eogromna sredstva i mi to moramo iskorisititi. Djeljenjem projekta posotji vjerojantost da se ti novci neće povući, a štetu će imati stanovnici obje županije. Bilo koji dionik ako odustane iz ovoga moćže prouzrokovati ne povačenje novaca iz EU fondova. Odgovorni smo svi. Ovdje nema nikakvog osobnog interesa, niti moga niti g. Pere Ćosića. Najelegantnije rješenje da nitko ne odustane je da se osnuje ovakvo jedno zajedničko poduzeće. U tom poduzeću partneri moraju biti i Vodovod Slavonski Brod i Vodovod Vinkovci.To poduzeće ne dijeli projekt niti dovodi u pitanje povlačenje sredstava iz EU fondova. Nitko ovdje nije protiv Brodsko posavske županije niti protiv Vodovoda Slavonski Brod. Moramo jedinstveno projekt dovesti do kraja. Gledajmo to tako. Kako će se poslije zakoni i život mijenjati, kako će Hrvatske vode organizirati sve ovo, nisam stručnjak, ali ovoga trenutka u svrhu da svi dobiju pitku vodu, sve moramo učiniti da zejednički projekt realiziramo do kraja. Moramo uložiti sve napore i sve politike odmaknuti od većeg interesa, a to je povlačenje novaca iz EU fondova koji će biti usmjereni u razvoj vodoopskrbnog sustava obje županije. Spustimo tenzije i riješimo problem"

Saborski zastupnik Davor Vlaović:
"Ovaj projekt mora biti strateški projekt svim slavonskim županijama. Nakon izgradnje projektom je planirano osnivanje zajedničkog poduzeća za upravljanje vodoopskrbnim sustavom na ovom području. Ne znamo zašto su Hrvatske vode odustale od partnerstva. Tko je kriv zašto projekt nije još završen, i kak to da je Vukovarsko srijemska županija imala više koristi, a manje uložila? Zašto Slavonski Brod još nije spojen na vodocrpilište? Zašto i općine Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica (...) još nemaju izgrađen vodoopskrbni i sustav vodoodvodnje? To su odgovori na koje moraju odgovoriti Hrvatske vode. Moj prijedlog je da se sazove još jedna tematska sjednica na koje će doći i resorni ministar i svi dionici ovog projekta".

 

Ivan Kolovrat iz Hrvatskih voda:
"Ja sam inženjer, nisam političar, niti sam ikada bio poltiički aktivni. Ovdje je izneseno puno netočnih informacija i podataka. Vodocrpilište Sikirevci nije nikome predano na upravljanje, nego je u rukama Hrvatskih voda. Činjenice nisu na vašoj strani. Brodsko posavska županija je druga po ulaganjima Hrvatskih voda po glavi stanovnika. Prva je Ličko senjska i to su činjenice. Kad je riječ o bunarima, Hrvatske vode osiguravaju sredstva, a sve ostalo radi Vodovod Slavonski Brod. Pojedine odluke donosile su se politički. Molimo bih konkretna pitanja pismenim putem i odgovorit ćemo isto tako argumentirano pismeno.
 

Zaključak nakon stanke o 1. točki Dnevnog reda je slijedeći;

Radi nastavka realizacije projekta Regionalni sustav vodovoda istočne Slavonije, Županijska  skupština Brodsko-posavske županije prihvaća jedan od predloženih modela Hrvatskih voda i primjenu članka 204. Zakona o vodama oodnosno osnivanje poduzeća za zahvaćanje vode na vodocrpilištu u Sikirevcima. Osnivači tog poduzeća bili bi Brodsko posavska županija sa 60 posto udjela te Vukovarsko srijemska županija s 40 posto udjela. Novoosnovano poduzeće bit će nositelj projekta, a partneri TD Vobovod Slavonski Brod, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Vinkovci i drugi prihaltjivi partneri koji bi samostano razvijali vodnogospodarsku poltiiku na svom području. Za sve ostake modele predložene na sjednici Skupštine Brodsko posavska županija nij nadležna i ne može donositi meritorne odluke i zaključke.oji Županijska skupština traži od Hrvatskih voda žurno rješavanje pitanja vodoopskrbe grada Slavonskog Broda i susjednih općina, sanaciju Vodocrpilišta Jelas u  suradnji s Vodovodom Slavonski Brod te rješavanje problematike odnosa Vodovoda Slavonski Brod i Vodovoda Vinkovci vezano uz visinu cijene vodne usluge. Također, traži se i žurno spajanje cjevovoda Slavonski Brod - Sikirevci.  

Većinom glasova vijećnika (22 za, 15 protiv) prihvaćen je ovaj prijedlog zaključka.

Vijećnici Županijske skupštine do sada su usvojili:

 1. Regionalni vodoopskrbni sustav istočna Slavonija – izgradnja sustava i upravljanje sustavom
 2.  
  1. Prijedlog odluke o razrješenju ravnateljice Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod
  2. Prijedlog odluke o imenovanju ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod
  3. Imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja 

 3. Izvješće o izvršenju Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2017. i Plan radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2018. na području malog sliva „Brodska Posavina"
 4. Izvješće o izvršenju Plana upravljanja vodama u 2017. i Plan upravljanja lokalnim vodama u 2018. na području malog sliva „Šumetlica – Crnac"
 5. Izvješće o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda na području Brodsko-posavske županije u 2017. godini
 6. Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Brodsko-posavske županije
 7. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta Brodsko-posavske županije
 8. Prijedlog odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka u 2018. godini
 9. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2018. godini na području Brodsko-posavske županije
 10. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima, te načinu financiranja centara za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije i financiranje pomoći za troškove stanovanja korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini
 11. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima, te načinu financiranja materijalnih rashoda, nefinancijske imovine i hitnih intervencija investicijskog i tekućeg održavanja 
U tijeku je rasprava o 12. točki:

 

 1. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti zdravstvenim ustanovama za nabavu dugotrajne imovine:
  1. Suglasnost za nabavu uređaja za centralnu sterilizaciju u Općoj bolnici Nova Gradiška
  2. Suglasnost za nabavu multifunkcionalnog digitalnog RTG uređaja u Općoj bolnici „Dr. J. Benčević" Slavonski Brod
  3. Suglasnost za nabavu operacijskog mikroskopa za Odjel neurokirurgije Opće bolnice „Dr. J. Benčević" Slavonski Brod
  4. Suglasnost za nabavu uređaja digitalizatora s opremom u Općoj bolnici „Dr. J. Benčević" Slavonski Brod
Do kraja današnje Sjednice usvojene su i slijedeće točke Dnevnog reda:

13. Davanje suglasnosti na Nacrt prijedloga odluke o Diobenoj bilanci Opće bolnice „Dr. J. Benčević" Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška
14. Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Doma zdravlja Slavonski Brod
15. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2018. godini na području Brodsko-posavske županije
16. Prijedlog odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjeg školstva u 2018. godini na području Brodsko-posavske županije
17. Prijedlog odluke o promjeni naziva Osnovne škole „Ivan Mažuranić" Sibinj
18. Davanje suglasnosti na Odluku o prodaji poljoprivredne mehanizacije Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod
Pod točkom 2 c) imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja nakon kraće rasprave,  odlukom većine zastupnika
obnašateljicom dužnosti ravnateljice do 15. travnja, odnosno do dana stupanja na dužnost novoga ravnatelja Muzeja Hrvoja Špicera imenovana je  Danijela Ljubičić Mitrović

Audio snimka sjedniceAudio snimka sjednice

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

Veličina: 30283 kb

Datum objave: 27.2.2018.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibanj 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljača 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječanj 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studeni 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibanj 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinac 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studeni 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopad 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipanj 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipanj 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipanj 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travanj 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljača 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinac 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinac 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinac 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpanj 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipanj 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travanj 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljača 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljača 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinac 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopad 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopad 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujan 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoz 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinac 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujak 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinac 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinac 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studeni 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinac 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :