Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Samouprava

Objavljeno: 20.12.2017. u 12:01
Prikaza: 769

Završena 5. sjednica ŽS - usvojen Proračun za 2018. godinu

Samouprava : Završena 5. sjednica ŽS - usvojen Proračun za 2018. godinu

U Slavonskom Brodu održana je  danas, 20. prosinca 2017., 5. sjednica Županijske skupštine na kojoj su  vijećnici izmeđuostalih točaka raspravljali o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2017. godinu a usvojen je Proračun Brodsko-posavske županije za 2018. godinu kao i Projekcija za 2019. i 2020. godinu, koji je u svom iznosu od gotovo 745 milijuna kuna za iduću godinu dosada najveći. Po riječima pročelnika za proračun i financije dr.sc. Ivana Lukića, proračun je u ovom iznosu planiran uvažavajući smjernice novog Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, mogućnostima korištenja europskih sredstava kao relokacijom sredstava namijenjenih podmirenju dugovanja županijskih bolnica.

Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice uz nazočnost 39 od ukupno 42 županijska vijećnika, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić započeo je sjednicu uobičajenim Aktualnim satom tijekom kojeg su vijećnici postavili brojna pitanja iz djelokruga rada župana i njegovih suradnika. U fokusu vijećničkih pitanja bilo je vodocrpilište u Sikirevcima i njegova budućnost s obzirom da njime sada nezakonito upravlja Vinkovački vodovod uz suglasnost Hrvatskih voda, pa je pitanje županu o toj temi uputilo nekoliko vijećnika ( Berislav Balen, Mirko Duspara i Goran Knežević)

Župan Danijel Marušić odgovorio je da je prije tjedan dana održan sastanak koji je vodio generalni direktor Hrvatskih voda g. Đuroković, na tom sastanku su bili nazočni i gradonačelnici Slavonskog Broda i Vinkovaca, župan Vukovarsko srijemske županije, župan Brodsko-posavske županije, te predstvanici Vodovoda Slavonskog Broda i Vinkovaca. Sastanak je bio dosta iscrpan; prijedlog iz Vukovarske županije je da sve poslove kandidranja projekata obavlja Vodovod Vinkovci, na što nismo pristali i kategorički smo to odbili. Nakon duge rasprave zaključak je da bi se ipak trebalo ići u osnivanje poduzeća koje bi vodilo vodocrpilište do određenih vodomjera, a potom da nadležnost preuzmu vodovodna poduzeća Slavonski Brod i Vinkovci.

U fokusu vijćnićkih pitanja bio je i Projekt Slavonija i njegovi konkretni benefiti za razvoj ovog dijela Hrvatske pa tako i Brodsko-posavske županije. Župan Marušić pojasnio je kako Projekt Slavonija ne može uspjeti ako svi dionici ne budu aktivni, od općina, gradova, do gospodarstvenika. Jedan od efekata je projekt Kraći put do zdravlja koji će poboljšati zdravstvene usluge, obnova devet škola, kao i niz strateških projekata koji će sigurno otvoriti nova radna mjesta na području naše županije.

Briga o zdravlju, projekti s područja razvoja zdravstvene zaštite kao i financiranje prijevoza učenika srednjih škola koji je porastao i do 300 %, zakon o poljoprivrednom zemljištu i naknada šteta od elementarnih nepogoda samo su neke od tema današnjeg Aktualnog sata.

11,00 sati

U tijeku je rasprava o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2017. godinu. Pročelnik Lukić obrazlažući ovakav rebalans istaknuo je slijedeće: „U travnju 2016. godine obustavljen je proces sanacije županijskih bolnica. Tada jedna županijska bolnica iz tog je procesa izašla s dodatnih 100 milijuna kuna manje, a do kraja godine će se povećati na 130. Nije jasno kako će se taj manjak pokriti. Radi se o utopiji i takvih prihoda nema, a Županija ne može snositi manjkove koje su napravili drugi. Objedinili smo rashode i prihode zdravstvenih ustanova po nalogu Ministarstva, a nismo prihvatili prikaz nastalih manjkova. Županija s osam do deset milijuna kuna sudjeluje u proračunu brodske bolnice. Od 1. siječnja 2018. godine porez na cestovna motorna vozila naplaćuje se prilikom registracije vozila što je izvrsna vijest jer je prije naplata slijedila nekad tek u prosincu tekuće godine, a naplata je sad u nadležnosti Centra za motorna vozila pa će Županija tijekom cijele godine imati prihode i od tog dijela. Planirani prihodi i primici Proračuna povećavaju se za više od osam milijuna kuna što predstavlja povećanje od 1,3 posto u odnosu na prethodni plan, tako da će konačni proračun iznositi 626.782.783 kuna."

Nakon rasprave po klubovima i pojedinačne rasprave ovakav prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2017 je usvojen.

Do 12,45 sati usvojene su točke:

 1. Prijedlog programa izmjena i dopuna Programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2017. godinu
 2. Prijedlog programa izmjena i dopuna Programa javnih potreba u kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2017.
 3. Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba i potrebnih sredstava u područjima zdravstva i socijalne skrbi za koja se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2017.

 

Oko 15,15 sati usvojen Proračun za 2018. godinu

Nakon iscrpnog obrazloženja Prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018. godinu i Projekcija za 2019. i 2020. godinu,Prijedloga odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018. godinu kao i Prijedloga plana korištenja sredstava ostvarenih od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta i zakupa za ribnjake na području Brodsko-posavske županije za 2018. godinu pročelnika Lukića, i rasprave po klubovima vijećnika i pojedinačne rasprave, vijećnici su predložili amandmane za koje su željeli uvrštavanje u Proračun za 2018. Nakon polasatnog razmatranja, od predloženih 26 amandmana ukupne vrijednosti preko 11 milijuna kuna, prihvaćena su 2 amandmana: za obnovu srpske pravoslavne crkve 50 000kn vijećnice Tijane Radojčić i za izgradnju Spomen parka hrvatskim braniteljima u iznosu od 100.000kn vijećnika Damira Principa. Zajedno s ova dva amandmana Proračun Brodsko-posavske županije za 2018. godinu usvojeno je jednoglasno sa 23 glasa „ZA", jer je oporbeni dio vijećnika prije glasanja napustio Sjednicu.

U nastavku dnašnje Sjednice koja je s radom završila nešto iza 16 sati, usvojene su i slijedeće točke:

 1. Prijedlog programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije za 2018.

 2. Prijedlog programa javnih potrebPra u kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2018.

 3. Prijedlog programa javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi na području Brodsko-posavske županije za 2018.

 4. Prijedlog programa javnih potreba i potrebnih sredstava u područjima zdravstva i socijalne skrbi za koja se izdvajaju sredstva iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018.

 1. Plan održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2018. godini

 1. Programi rada i financijski planovi za 2018. godinu:

 1. Muzeja Brodskog Posavlja Slavonski Brod

 2. Spomen galerije Ivana Meštrovića Vrpolje

 3. Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije

 4. Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije

 5. Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Slavonski Brod

 1. Program rada i Financijski plan za 2018. Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije

 2. Plan rada Županijske razvojne agencije – CTR d.o.o. Slavonski Brod za 2018. i Financijski plan za 2018.

 3. Program rada i Financijski plan za 2018. Turističke zajednice Brodsko-posavske županije

 4. Plan rada i FinPancijski plan Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije za 2018.

 5. Program rada i Financijski plan Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije za 2018.

 6. Izvješće o radu ureda u Bruxellesu

 7. Izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije u 2017. godini

 8. Prijedlog odluke o pristupanju Brodsko-posavske županije Europskoj povelji o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini

 9. Prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju Županijskog komasacijskog povjerenstva Brodsko-posavske županije

 U prilogu možete poslušati audio snimku 5. sjednice Županijsk skupštine.

Audio snimka sjedniceAudio snimka sjednice

Vrsta dokumenta: Nepoznat format(wma)

Veličina: 26362 kb

Datum objave: 20.12.2017.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

14. svibanj 2018. u 9:53
Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. 9,00 sati Usvajanjem Dnevnog reda današnje kao i Zapisnika o radu prošle, započela je s radom 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. U tijeku je Aktualni sat u sklopu kojeg vijećnici postavljaju pitanja iz djelokruga rada žu
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

27. veljača 2018. u 14:54
Slavonski Brod, 27. veljače 2018. Usvajanjem Dnevnog reda uz nadopunu 2. točke podtočkom c (imenovanje v.d. ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja) na prijedlog v.d. pročelnice za obrazovanje, šport i kulturu Anice Vukašinović, kao i usvajanjem Zapisnika o radu prošle Sjednice, sa r
Brodsko-posavska županija : Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova s temom Europske povelje o ravnopravnosti spolova

14. veljača 2018. u 11:59
Slavonski Brod 14. veljače 2018. 3. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ, održana je danas u maloj vijećnici županijske uprave koju je vodila predsjednica predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.
Brodsko-posavska županija : Izabrani suci porotnici za mladež

Izabrani suci porotnici za mladež

24. siječanj 2018. u 11:50
Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgo
Brodsko-posavska županija : Imenovani suci porotnici

Imenovani suci porotnici

7. studeni 2016. u 13:15
Brodsko-posavska županija : 19. Sjednica Županijske skupštine

19. Sjednica Županijske skupštine

23. svibanj 2016. u 11:09
Brodsko-posavska županija : 17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

17. sjednica Županijske skupštine - usvojen proračun za 2016.

21. prosinac 2015. u 19:06
usvojen proračun za 2016.
Brodsko-posavska županija : Održana 16.sjednica Županijske skupštine

Održana 16.sjednica Županijske skupštine

25. studeni 2015. u 16:57
Usvajanjem Zapisnika o radu prošle sjednice Županijske skupštine kao i prihvaćenjem Dnevnog reda današnje, 25. studenog u 9,00 sati s radom je započela 16. Sjednica županijske skupštine Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

O izgradnji zimskog kampa raspravljalo i predsjedništvo Županijske skupštine

14. listopad 2015. u 11:47
Ranije najavljena Sjednica predsjedništva županijske skupštine održana je jutros s početkom u 9 sati, a njena glavna tema bila je aktualna situacija oko osnivanja zimskog kampa za migrante u Slavonskom Brodu.
Brodsko-posavska županija : 14. Sjednica Županijske skupštine

14. Sjednica Županijske skupštine

29. lipanj 2015. u 16:56
Donosimo pregled Aktualnog sata
Brodsko-posavska županija : Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

Obavjest za medije HZŽ: Pet županija zaslužilo priznanja za transparentnost proračuna

18. lipanj 2015. u 10:08
Institut za javne financije predstavio je u srijedu, 17. lipnja u Zagrebu rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a posebna priznanja kao najbolje ocijenjene jedinice regionalne samouprave zaslužile su Brodsko-posavska, Krapinsk
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

Brodsko-posavskoj županiji najviša ocjena za transparentnost

17. lipanj 2015. u 13:19
Institut za javne financije predstavio je danas rezultate velikog istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica. Po prvi puta je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj. Premda se otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica s vremenom poboljšav
Brodsko-posavska županija : Završena 12. sjednica Županijske skupštine

Završena 12. sjednica Županijske skupštine

8. travanj 2015. u 14:52
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije koja je s radom započela u 9,00 sati, nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice prešlo se na Aktualni sat. Vijećnici su i ovaj puta postavili brojna pitanja iz djelokruga lokalne
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

26. veljača 2015. u 12:49
Jučer je održana 11. Sjednica Županijske skupštine. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle Sjednice i prihvaćanja Dnevnog reda Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga županije.
Brodsko-posavska županija : Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

Održana 10. sjednica Županijske skupštine - usvojen Proračun za 2015. godinu

16. prosinac 2014. u 18:50
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine sa većinom od 33 glasa „ZA“, 5 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim usvojen je Proračun za 2015. godinu. Proračun u iznosu od212.236.778,13 kuna je usvojen je s 2 amandmana Nezavisne liste dr. Mirka Duspare, te s tri od ukupno devet pred
Brodsko-posavska županija : 10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

10. Sjednica županijske skupštine - Aktualni sat

16. prosinac 2014. u 17:34
Usvajanjem zapisnika o radu prošle, kao i Dnevnog reda današnje, s radom je, u 9 sati započelo zasjedanje 10. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

Sažeti prikaz Proračuna BPŽ za 2015. godinu

15. prosinac 2014. u 13:46
U susret sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine u prilogu donosimo sažeti prikaz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2015. godinu.
Brodsko-posavska županija : Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

15. srpanj 2014. u 9:47
Na početku sjednice, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić utvrdio je da je nazočno 35 od 42 vijećnika te time potvrdio valjani kvorum. Prihvaćen je prijedlog te je većinom glasova vijećnika skinuta točka br. 8 s dnevnog reda, pod nazivom „Odluka o izmjenama i dopunama
Brodsko-posavska županija : Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

10. lipanj 2014. u 16:15
7. sjednica Županijske skupštine započela je s radom, kako je prethodno i najavljeno, u 9:00 sati. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika o radu prošle sjednice, prešlo se na prvu točku Dnevnog reda, Aktualni sa, koji je i ovaj puta obilježio veliki broj vijećničkih pitanja
Brodsko-posavska županija : Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

9. travanj 2014. u 14:57
Jutros je započela sa radom 6. sjednica Županijske skupštine čiji dnevni red, ovaj puta, broji ukupno 30 točaka, plus podtočke, čime broj raste na 42. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 naz
Brodsko-posavska županija : Tematska skupština Brodsko-posavske županije

Tematska skupština Brodsko-posavske županije

17. veljača 2014. u 13:37
Kako je i ranije najavljeno, u tijeku je tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj se razmatraju dvije točke dnevnog reda:
Brodsko-posavska županija : Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

Sprječavanje sukoba interesa i korupcije u javnoj nabavi

4. veljača 2014. u 0:00
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Člankom 5c. Stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (<Narodne novine> broj 110/07, 125/08) propisano je da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom ako čelnik tijela ili član upravnog i nadzornog tijela tog naručitelja istodobno:
Brodsko-posavska županija : 4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

4. sjednica ŽS: Usvojen županijski proračun za 2014.

18. prosinac 2013. u 11:30
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je 4. sjednica Županijske skupštine. Predloženi dnevni red sadrži 24 točke. Na samom početku ustanovljeno je da postoji kvorum, 40 vijećnika od ukupno 42 je nazočilo sjednici.
Brodsko-posavska županija : ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

ZAKLJUČCI o usvajanju Izvješća o stanju gospodarstva Brodsko-posavske županije s prijedlozima mjera

30. listopad 2013. u 11:49
Županijska skupština konstatira da je županijsko gospodarstvo u iznimno teškom stanju i da je većina ekonomskih pokazatelja negativna što se neposredno i negativno odražava na socijalno stanje građana.
Brodsko-posavska županija : Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

29. listopad 2013. u 15:58
Sjednicu je obilježila rasprava o aktualnom stanju u gospodarstvu, obrtništvu, poljoprivredi i industriji
Brodsko-posavska županija : Održana 2. Sjednica županijske skupštine

Održana 2. Sjednica županijske skupštine

12. rujan 2013. u 14:15
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Utvrđivanjem dnevnog reda o radu 1. Sjednice Županijske skupštine i nakon verifikacije mandata zamjeniku člana Županijske skupštine Šerifu Isakoviću, te svečane prisege tri vijećnika Ružice Vidaković, Ivice Jerkovića i Šerifa Isakovića,
Brodsko-posavska županija : Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Zaključci sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

25. kolovoz 2012. u 0:00
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. godine održana je 1. sjednica novo ustrojenog skupštinskog tijela-Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije, pod predsjedanjem Zdravka Sočkovića, predsjednika Odbora
Brodsko-posavska županija : Usvojen proračun za 2012.

Usvojen proračun za 2012.

21. prosinac 2011. u 0:00
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Na 18. sjednici Županijske skupštine koja je održana 20. prosinca uz 20 točaka dnevnog reda uz aktualni sat i kadrovska pitanja, najznačajnije su bile Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna BPŽ za 2011., prijedlozi Programa javnih potreba u 2012. godini ustanova i institucija koje se financiraju iz Proračuna BPŽ, te svakako rasprava i usvajanje prijedloga Proračuna Brodsko-posavske županije za 2012. godinu, što je obrazložio Ivan Lukić pročelnik Upravnog odjela za financije:
Brodsko-posavska županija : Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

Završeno 4. zasjedanjeŽupanijske skupštine

9. ožujak 2011. u 0:00
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije....
Usvajanjem Zapisnika sa 3. sjednice u ponedjeljak 23. studenog započelo je zasjedanje 4. Županijske skupštine Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen Proračun za 2011.

16. prosinac 2010. u 0:00
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Slavonski Brod (16.prosinac 2010.) Županijska skuština pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića uz osam prihvaćenih amandmana (teških oko 500 tisuća kuna) večinom glasova usvojila je Proračun Brodsko-posavske županije za 2011. godinu.
Brodsko-posavska županija : Aktualni sat Županijske skupštine

Aktualni sat Županijske skupštine

16. prosinac 2010. u 0:00
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Županijska skupština održana 16. prosinca počela je kao i uvijek Aktualnim satom
Brodsko-posavska županija : Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

24. studeni 2010. u 0:00
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
U utorak 23. studenog pod predsjedanjem predsjednika Zdravka Sočkovića, održana je 11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici raspravljali o opširnom dnevnom redu sa više od 20 točaka. Nakon dvosatnog aktualnog sata vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog rebalansa proračuna za 2010. godinu. Proračun je kako je naglasio Ivo Lukić, pročelnik Upravnog odjela za financije na prihodovnoj strani smanjen za 7,8 milijuna kuna,a umjesto prošle godine predviđenih rashoda od 157,8 milijuna kuna, rebalansom su rashodi smanjeni na 145,1 milijun kuna. U nastavku rada Skupštine usvojeni su za ovu godinu i prateći prijedlozi programa javnih potreba u području obrazovanja, športa, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Usvojena su i devetomjesečna izvješća o radu u ovoj godini te program rada za slijedeću godinu institucija i ustanova koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz županijskog proračuna. Skupština je donijela odluku o osnivanju trgovačkog društva Centara za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije, i prijedlog da privremeni direktor bude Zdravko Sauerborn, dip iur. Isto tako prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije a imenovana je i privremena ravnateljica Zavoda u osobi Jelene Adrović, dipl.iur. Viječnici Županijske skupštine dali su i suglasnost za nastavak distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod( na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Velika Kopanica).
Brodsko-posavska županija : Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

Usvojen županijski Proračun za 2009. godinu

12. prosinac 2009. u 0:00
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Slavonski Brod 11. prosinca 2008. Sa 30 glasova "ZA" i 12 suzdržanih, na današnjoj 29. sjednici Županijske skupštine usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu.
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :