Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Školstvo

Objavljeno: 29.1.2015. u 9:21
Prikaza: 867

OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške među 120 škola u svijetu u primjeni inovativne tehnologije

Školstvo : OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške među 120 škola u svijetu u primjeni inovativne tehnologije

Prestižna tvrtka Microsoft i ove je školske godine dodijelila 120 certifikata osnovnim školama diljem svijeta. Među odabranima je, uz još četiri hrvatske škole, i Osnovna škola „Mato Lovrak" iz Nove Gradiške. Titula Showcase School je titula koja se dodjeljuje osnovnim školama zbog inovativne primjene tehnologije u nastavnim aktivnostima koje vode novoj transformaciji obrazovnog sustava, povećavaju produktivnost učenja i razvijanje vještina koje će učenicima koristiti u daljnjem obrazovanju.

Naime, kroz projekt Sigurnost djece na internetu, pet je hrvatskih škola (OŠ Veliki Bukovec, OŠ Mladost iz Osijeka, OŠ Popovača, OŠ Gripe iz Splita i OŠ „Mato Lovrak" iz Nove Gradiške, škole partneri u Projektu) opremljeno mobilnim učionicama s interaktivnom multimedijalnom pločom i 24 tableta. Korištenjem tablet uređaja i Office alata u nastavi škole su osigurale pristup potrebnim resursima koji omogućuju suvremene metode učenja i poučavanja i provođenje teorijskih znanja u praktična. Uz pomoć ovih uređaja i alata nastali su i bogati materijali za edukaciju djece u područjima sigurnosti na internetu i prevenciju elektroničkog nasilja: kurikulum o sigurnosti djece na internetu u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, priručnici za učitelje, roditelje, udžbenici za učenike i multimedijski sadržaji za učenike svih uzrasta osnovne škole. I drugim su hrvatskim školama (učiteljima, učenicima i roditeljima) svi nastali sadržaji besplatno dostupni na stranici www. petzanet.hr.

Ova će titula hrvatskim školama osigurati i druge prednosti Microsoftovog Showcase School programa – suradnju s drugim liderskim školama, članstvo u Microsoft IT Academy, pristup stručnom usavršavanju za učitelje u školama, pozive na međunarodne konferencije, webinar sastanke,…

Učitelji i učenici OŠ „Mato Lovrak" iz Nove Gradiške izuzetno su ponosni zbog dodijeljene titule Showcase School za šk.god. 2014./2015. Ona je dokaz da se i u malim sredinama poput naše ide u korak s najsuvremenijim trendovima u obrazovanju. Svojim će daljnjim radom, educiranjem učitelja , upotrebom suvremenih metoda rada, korištenjem tehnologije u procesima učenja i poučavanja ovu titulu sigurno opravdati.


Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Učenici OŠ "Mato Lovrak" na susretu sa županom

Učenici OŠ "Mato Lovrak" na susretu sa županom

9. prosinac 2015. u 12:57
Slavonski Brod, 9. prosinca 2015. U sklopu predmeta „priroda i društvo“ učenici trećih razreda osnovnih škola upoznaju svoj zavičaj, odnosno županiju u kojoj se nalaze.
Brodsko-posavska županija : Projekt "Pomoćnik u nastavi" nastavlja se u još većem obimu

Projekt "Pomoćnik u nastavi" nastavlja se u još većem obimu

8. rujan 2015. u 12:23
Rezultati projekta „Pomoćnik u nastavi“ koji je Brodsko-posavska županija uspješno provodila od rujna prošle do rujna ove godine predstavljni su danas na završnoj konferenciji održanoj u Velikoj vijćnici županijske uprave.
Brodsko-posavska županija : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

19. rujan 2014. u 14:00
Uvažavajući i razumijevajući nastalu situaciju, odnosno nemogućnost adekvatnog održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenike Tehničke i Medicinske škole iz Slavonskog Broda, predstavnike učenika ovih dviju škola okupljene u prosvjedu ispred zgrade Brodsko-posavske
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :
Brodsko-posavska županija :