Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Školstvo

Objavljeno: 19.9.2014. u 14:00
Prikaza: 1515

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Školstvo : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJESa susreta s učenicima u Maloj vijećnici(Foto: www.bpz.hr)

O ODRŽANOM SASTANKU S PREDSTAVNICIMA UČENIKA Tehničke i Medicinske škole iz Slavonskog Broda s temom organizacije nastave tjelesne i zdravstvene kulture 19. rujan 2014.

Uvažavajući i razumijevajući nastalu situaciju, odnosno nemogućnost adekvatnog održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenike Tehničke i Medicinske škole iz Slavonskog Broda, predstavnike učenika ovih dviju škola okupljene u prosvjedu ispred zgrade Brodsko-posavske županije, primili su župan Danijel Marušić, zamjenica župana Dunja Magaš, pročelnik Upravnog odjela za šport i kulturu Brodsko-posavske županije Vladimir Štefanek, te ravnateljica Tehničke škole prof. Mirjana Onukijević.

Na sastanku koji je započeo oko 11,00 sati u Maloj vijećnici županijske uprave, pročelnik Štefanek upoznao je učenike s početnom situacijom koja je i dovela do ovog problema. Kako država ne transfrira dovoljno financijskih sredstava za redovno funkcioniranje srednjeg školstva, proračun Brodsko-posavske županije našao se na ovoj poziciji u dizbalansu u iznosu 600.000,00 kuna, što je dovelo do nemogućnosti plaćanja najma športskih dvorana Gradu Slavonskom Brodu i Gradu Novoj Gradiški, jer kako je podsjetio pročelnik Štefanek, i Gimnazija u Novoj Gradiški nalazi se u istoj situaciji kao i ove dvije brodske škole.

Župan Marušić pozvao je na zajedničko iznalaženje rješenja, dok se situacija trajno ne riješi tijekom rujna i listopada ove godine ili sredstvima iz nadležnog ministarstva ili iz proračuna Brodsko-posavske županije za koji će na sjednici Županijske skupštine župan predložiti rebalans sredstava.

Župan Marušić i pročelnik Štefanek, podsjetili su učenike kako su već dugo svjesni ovog problema, te da je ravnateljica Tehničke škole još 4. listopada 2013. godine Gradu Slavonskom Brodu uputila dopis u kojoj traži korekciju previsoke cijene najma sportske dvorane „Brod" za 20%, no na taj dopis nikada nije stigao odgovor iz Gradske uprave.

Županija će Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH uputiti dopis sa molbom za žurnim rješavanjem nastale situacije, a do ponedjeljka, ravnatelji ovih srednjih škola dogovorit će korištenje dvorana susjednih škola (Industrijsko- obrtničke i Obrtničke škole u Slavonskom Brodu), odnosno korigirati raspored sati u skladu s mogućnostima, kako bi se nastava mogla redovno odvijati.

Na žalost za učenike Ekonomsko-birotehničke škole iz Slavonskog Broda nastava se zasad organizira na vanjskim terenima. Nastava tjelesne i zdravstvne kulture za Gimnaziju Nova Gradiška će se organizirati u dvorani Elektrotehničko-ekonomske škole u Novoj Gradiški.

Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Učenici OŠ "Mato Lovrak" na susretu sa županom

Učenici OŠ "Mato Lovrak" na susretu sa županom

9. prosinac 2015. u 12:57
Slavonski Brod, 9. prosinca 2015. U sklopu predmeta „priroda i društvo“ učenici trećih razreda osnovnih škola upoznaju svoj zavičaj, odnosno županiju u kojoj se nalaze.
Brodsko-posavska županija : Projekt "Pomoćnik u nastavi" nastavlja se u još većem obimu

Projekt "Pomoćnik u nastavi" nastavlja se u još većem obimu

8. rujan 2015. u 12:23
Rezultati projekta „Pomoćnik u nastavi“ koji je Brodsko-posavska županija uspješno provodila od rujna prošle do rujna ove godine predstavljni su danas na završnoj konferenciji održanoj u Velikoj vijćnici županijske uprave.
Brodsko-posavska županija : OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške među 120 škola u svijetu u primjeni inovativne tehnologije

29. siječanj 2015. u 9:21
Prestižna tvrtka Microsoft i ove je školske godine dodijelila 120 certifikata osnovnim školama diljem svijeta. Među odabranima je, uz još četiri hrvatske škole, i Osnovna škola „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške. Titula Showcase School je titula koja se dodjeljuje osnovnim školama zb
Brodsko-posavska županija :