Niste prijavljeni u sustav !

Pretraživanje

Traži

Stožer civilne zaštite

Objavljeno: 26.5.2014. u 13:08
Prikaza: 1780

Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014.

Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014.Sa jutrošnje sjednic Stožera 26.5.2014.(Foto: www.bpz.hr)

Na svim dionicama rijeke Save na snazi su pripremne mjere obrane od poplava uz redovnu ophodnju vodo-čuvara.

Na jutrošnjoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko – posavske županije kojom je predsjedavao župan Danijel Marušić, i načelnik Stožera Davor Vlaović, a prisusustvovao i gradonačelnik Mirko Duspara u ime gradskog Stožera, Davorin Piha, voditelj vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda Slavonski Brod, izvijestio je kako vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu iznosi 726 cm, dok u Slavonskom Šamcu iznosi 635 cm, što predstavlja tendenciju opadanja vodostaja od 2 cm na sat odnosno 1 cm na sat.

Na svim dionicama rijeke Save na snazi su pripremne mjere obrane od poplava uz redovnu ophodnju vodo-čuvara.

Stožer zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije ponavlja upućeni zahtjev Zavoda za javno zdravstvo BPŽ načelnicima općina po pitanju provođenja preventivne deratizacije (DDD mjera) za područje BPŽ, te traži žurno od općina određivanje kontakt osobe (kontakt telefon) za provođenje mjera.

Stožer obavještava građane da će se tretiranje komaraca provoditi na cijelom području Brodsko-posavske županije, pa u tom smislu skreće pozornost pčelarima da zbrinu svoje košnice prije tretiranja. Stožer ponavlja obavijest građanima BPŽ da je voda za piće ispravne kvalitete za konzumaciju i redovnu upotrebu, osim u zapadnom dijelu BPŽ gdje se voda distribuira putem TD Slavča. Stožer preporuča stanovnicima ugroženih područja da ne koriste vodu za piće iz bunara i zdenaca, jer postoji mogućnost zagađenosti. Vodu u bunarima prije redovite konzumacije treba prethodno ispitati, ispumpati i klorirati.

Stožer odobrava prijedlog Crvenog križa Slavonski Brod za podjelu donacija iz humanitarne pomoći na način da se 1/3 donacije formira u humanitarni paket za obitelji koje su izmještene na područje Brodsko-posavske županije, 1/3 pohrani u pričuvu, dok za preostalu 1/3 preporuča Crvenog križa Slavonski Brod da u suradnji s Stožerom zaštite i spašavanja RH usuglasi daljnje potrebe.

Budući postoji opravdana potreba za sudjelovanjem u radu Stožera zaštite i spašavanja BPŽ predstavnika HC-a i ŽUC-a, predlaže se Županijskoj skupštini proširenje članova stožera s predloženim predstavnicima.

 Ponavlja se zahtjev općinskim i gradskim stožera zaštite i spašavanja da podnesu izvješće o svim poduzetim radnjama i aktivnostima tijekom izvanrednog stanja, popis uništene i oštećene opreme koja je korištena tijekom izvanrednog stanja, snimak oštećenja lokalnih i županijskih cesta, kako bi Stožer za zaštitu i spašavanje BPŽ mogao izraditi jedinstveni popis nastalih šteta tijekom izvanrednog stanja, odnosno podnijeti odgovarajuće zahtjeve prema nadležnim institucijama radi nadoknade štete.

Budući je Župan Brodsko-posavska županije donio Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode za područje gradova i općina Brodsko-posavske županije, Stožer traži od gradonačelnika i načelnika da pozovu građane na prijavu šteta.

Zadužuje se Zavod za javno zdravstvo BPŽ da aktivno prati i provodi mjere dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije na području Brodsko-posavske županije zajedno sa nadležnim institucijama i ovlaštenim pravnim osobama.

Stožer zaštite i spašavanja predlaže nadležnom Ministarstvu poljoprivrede, nastavak aktivnosti na dodjeljivanju koncesija za vađenje šljunka i pijeska iz rijeke Save u svrhu uspostave bolje plovnosti rijeke Save.

 Stožer ponovo ukazuje nadležnim institucijama (Vladi RH i DUZS) na potrebu, osiguranja dvije cisterne za pitku vodu, koje bi bile trajno locirane na području Brodsko-posavske županije.

 Stožer traži od Hrvatskih voda donošenje Plana sanacije šteta na vodnim objektima i građevinama za područje Brodsko-posavske županije, odnosno evidenciju nastalih šteta, kako bi dobili cjelovitu informaciju o stanju nasipa rijeke Save i vodnih objekata. Na taj način bi imali cjelovitu sliku o objektima koji su oštećeni, objektima koje treba obnoviti i objektima koje treba izgraditi.

Stožer zaštite i spašavanja potvrđuje (verificira) Zaključak sa telefonske sjednice Stožera održane 24. svibnja 2014. godine, kojim su ukinute izvanredne mjere obrane od poplava za područje Brodsko-posavske županije.

 U PRIVITKU JE I SLUŽBENA ZABILJEŠKA STOŽERA

Ta točnost: Tomislav Delač, dipl.iur.


 

Službena zabilješka Stožera, 26.05.2014. 9:45Službena zabilješka Stožera, 26.05.2014. 9:45

Vrsta dokumenta: MS Word(doc)

Veličina: 44 kb

Datum objave: 26.5.2014.

Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 1Slika 1
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 2Slika 2
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 3Slika 3
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 4Slika 4
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 5Slika 5
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 6Slika 6
Stožer civilne zaštite : Stanje uzrokovano poplavama u BPŽ - zaključci Stožera na dan 26.5.2014. : Slika 7Slika 7
Ostali članci
Brodsko-posavska županija : Potpisani sporazumi o korištenju opreme iz projekta "JENTRAP" s institucijama u sastavu Stožera CZ BPŽ

Potpisani sporazumi o korištenju opreme iz projekta "JENTRAP" s institucijama u sastavu Stožera CZ BPŽ

28. rujan 2018. u 10:36
Slavonski Brod, 28. rujna 2018. Sporazum o dodjeli 2.154.000 kuna vrijedne opreme na korištenje institucijama u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske nabavljene u sklopu aktivnostima na projektu ,,JointContribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in The SavaBasin –
Brodsko-posavska županija : Zbog varijacija podataka o potresu, BPŽ uputila dopis za očitovanje nadležnih službi

Zbog varijacija podataka o potresu, BPŽ uputila dopis za očitovanje nadležnih službi

7. lipanj 2018. u 15:00
Brodsko-posavska županija uputila je službeni dopis Državnom seizmološkom zavodu RH za očitovanje o netočnim informacijama vezanim uz potres na području Slavonskog Broda i okolice koji donosimo u prilogu ovog teksta.
Brodsko-posavska županija : Potres jačine 4 po Richteru s epicentrom 9 km sjeverno od Slavonskog Broda

Potres jačine 4 po Richteru s epicentrom 9 km sjeverno od Slavonskog Broda

7. lipanj 2018. u 9:12
Prema informacijama iz centra 112 šire područje Slavonskog Broda, danas nešto prije 9 sati zahvatio je potres jačine 3,8 po Richteru. Kako saznajemo za sada nema dojava o ozlijeđenima niti o materijalnim štetama. Od istog izvora, Centra 112, saznali smo da je epicentar potresa b
Brodsko-posavska županija : Pripremljeni za turističku i protupožarnu sezonu

Pripremljeni za turističku i protupožarnu sezonu

22. svibanj 2018. u 13:43
Slavonski Brod 22. 5. 2018. Priprema i provedba aktivnosti za turističku i protupožarnu sezonu u 2018. godini bila je tema današnjeg radnog sastanka odžanog u Velikoj vijćnici županijske uprave na inicijativu Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područnog ureda u Slavonskom B
Brodsko-posavska županija : Obavijest i preporuka Stožera CZ BPŽ uoči nastavka školske godine (7.4.2018.)

Obavijest i preporuka Stožera CZ BPŽ uoči nastavka školske godine (7.4.2018.)

7. travanj 2018. u 11:01
Slavonski Brod 7. travnja 2018. Obzirom da je za vodu iz vodoopskrbnog sustava na području grada Slavonskog Broda i šest (6) susjednih općina još uvijek na snazi preporuka da se ista ne koristi za piće, pitka i zdravstveno ispravna voda na ugroženom području biti će, uoči nas
Brodsko-posavska županija : Priopćenje Ministarstva zdravstva o kvaliteti vode na prodručju Slavonskog Broda i 6 ugroženih općina

Priopćenje Ministarstva zdravstva o kvaliteti vode na prodručju Slavonskog Broda i 6 ugroženih općina

1. travanj 2018. u 13:15
Slavonski Brod 1. travnja 2018. Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske uputilo je danas dopis sa službenim priopćenjem Brodsko -posavskoj županiji vezano uz kvalitetu vode na području Slavonskog Broda i 6 ugroženih općina koje ovim putem prenosimo u cijelosti:
Brodsko-posavska županija : Priopćenje za javnost Stožera CZ BPŽ 31. ožujka 2018.

Priopćenje za javnost Stožera CZ BPŽ 31. ožujka 2018.

31. ožujak 2018. u 18:32
Slavonski Brod 31. ožujka 2018. Nakon sjednice Gradskog Stožera CZ na kojoj su nazočili predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, ministar zdravstva, Mi
Brodsko-posavska županija : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BPŽ 26. ožujka 2018.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BPŽ 26. ožujka 2018.

26. ožujak 2018. u 11:38
Slavonski Brod 26. ožujka 2018. Na danas održanoj sjednici Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije, a vezano za stanje obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije, zaključeno je da se situacija postupno normalizira.
Brodsko-posavska županija : Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ BPŽ - 23.ožujka 2018.

Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ BPŽ - 23.ožujka 2018.

23. ožujak 2018. u 12:39
Slavonski Brod 23. ožujka 2018. Na danas održanoj sjednici Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije kojom je predsjedavao načelnik Stjepan Bošnjaković analizirano je stanje obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije...
Brodsko-posavska županija : Priopćenje za javnost načelnika Stožera CZ BPŽ o zatvaranju pojedinih prometnica

Priopćenje za javnost načelnika Stožera CZ BPŽ o zatvaranju pojedinih prometnica

22. ožujak 2018. u 15:30
Slavonski Brod 22. ožujka 2018. Sukladno preporuci VGI ,,Brodska posavina" od 22. ožujka 2018. godine o privremenom zatvaranju dionice Županijske ceste Ž-4205, radi nepovoljnog utjecaja na stabilnost i nosivost lijevoobalnog savskog nasipa /donjeg ustroja prometnice
Brodsko-posavska županija : Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije održane 21. ožujka 2018.

Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije održane 21. ožujka 2018.

21. ožujak 2018. u 12:50
Slavonski Brod 21. ožujka 2018. S temom stanja obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije danas se ponovno sastao Stožer civilne zaštite BPŽ kojim je predsjedavao načelnik Stjepan Bošnjaković, a kojem su, uz predstavnike žurnih službi, nazočili i načelnici stožera Gr
Brodsko-posavska županija : Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ BPŽ održane 19.ožujka 2018.

Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ BPŽ održane 19.ožujka 2018.

19. ožujak 2018. u 16:07
Slavonski Brod, 19. ožujka 2018. Metorološke prognoze i očekujuće padaline te njihov utjecaj na porast vodostaja rijeke Save bili su povod današnjoj, ranije najavljenoj sjednici Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije koja je održana danas u 14 sati u Velikoj vijećnici
Brodsko-posavska županija : Županijsko izaslanstvo posjetilo neke od žurnih službi u sastavu Stožera CZ

Županijsko izaslanstvo posjetilo neke od žurnih službi u sastavu Stožera CZ

16. ožujak 2018. u 15:23
Slavonski Brod, 16. ožujka 2018. Ranije najavljeni posjet nekih od žurnih službi u sastavu županijskog Stožera civilne zaštite započeo je danas u 9 sati obilaskom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje 112. Načelniku Stožera Stjepanu Bošnjakoviću u obilasku su se, na pojedinim m
Brodsko-posavska županija : Unatoč visokom vodostaju Save, nema razloga za zabrinutost

Unatoč visokom vodostaju Save, nema razloga za zabrinutost

14. ožujak 2018. u 13:47
Slavonski Brod 14. ožujka 2018. S obzirom na porast vodostaja rijeka u Republici Hrvatskoj, danas je u Velikoj vijećnici županijske uprave u 12 sati zasjedao uži sastav Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije kako bi razmotrio situaciju na svom području, ali i pravovrem
Brodsko-posavska županija : Brodsko-posavskoj županiji trenutno ne prijete poplave

Brodsko-posavskoj županiji trenutno ne prijete poplave

9. ožujak 2018. u 15:03
Slavonski Brod 9. ožujka 2018. Svjedoci smo naglog porasta temperatura na cijelom području Republike Hrvatske što je uzrokovalo naglo otapanje snijega, a time i podizanje vodostaja pojedinih rijeka i pritoka.Vodostaj rijeke Save kod Slavonskog Broda porastao je u zadnjih 24 sata
Brodsko-posavska županija : Osposobljavanje članova Stožera CZ jedinica lokalne i područne (reg) samouprave

Osposobljavanje članova Stožera CZ jedinica lokalne i područne (reg) samouprave

5. veljača 2018. u 10:10
Slavonski Brod, 5. veljače 2018. Ustrojavanje modernog sustava Civilne zaštite koji će se moći oslanjati na vlastite resurse i biti sposoban odgovoriti na sve izazove današnjice, tema je današnjeg osmosatnog stručnog osposobljavanja članova stožera jedinica lokalne...
Brodsko-posavska županija : Obilježen međunarodni Dan civilne zaštite

Obilježen međunarodni Dan civilne zaštite

28. veljača 2017. u 11:58
Slavonski brod 28. veljače 2017. U povodu obilježavanja međunarodnog Dana civilne zaštite danas je u Velikoj vijećnici županijske uprave održana Svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije, na kojoj su uz župana Danijela Marušića i načelnika Stožera Mi
Brodsko-posavska županija : Vrijedna donacija Brodsko posavske županije Postrojbi za spašavanje iz ruševina

Vrijedna donacija Brodsko posavske županije Postrojbi za spašavanje iz ruševina

4. travanj 2016. u 18:32
Slavonski Brod, 04. travnja 2016. Vrijedna donacija Brodsko-posavske županije u vidu specijalne opreme, uručena je danas, u prostorijama Područnog ureda Državne službe za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu, pripadnicima postrojbe za spašavanje iz ruševina.
Brodsko-posavska županija : Vrijedna donacija županije pripadnicima Civilne zaštite

Vrijedna donacija županije pripadnicima Civilne zaštite

29. veljača 2016. u 17:49
Slavonski Brod 29. Veljače 2016. Povodom predstojećeg Dan civilne zaštite, danas su se u Velikoj vijećnici županijske uprave sastali članovi županijskog Stožera zaštite i spašavanja,
Brodsko-posavska županija : Održani sastanci s temom priprema za mogući nalazilak izbjegličkog vala

Održani sastanci s temom priprema za mogući nalazilak izbjegličkog vala

17. rujan 2015. u 13:38
Zbog novonastale situacije s migrantima koji su zbog zatvaranja određenih državnih granica izabrali Hrvatsku kao novu rutu do drugih europskih zemalja, jutros oko 9,00 sati u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje održan je sastanak temom priprema za mogući nalazila izbjegličk

Odluka o proglašenju elementarne nepogode

5. lipanj 2015. u 14:15
Zbog šteta uzrokovanih prekomjernim padalinama za ova područja donosi se Odluka o proglašenju stanja elmentarn nepogode. Cjelovit tekst Odluke nalazi se u privitku.
Brodsko-posavska županija : Obilježen Dan civilne zaštite

Obilježen Dan civilne zaštite

3. ožujak 2015. u 8:18
Obilježavajući Dan civilne zaštite jučer je u Velikoj vijećnici županijske uprave održana Svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije.
Brodsko-posavska županija : Priopćenje DUZS - ravnatelj DUZS u posjetu Brodsko-posavskoj županiji.

Priopćenje DUZS - ravnatelj DUZS u posjetu Brodsko-posavskoj županiji.

2. veljača 2015. u 9:14
Ravnatelj DUZS-a dr.sc. Jadran Perinić svoj je radni posjet Slavoniji nastavio danas u Slavonskom Brodu te je obišao prostorije CB radio kluba „Marsonia“ gdje ga je s radom i aktivnostima Kluba upoznao predsjednik Antun Janković. Prostorije, antene i opremu za radio veze Klub je
Brodsko-posavska županija : Održana redovna sjednica Stožera zaštite i spašavanja

Održana redovna sjednica Stožera zaštite i spašavanja

19. studeni 2014. u 14:53
Na redovnoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije održanoj danas u Velikoj vijećnici županijske uprave s početkom u 9 sati, raspravljalo se o tri točke dnevnog reda
Brodsko-posavska županija : Razvoj sustava veze Brodsko-posavske županije

Razvoj sustava veze Brodsko-posavske županije

12. studeni 2014. u 14:41
Brodsko-posavska županija jedina u Hrvatskoj ima Stožer zaštite i spašavanja s funkcionalnom skupinom za vezu
Brodsko-posavska županija : DUZS - dnevno izvješče o stanju u BPŽ 30. rujan 2014

DUZS - dnevno izvješče o stanju u BPŽ 30. rujan 2014

30. rujan 2014. u 8:15
Na dionicama od Stare Gradiške do Slavonskog Broda na snazi su redovne mjere obrane od poplava, dok na ostalim dionicama do Slavonskog Šamca na snazi su pripremne mjere obrane od poplava.