Četvrtak, 02. Rujan 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 2. 9.2021. 23 NOVOOBOLJELE OSOBE OD COVID-19 U PROTEKLA 24 SATA, JEDNA OSOBA PREMINULA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su  23 nova slučaja zaraze od COVID-19. i to: 10 na području Slavonskog Broda, po 3 slučaja  na području Nove Gradiške i općine Oriovac, po dva slučaja u općinama Podvinje  i Brodski Stupnik,  te  po jedan slučaj u općinama  Nova Kapela, Velika Kopanica i Podcrkavlje.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 12.362.

U zadnja 24 sata jedna je osoba preminula  od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 243.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“  hospitalizirano je ukupno  7 osoba, od čega su  dvije osobe   na respiratoru zbog posljedica bolesti COVID-19.

U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze  304  osobe.

Temeljem Upute Ministarstva zdravstva privremeno se OBUSTAVLJA rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. „COVID-19  ambulanti“. Slijedom gore navedenog  s  danom 26. lipnja 2021.g. privremeno je s radom prestala s „COVID-19 ambulanta“ na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod . Za sve dodatne upite vezane uz COVID-19 građani se mogu javiti u Nastavni zavod za javno zdravstvo BPŽ  gdje će uzimanje uzoraka vršiti djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na adresi Vladimira Nazora 2a u Slavonskom Brodu. Radno vrijeme za uzimanje uzoraka biti će svakoga dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati, izuzev nedjelje i blagdana kada Zavod neće uzimati uzorke.

Također Vas obavještavamo o popisu  „cijepnih“ punktova za  Slavonski Brod s pripadajućim općinama u idućim danima:

NA PODRUČJU SLAVONSKOG BRODA – PUNKT  POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

  • Subota 9.2021. - Moderna ; od 8:00 sati-13: 00 sati

*Osobe koje se cijepe tijekom idućeg tjedna prvom dozom Pfizer cjepiva drugu dozu će primiti na dan 22.9.09.2021 na istoj lokaciji u istoj satnici. Svi  koji bi primili prvu dozu Moderna  cjepiva tijekom slijedećeg tjedna drugu dozu će primiti  na dan 4.10.2021. na istom mjestu i u isto vrijeme. Cjepivo proizvođača Johnson daje se u jednoj dozi.

 

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Marko Šimić, dipl. iur.