Srijeda, 30. Lipanj 2021

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 30. 6. 2021. DVIJE NOVOOBOLJELE OSOBE OD COVID-19 U PROTEKLA 24 SATA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježene su 2 novooboljele osobe od COVID-19.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 11.996.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba  od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 241.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 6 osoba  od čega su dvije  osobe   na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske  trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 160 osoba.

Temeljem Upute Ministarstva zdravstva privremeno se OBUSTAVLJA rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. „COVID-19  ambulanti“. Slijedom gore navedenog  s  danom 26. lipnja 2021.g. privremeno je s radom prestala s „COVID-19 ambulanta“ na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod . Za sve dodatne upite vezane uz COVID-19 građani se mogu javiti u Nastavni zavod za javno zdravstvo BPŽ  gdje će uzimanje uzoraka vršiti djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na adresi Vladimira Nazora 2a u Slavonskom Brodu. Radno vrijeme za uzimanje uzoraka biti će svakoga dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati, izuzev nedjelje i blagdana kada Zavod neće uzimati uzorke.

Stožer CZ BPŽ  i dalje poziva sve zainteresirane punoljetne osobe sa područja naše županije, koje se do sada nisu cijepili protiv COVID-19 bolesti, da se odazovu na cijepljenje na punktovima prema slijedećem rasporedu.

  • SUBOTA-03.07.2021. - SLAVONSKI BROD, Srednja škola "M.A. Reljković" od 8 do 12:30 sati

Cijepljenje će se održati u Sportskoj dvorani Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola M.A. Reljković) od 8 do 12:30 sati.  Sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju naše zdravstveno osiguranje. Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest, mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja. Riječ je o PFIZER cjepivu, uz naglasak na cijepljenje osoba s prvom dozom. Druga doza će biti u SUBOTU 24.07.2021.

 

 

  • ČETVRTAK - 01.07.2021- OPĆINA VRBJE
  • DRUŠTVENI DOM VRBJE 10:00 sati
  • DRUŠTVENI DOM MAČKOVAC 11:15 sati

 

MOBILNI TIM za cijepljenje NZZJZ Brodsko-posavske županije će doći na područje općine VRBJE s ciljem cijepljenja svih zainteresiranih punoljetnih osoba, koje se do sada nisu cijepile protiv bolesti COVID-19.  Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u navedenoj općini, te koje imaju važeću zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

 

 

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Marko Šimić, dipl.iur.