Petak, 16. Listopad 2009

"Različiti, a jednaki - zajedno protiv nasilja"

Okruglim stolom održanim u Zagrebu, 13. lipnja 2009.godine, pokrenuta je akcija . Pokretač ove akcije je Mladež HDZ-a, a okrugli stolovi biti će održani u svim županijama Republike Hrvatske do kraja ove godine. Okrugli stol na temu , održan je 16. listopada u Brodsko-posavskoj županiji.

Okruglim stolom održanim u Zagrebu, 13. lipnja 2009.godine, pokrenuta je akcija "Različiti, a jednaki - zajedno protiv nasilja" . Pokretač ove kampanje je Mladež HDZ-a, a okrugli stolovi biti će održani u svim županijama Republike Hrvatske do kraja ove godine. Okrugli stol na temu "Različiti, a jednaki - zajedno protiv nasilja" , održan je 16. listopada u Brodsko-posavskoj županiji.
Sudionici okruglog stola bili su mladi članovi HDZ-a, HSP-a i SDP-a, gdin, Dražen Puljko, psiholog u PU Brodsko-posavskoj te predstavnik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, gdin, Josip Mijić.
Budući da su članovi Savjeta mladih BPŽ organizirali akciju "Zaustavimo nasilje" , pozvani su da budu sudionici i ove akcije.
Cilj ovog i sljedećih okruglih stolova bio je podizanje osobne odgovornosti za vlastite postupke i podizanje tolerancije među mladima te pronalaženje uzroka nasilničkog ponašanja. Vladin program za suzbijanje nasilja prezentirali su Zrinka Novaković i Krešimir Škuljević.