Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Srijeda, 14. Travanj 2021

Dobitnici županijskih priznanja

Brodsko-posavska županija dodjeljuje javna priznanja pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe u određenoj djelatnosti kako slijedi:

Nagrada za životno djelo (Zlatni grb Brodsko-posavske županije)

1. Tadi Opačku – posthumno – za ustrajnost i sve pretrčane ultramaratone

    kojima je prenosio ime Hrvatske i grada Slavonskog Broda, za nesebičnu

    humanost i požrtvovanost,  iznimnu upornost i hrabrost u borbi protiv ovisnosti.

 

 

Kovanica od zlata

    dodjeljuje se sljedećim fizičkim osobama:

 1. Damiru Konradu iz Slavonskog Broda, dragovoljcu Domovinskog rata i 50 % hrvatskom ratnom vojnom invalidu

za sudjelovanje u Domovinskom ratu i iskazanu hrabrost u obrani Brodsko-posavske županije, aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata te zalaganju u promicanju i očuvanju digniteta Domovinskog rata.

2. Pavlu Filipoviću iz Nove Gradiške, predsjedniku Udruge HVIDR-a i 80 % hrvatskom ratnom vojnom invalidu

za izniman doprinos u stvaranju i obrani Republike Hrvatske, nesebičnu skrb o braniteljskoj populaciji, aktivno pružanje pomoći stradalnicima Domovinskog rata, te organizaciju i vođenje programa i aktivnosti namijenjenih hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

3.  Ivanu Zečiću iz Starog Petrovog Sela, nositelju OPG-a

za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u području poljoprivrede i stočarstva te promicanju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

4. Mariji Hodak iz Bickog Sela, nositeljica OPG-a

za ostvarene rezultate u povrtlarskoj proizvodnji i uspješnu proizvodnju povrtnica od presadnica do finalnog proizvoda.

5. Dariji Vlajnić iz Slavonskog Broda, glumici, lutkarici i producentici u

umjetničkoj organizaciji Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“

za izniman doprinos i obilježavanje 20. godišnjice umjetničkog rada kroz glumački, pedagoški i producentski rad.

6. Borisu Franjiću iz  Donjih Andrijevca, obrtniku

za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji namještaja,  proširenje proizvodnog i izložbenog prostora te aktivno sudjelovanje u radu Udruženje obrtnika Slavonski Brod i Obrtničkoj komori Brodsko-posavske županije.

7. Korneliji Kvesić iz Slavonskog Broda, sportašici i predsjednici Košarkaškog kluba „Brod“

za izniman doprinos promicanju i razvoju sporta, osobito poticanju i motiviranju mladih za uključivanje u različite sportske aktivnosti,  ostvarene osobne sportske rezultate kao vrhunske sportašice, profesionalne košarkašica sa 170 nastupa za reprezentaciju, ali i uspješne trenerice košarkaške ekipe.

 

 

Plaketa Brodsko-posavske županije

dodjeljuje se sljedećim pravnim osobama:

  • Policijskoj upravi brodsko-posavskoj

za izniman doprinos i nesebično zalaganje u zajedničkoj borbi protiv bolesti Covid-19, rješavanje problema s „migrantskom krizom“, obavljanje svih aktivnosti i zadaća u interesu zaštite građana Republike Hrvatske i njihove imovine, uspješnog rada na poslovima sigurnosti u prometu te neprekidne borbe protiv općeg kriminaliteta.

  • Đuro Đaković Montaži d.o.o.

za uspješno organiziranje rada i poslovanja  i postignute rezultate u proizvodnji čeličnih konstrukcija i cijevnih sustava, montaži energetskih, petrokemijskih i industrijskih postrojenja, mostova i čeličnih konstrukcija te ostvarenim iznimno dobrim poslovnim i financijskim rezultatima.

  • Hidromont industrijskoj montaži d.o.o.

za uspješno poslovanje i ostvarene financijske i poslovne rezultate u području graditeljstva i to kroz gradnju stambenih i nestambenih zgrada od temelja do krova, proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, te montažu industrijskih postrojenja.

  • Elektroinstalater monter obrtu, Sibinj

za ostvarene iznimno dobre financijske i poslovne rezultate na izgradnji elektroenergetskih objekata, mreža, dalekovoda i trafostanica. Veliku pozornost posvećuje se energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

  • Astronomskom društvu „Gea x“ Slavonski Brod

za izniman 30-godišnji doprinos u proučavanju i populariziranju astronomije i STEM, promicanju vrijednosti i značaja tehničke kulture i suvremenih dosega znanosti uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija i znanja.

  • Književnom likovnom društvu „Rešetari“

za poseban doprinos u kulturno-umjetničkom radu, promicanju ugleda Brodsko-posavske županije i izvan granica Republike Hrvatske kroz organizaciju likovnih izložbi i kolonija, književnih sekcija, nastupa pjesnika te drugih oblika kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

  • Kulturno-umjetničkom društvu „Tamburica“

za uspješno 50-godišnje djelovanje i izniman doprinos u očuvanju tradicije tamburaške glazbe i kulturne baštine hrvatskog naroda, te promicanje kulturnog amaterizma na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini o čemu svjedoče brojni nastupi, gostovanja i priznanja.