Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Petak, 29. Travanj 2022

27. obljetnica VRA „Bljesak“

Obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“  veliki je dan za našu županiju i njezine stanovnike kada se s velikim ponosom i pijetetom prisjećamo jedne od najvećih hrvatskih pobjeda u Domovinskom ratu zahvaljujući kojoj je Brodsko-posavska županija postala teritorijalno cjelovita.

Prije 27 godina, 1. svibnja 1995. godine,  hrvatske vojne i redarstvene snage  munjevitom  i odlučnom akcijom oslobodile su okupirana područja zapadne Slavonije koje su zaposjeli srpski agresori i uspostavile nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac.

Nažalost, ali i na naš ponos i 27 godina poslije, u nama su još svježe slike, sjećanja i uspomene na Domovinski rat, naše branitelje, žrtvu i patnje hrvatskog naroda koji se puna srca borio za svoj suverenitet i neovisnost. Obilježavanjem obljetnica VRA "Bljesak" odajemo počast i svim poginulim, smrtno stradalim te nestalim hrvatskim braniteljima, poručujući kako njihova žrtva nikada neće biti predana zaboravu.

Vojno-redarstvena  akcija “Bljesak” prethodila je operaciji “Oluja”, koja je uslijedila nakon tri mjeseca, čime je Republika Hrvatska pokazala odlučnost u uspostavi državno-pravnog poretka na cijelom svom teritoriju.