Srijeda, 17. Studeni 2021

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjećajući se dana kada je 1991. slomljena herojska obrana Grada Vukovara.

Uz ovaj dan prisjećamo se i odajemo počast svim poginulim, smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata poručujući kako njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena,  već trajno uklesana u temelje stvaranja slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i ove godine će prigodnim programima biti obilježen u Vukovaru i Škabrnji te diljem Hrvatske. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021. obilježit će se pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“.

Kolonu sjećanja u kojoj će , u ime Brodsko-posavske županije sudjelovati i župan Danijel Marušić te predsjednik županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić,   predvodit će hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara.