Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Petak, 29. Travanj 2022

Župan Marušić na obilježavanju Dana Karlovačke županije

Župan Danijel Marušić, u svojstvu predsjednika Hrvatske zajednice županija, nazočo je  na obilježavanju Dana  Karlovačke županije. U sklopu prigodnih svečanosti u 8,45 sati, izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, ispred križa u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa na Dubovcu. U 9 sati služena je Sveta misa u crkvi Svetog Josipa, dok je Središnja svečanost održana u 11 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. U sklopu Svečane sjednice Županijske skupštine predsjednik Županijske skupštine Vlado Jelkovac i županica Martina Furdek Hajdin predstavili su dosada učinjeno kao i planove za budućnost razvoja Karlovačke županije, nakon čega su najzaslužnijim institucijama i pojedincima uručena Javna priznanja.

Posebni gost sjednice bio je predsjednik Vlade RH  Andrej Plenković koji je prije dolaska u Zorin dom u društvu ministra Olega Butkovića obišao novoizgrađeni most u Gornjem Pokupju čija je izgradnja započela 2020. godine.

Dan Karlovačke županje službeno se obilježava 1. svibnja, uz blagdan Svetog Josipa Radnika koji je nebeski zaštitnik Karlovačke županije.