Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Petak, 11. Studeni 2022

POVODOM 50. OBLJETNICE KKD "IBM": OTVOREN MEĐUNARODNI UMJETNIČKO-ZNANSTVENI SKUP

U povodu obilježavanja  50. obljetnice KKD "Ivana Brlić Mažuranić" danas je započelo održavanje dvodnevnog Međunarodnog umjetničko-znanstvenog skupa pod nazivom "Kultura i umjetnost -jučer, danas sutra" u prostorijama Gradske knjižnice i u organizaciji Kazališno-koncertne dvorane, Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prilikom otvorenja pozdravna slova okupljenim gostima i sudionicima uputili su ravnateljica KKD "IBM" Sanja Nuhanović, prodekanica za razvoj kulturne i kreativne industrije Akademije za umjetnost i kulturu Tatjana Ileš,  prorektor za projekte i međuinstitucionalnu suradnju Sveučilišta u Slavonskom Brodu Krunoslav Mirosavljević, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović u ime Brodsko-posavske županije te zamjenica slavonskobrodskog gradonačelnika Marina Martić -Puača.

Međunarodni umjetničko-znanstveni skup  "Kultura i umjetnost – jučer, danas, sutra"  ima za cilj promovirati povijesni značaj i kulturno naslijeđe rada Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić" i  izazove s kojima se susreću kulturni život i s kojima se susreću kultura i umjetnost uopće.  U godini kada Kazališno-koncertna dvorana "Ivana Brlić-Mažuranić" slavi pedeset godina postojanja i rada Međunarodni umjetničko-znanstveni skup okupio je umjetnike,  znanstvenike i relevantne stručnjake  iz pet zemalja -  Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Češke koji će promišljati o umjetničkim, odgojno-obrazovnim, društvenim, povijesnim, ekonomskim i turističkim temama, kao i o umjetnosti i kulturi nekada i sada, ali i u budućnosti kroz brojne tematske radionice i predavanja.

 U dva dana koliko se Skup održava, odnosno 11. i  12. studenog  bit će zastupljene  i teme vezane uz menadžment u umjetnosti i kulturi, poduzetništvo u kulturi, kulturni turizam, kulturu i umjetnost u vrijeme pandemije (COVID-19), kulturni identitet, interkulturizam, izvedbene umjetnosti, suvremene tehnologije u izvođačkim umjetnostima, kulturnoumjetnički amaterizam, medijsku kulturu, značaj i ulogu publike.