Petra Krešimira IV br. 1, 35000 Slavonski Brod  Tel: 035/216-111 OIB: 27400987949

Četvrtak, 05. Listopad 2023

Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije

JAVNI POZIV

za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije

 

 

1. PREDMET POZIVA

Predmet ovog Poziva  je sufinanciranje prijevoza redovnih studenata na linijama javnog prijevoza (željeznica) u okviru realizacije Pilot projekta povoljnijeg prijevoza redovitih studenata (Zaključak Vlade RH od 27. rujna 2023.)

Pilot projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Putničke blagajne prijevoznika ispostavljati će sufinancirane prijevozne karte na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku temeljem potvrde/popisa koje im dostavi Brodsko-posavska županija. Prijevozne karte ispostavljaju isključivo putničke blagajne kolodvora Slavonski Brod, Nova Gradiška, Nova Kapela/Batrina, Okučani, Strizivojna /Vrpolje, Požega, Osijek, Split, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb GK.

 

2. OBVEZNI KRITERIJI

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova javnog prijevoza prijavitelj treba zadovoljiti slijedeće obvezne kriterije:

  • da ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije što dokazuje potvrdom o prebivalištu, (potvrda se može preuzeti u MUP-u ili putem portala e-Građanin)
  • da je redovan student stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija što dokazuje potvrdom obrazovne ustanove o redovitom upisu  u akademsku 2023./2024. godinu.

 

3. NAČIN PRIJAVE

Prijavitelj se na Javni poziv prijavljuje putem prijavnog obrasca koji se nalazi na internet stranicama Brodsko-posavske županije (www.bpz.hr). Prijavitelj je dužan dokumentaciju za dokazivanje obveznih kriterija dostaviti putem pošte ili osobno u pisarnicu  zajedno s prijavnim obrascem na adresu Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Petra Krešimira IV broj 1, 35 000 Slavonski Brod

 

4. TRAJANJE JAVNOG POZIVA

Javni poziv traje 15 dana od dana njegove objave na službenim stranicama Brodsko-posavske županije.

 

5. DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije vezane za prijavu na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije moguće je dobiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

KLASA: 602-04/23-01/06

URBROJ: 2178-05/1-23-2

Slavonski Brod, 5. listopada 2023.

Status predmeta

  • Status natječaja: Zatvoren
  • Rok za podnošenje: 15 dana od dana objave na mrežnoj stranici
  • Napomena: 20.10.2023. zatvoreno zaprimanje prijava
    Dana 13.12.2023. objavljena Odluka o sufinanciranju